ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.


-Νέος κύκλος DVD ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

-Μεγάλη κλήρωση με πολλά δώρα.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 14/3/12 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Παρούσα δηλώνει και η ΚΟΜΑΘ.

Ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδας από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Μακεδονίας – Θράκης.


Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, ζωντανοί οργανισμοί της κοινωνίας και οι χιλιάδες κυνηγοί, στήνουν πανελλαδικά ένα δίχτυ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, κάτω από την ομπρέλα της Αρχιεπισκοπής με στόχο να βοηθήσουν με τρόφιμα και είδη ένδυσης όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.


Στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΚΣΕ και της Δ΄ ΚΟΣΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ως εκπρόσωπος των 250.000 κυνηγών της χώρας, ανακοίνωσε την έναρξη πανελλαδικής εκστρατείας, με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων αλληλεγγύης και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας σε ολόκληρη την επικράτεια σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή.

Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και οι Κυνηγετικοί μας Σύλλογοι μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν ουσιαστικά το δοκιμαζόμενο σήμερα συνάνθρωπό μας, καταδεικνύοντας ότι αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Συνοπτικά σας γνωρίζουμε ότι τα είδη συγκεντρώνονται στην έδρα του Κυνηγετικού Συλλόγου και μετά παρουσία των μελών του Δ.Σ. των Συλλόγων και των υπευθύνων της περιοχής επισκέπτονται τον Μητροπολίτη της περιοχής και παραδίδουν τα είδη.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Στόχος μας είναι η άμεση ενεργοποίηση όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να συγκεντρωθούν κατά τόπους – σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες Μητροπόλεις – ικανές ποσότητες βοήθειας σε είδος που θα κατευθυνθούν, με δικά μας μεταφορικά μέσα, όπου επιτάσσει η ανάγκη των συνανθρώπων μας, ανάλογα με το σχεδιασμό της Εκκλησίας.

Η μεγάλη εμπειρία μας από προηγούμενη προσπάθεια που κατεβάλλαμε κατά την περίοδο του πολέμου και των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, μας επιτρέπει να αισθανόμαστε απόλυτα σίγουροι – και να δεσμευόμαστε – για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Στον αγώνα που άρχισε η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Ελλάδος, η κυνηγετική οικογένεια επιθυμεί να βρεθεί αρωγός και συμπαραστάτης, με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που της παρέχει η πανελλαδική διάρθρωση και οργάνωση των κυνηγετικών οργανώσεων.

Πεποίθησή μας είναι πως οι χιλιάδες άστεγοι, απόκληροι, νεόπτωχοι, άνεργοι και «κυνηγημένοι» της νέας εποχής, μόνο σε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης θα μπορέσουν το επόμενο μεσοδιάστημα να «ακουμπήσουν», για να αντιμετωπίσουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες τους.

Παρακαλούνται οι κυνηγοί όπως απευθύνονται στον Κυνηγετικό τους Σύλλογο για να παραδώσουν αυτά που μπορούν από το υστέρημά τους.

ΠΗΓΗ: http://www.hunters.gr

Συστράτευση δυνάμεων από όλους. Αυτοί είναι οι αποκαλούμενοι "δολοφόνοι" από τις ΜκΟ!

Και η Άνδρος μπαίνει στο "παιχνίδι"...

Φίλοι Κυνηγοί, Αγαπητοί Συμπολίτες,


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου απευθύνεται στον καθένα από εσάς και σας καλεί να συστρατευτείτε μαζί μας στην προσπάθεια αλληλεγγύης που ξεκινήσαμε για να σταθούμε δίπλα σε εκείνους που έχουν την ανάγκη μας σε αυτούς του <<δίσεκτους καιρούς>> όπως γίνεται αυτές τις μέρες σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου μετέχει ενεργά στη συλλογή τροφίμων, κλινοσκεπασμάτων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για να ενισχύσει τις σχετικές δράσεις της Εκκλησίας, στα πλαίσια μια πανελλαδικής συνεργασίας που θεμελιώθηκε μεταξύ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην πριοχή μας ο Κυνηγετικός Σύλλογος έχει ήδη αρχίσει τη συλλογή, συγκέντρωση, συσκευασία και μεταφορά εφοδίων, έχοντας απόλυτη πεποίθηση πως το επόμενο διάστημα οι άστεγοι, οι νεόπτωχοι, οι άνεργοι και οι <<κυνηγημένοι>> αυτών των νέων σκληρών καιρών, θα μπορούν να <<ακουμπήσουν>> για να αντιμετωπίσουν τις άμεσες βιοποριστικές ανάγκες τους μόνο σε ένα ευρύ μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Καλούμε την κοινωνία των κυνηγών αλλά και κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά, να νοιαστεί και να συμμετέχει σ' αυτή την προσπάθεια, όπως η ίδια η παράδοση του τόπου μας, μας έχει συνηθίσει να πράττουμε όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια πεπεισμένοι ότι στη διαδρομή θα ανακαλύψουμε τον τρόπο να ξαναζούμε πάλι όλοι μαζί!!!! Σύνθημα μας είναι ότι, όταν ένας άνθρωπος δίπλα μας δεν αντέχει και <<πέφτει>>, δεκάδες χέρια πρέπει να απλώνονται για να βοηθήσουν να σταθεί!!!

Για περισσότερες πληροφορίες και για την οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας μπορείτε να απευθυνθείτε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Άνδρου στα τηλέφωνα:

Για την περιοχή της Χώρας: 6977160624
Για την περιοχή του Κορθίου: 6945455739
Για την περιοχή του Γαυρίου: 6945455738

ΠΗΓΗ: http://ksandrou.blogspot.com/