ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΙ ΚΣΕ…ΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!


Ευχάριστα μας εξέπληξε η ΚΣΕ με την δημοσίευση παρατηρήσεων επί του σ/ν περί βιοποικιλότητας του ΥΠΕΚΑ, το οποίο είναι αναρτημένο στην σελίδα του Υπουργείου και τελεί υπό διαβούλευση.
Εμπεριστατωμένη, επιστημονικά καταρτισμένη και στηριζόμενη στις χρόνιες μελέτες του επιστημονικού προσωπικού της Συνομοσπονδίας, η ανακοίνωση είναι η ΜΟΝΗ που έχει κατατεθεί επίσημα (εκτός απο την επίσημη σελίδα της ΚΣΕ, τμηματικά και στην σελίδα του Υπουργείου ανά παραγράφους. Μάλλον οι διάφορες ΜκΟ δεν μπήκαν στον κόπο γιατί επικοινωνούν κατ' ιδίαν!) από τους εταίρους του φυσικού μας περιβάλλοντος. Ένας εταίρος που ποτέ, μέχρι τώρα, δεν έχει κληθεί από την green Τίνα και τους συνεργάτες της να προσφέρει αυτά που μπορεί και που, αν μη τι άλλο, κατέχει καλά, πρός όφελος της φύσης και της άγριας ζωής.
Προφανώς η σιδηρά κυρία του περιβάλλοντος μας, αγκιστρωμένη σε οφειλές προς τις φίλιες και προσφιλείς τις ΜκΟ εθελοτυφλεί, δυστυχώς, εις βάρος της Ελληνικής φύσης και κατ’ επέκταση, εις βάρος όλων αυτών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική ύπαιθρο. Νισάφι κυρία Υπουργέ, αφήστε μας, θέλουμε και μπορούμε να σας βοηθήσουμε!
Διαβάστε τις προτάσεις της συνομοσπονδίας ΕΔΩ.

Ανακοίνωση για το ίδιο σ/ν εξέδωσε και η ΠΕΒΕΚΕ την οποία κοινοποίησε σε πολλούς αποδέκτες. Ανάμεσα τους και πρώτος απ' όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Διαβάστε παρακάτω.


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Ο κλάδος των Επιχειρήσεων Ειδών Κυνηγίου έρχεται αντιμέτωπος και εκπλήσσεται που για ακόμα μια φορά, με το νέο υπό διαβούλευση προτεινόμενο νομοσχέδιο για την προστασία της φύσης, δαιμονοποιείται η νόμιμη και οργανωμένη θήρα.
Πρόκειται για ένα νέο αντικυνηγετικό και οπλόφοβο νομοσχέδιο με το οποίο δεν λύνεται κανένα πραγματικό πρόβλημα της βιοποικιλότητας. Αφού νομοθετική θωράκιση υπάρχει με τους εξής παρακάτω νόμους:
Α) Ν.2204/94 (ΦΕΚ 59/Α/15-4-94) Κύρωση Σύμβασης για τη βιολογική ποικιλότητα.
Β) Ν.1650/86 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-86) Για την προστασία του περιβάλλοντος.
Με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο δεν εισάγεται καμία νεότερη λύση για το πρόβλημα της βιοποικιλότητας ενώ είναι γνωστό ότι όλα τα θηραματικά είδη βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση διατήρησης του είδους, διαφορετικά δεν θα ήταν θηρεύσιμα.
Το Σχέδιο Νόμου αποτελείται από ένα κείμενο γεμάτο αοριστολογίες με συχνές επαναλήψεις που σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει το ζήτημα της βιοποικιλότητας σε νομική βάση.
Με το υπό διαβούλευση σχέδιο δεν αναφέρονται, σε κανένα του άρθρο, οι ουσιαστικές αιτίες που προκαλούν την απώλεια της βιοποικιλότητας. Δεν προτείνεται τίποτε συγκεκριμένο που να συνδέεται με την παγκόσμια προσπάθεια αποφυγής της μείωσης της βιοποικιλότητας.
Παραδόξως όμως διατυπώνεται ο περιορισμός ή η απαγόρευση της νόμιμης και οργανωμένης θήρας, χωρίς η θήρα να συνδέεται με κανένα τρόπο με το προς προστασία αντικείμενο.
Μια τέτοια έκθεση ιδεών και ένα τέτοιο θεωρητικό κείμενο, όπως αυτό το νομοσχέδιο, καθιστά αδύνατη την εφαρμογή στην πράξη και δίνει έδαφος για άπειρες ερμηνείες και νομικές εμπλοκές.
Ποιός είναι επομένως ο λόγος για εξαγγελίες περιορισμού ή απαγόρευσης της θήρας εκτός από την στείρα αντικυνηγετική θέση συναισθηματικής καθαρά φύσης;
Ελπίζουμε ότι μετά από προσεκτική ανάγνωση των προτάσεων των ειδικών επιστημόνων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αλλά και των ειδικών όλου του κόσμου, εσείς να καταφέρετε με τις αποφάσεις σας να αντιστρέψετε το κλίμα εντυπώσεων που επικρατεί, και να αφήσετε ουσιαστικό έργο σε ό,τι αφορά στην προστασία της βιοποικιλότητας από όσα πραγματικά προβλήματα την απειλούν.


Με τιμή
Το Δ.Σ. της ΠΕΒΕΚΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΥΡΓΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΤΖΑΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ