ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Άπαντες...απόντες!


Φωνάζουμε όλοι μας, και πρώτος εγώ, διεκδικώντας περισσότερα από τον Κυνηγετικό Σύλλογο. Ζητάμε δρώμενα τα οποία έμπρακτα θα μας αποδεικνύουν ότι είμαστε υπολογίσιμοι. Διψάμε (;) να δούμε τον σύλλογο να ανταποδίδει στα μέλη τόσο τις οικονομικές εισφορές μέσω έργων υποδομής (ταΐστρες, ποτίστρες κτλ), όσο και την οικιοθελή προσέλευση του καθενός μας, την βοήθεια και την ηθική στήριξη που προσφέρει σε αυτούς που πρώτοι σέρνουν τον χορό, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να κάνουν!

Σήμερα 26/9/10 στις 18:00μμ είχε, εκ νέου, ανανεωθεί το ραντεβού του Δ.Σ., του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα και των μελών του Συλλόγου μας. Ένα ραντεβού που σκοπό είχε να «φρεσκάρει» όλα αυτά που ξέρουμε όλοι μας, ή τουλάχιστον έτσι ισχυριζόμαστε, και που έχουν άμεση σχέση με την δραστηριότητα του κυνηγίου.

9 νέοι κυνηγοί εξέδωσαν φέτος άδεια θήρας για πρώτη φορά, οι οποίοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς από τον Ταμία του Συλλόγου. Μόνο ο ένας βρήκε τον δρόμο! Εγώ έκανα ολόκληρο θέμα, μέσα από εδώ, όντας θιγόμενος από την ολιγωρία και την μη τήρηση του πρώτου ραντεβού από το Δ.Σ. με αποτέλεσμα να το μάθει όλη η Σύρα.
Καταφέραμε να μαζευτούμε 15 νοματαίοι ίσα, ίσα για να ακούσουμε τι είχαν να μας πουν!

Από τα 800 μέλη κάποιοι είχαν δουλειά, κάποιοι άλλοι εκνευρίστηκαν από την ακούσια ακύρωση του πρώτου ραντεβού και κάποιοι άλλοι, απλά δεν ήρθαν! Απλά έγραψαν για άλλη μια φορά πρώτα τον ίδιο τον σύλλογο και μετά το Δ.Σ. που, έστω και καθυστερημένα, έκανε μια πολύ καλή κίνηση για να βρεθούμε μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις, μεσούσης της κυνηγετικής περιόδου.

Τα απλά μέλη δεν μπορεί κανείς να τα υποχρεώσει να είναι συνεπείς έναντι του Συλλόγου, αν πραγματικά δεν το αισθάνονται. Τα μέλη του Δ.Σ. όμως, αν μη τι άλλο, είναι υποχρεωμένοι να είναι άπαντες παρόντες. Ας είναι, θα βρω μια δικαιολογία γι’ αυτούς τους δυο που δεν ήρθαν, άνθρωποι είμαστε. Οι υπόλοιποι που είσαστε βρε παιδιά! Κατά μιας που βγήκε ο εβραίος στο παζάρι, έτυχε μέρα Σάββατο!

Δεν θα σταθώ σε αυτήν καθαυτή την ομιλία από τον Ταμία, τον Θηροφύλακα και το περιεχόμενο της, γιατί περιείχε πράγματα τα οποία τα ξέρουμε. Βέβαια, πολύ καλώς, ξαναειπώθηκαν για να τα θυμηθούμε. Θα πω όμως ότι όλο αυτό για να οργανωθεί και να γίνει, κάποιοι αφιέρωσαν κάποιες ώρες από την ζωή τους. Έτσι λέμε εμείς ευχαριστώ;

Είχα βγει χθες και ήπια λίγο παραπάνω, σήμερα είχα άλλη κοινωνική υποχρέωση νωρίς το μεσημέρι. Δεν έβλεπα την ώρα να πάρω αγκαλιά το μαξιλάρι μου, αλλά πήγα. Ήμουν παρόν, δεν περιμένω από κανέναν να μου πει αν ήταν τέλεια ή αίσχος, έχω ιδία άποψη.

Τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφη. Παράβαση και πέναλτι σε όλους αυτούς που μπορούσαν και δεν ήρθαν ούτε από περιέργεια.
Κλείνοντας να πω ότι ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια, οργανωμένη αρκετά καλά. Σίγουρα η δεύτερη φορά θα είναι καλύτερη. Φωτογραφία δεν υπάρχει, όχι από λάθος. Πιστεύω ότι μια φωτογραφία μιας εκδήλωσης που σκοπό είχε την δική μας ενημέρωση με 15 άτομα παρόντες, θα ακύρωνε την προσπάθεια όσων δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί.

Ντροπή μας!

Είδηση απο την Άνδρο.

Συμβάν θηροφυλακής.

Από το γραφείο τύπου του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου ανακοινώνεται,
Σήμερα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.05 περίπου κατά την περιπολία του ομοσπονδιακού θηροφύλακα, Κακλαμάνη Νικόλαου στην περιοχή Γερακώνες δημοτικού διαμερίσματος Βουνίου του δήμου Κορθίου Άνδρου εντοπίστηκε ο κύριος Σ.Κ να πραγματοποιεί θήρα, μετά από πολύωρη παρακολούθηση του έγινε έλεγχός όπου διαπιστώθηκε να φέρει μία (1) πέρδικα.

Αρνήθηκε να παραδώσει όπλο και άδεια θήρας.
Το εν λόγο άτομο είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές για νυχτερινό κυνήγι λαγού, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, και αθωώθηκε στο εφετείο.

Ο κύριος Σ.Κ δεν είναι μέλος του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου, ενώ αύριο θα ενημερωθεί ο σύλλογος του οποίου είναι μέλος.
Κατασχέθει το θήραμα και κατατέθει μήνυση.