ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μπίζνες Καλά Οργανωμένες...!

Μεγάλη κομπίνα ΜΚΟ με τις νάρκες του Έβρου.

Απίστευτη καταγγελία από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη. Πάρτι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με τις αποναρκοθετήσεις. Νομοσχέδιο για να μπει τέλος στην παρανομία προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Αυστηροποίηση του νόμου περί ΜΚΟ, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στις επιχορηγήσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, την ώρα που απίστευτες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, κατήγγειλε στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο των  ΜΚΟ, ότι δόθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ σε οργάνωση για την αποναρκοθέτηση του Έβρου, αλλά οι υπεύθυνοί της έβαλαν Πακιστανούς να κάνουν τη δουλειά!  

Παρόμοιες καταγγελίες σχετικά με αποναρκοθετήσεις που αναλαμβάνουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έκανε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη.
Σύμφωνα με την κα Τζάκρη, οι ΜΚΟ επιχορηγούνται με μεγάλα ποσά, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τις περιπτώσεις των αποστολών αποναρκοθέτησης, σε χώρες της Αφρικής, οι οποίες επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.

Επανακαθορισμός των ΜΚΟ
Ο κ. Δόλλης από την πλευρά του, τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα επανακαθορίζει τι είναι ΜΚΟ προκειμένου να καταρτιστεί νέο μητρώο. Ξεκαθάρισε ότι εκείνες οι ΜΚΟ που έχουν καταπατήσει το νόμο και τα πρόσωπα που τις συνθέτουν, δεν θα μπουν στα μητρώα. Το ίδιο θα γίνει και με τις οργανώσεις που αν και έπαιρναν χρήματα για αναπτυξιακές δράσεις στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούσαν για να προβάλουν εσωτερικά θέματα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός η έρευνα για τις "ύποπτες" χρηματοδοτήσεις 95 ΜΚΟ συνεχίζεται προκειμένου να κλείσουν οι φάκελοι και να διαπιστωθεί τι πραγματικά έγινε με τις διπλές εγγραφές.
Σύμφωνα με τον κ. Δόλλη οι περιπτώσεις που θα κριθούν "περίεργες θα κατατεθούν στον εισαγγελέα".

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Τα είπα, δεν τα είπα;

Σήμα κινδύνου για το δάσος της Σαμοθράκης.

Παράνομη ξυλεία λόγω της οικονομικής κρίσης!

Με ολοκληρωτική εξαφάνιση απειλείται ο εθνικός δρυμός της Σαμοθράκης, δάσος που προστατεύεται από την περιβαλλοντική συνθήκη Natura 2000.

Ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του νησιού κόβει παράνομα ξύλα από το δάσος καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αυξημένης τιμής του πετρελαίου, αδυνατεί να πληρώσει πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθεί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι αρχές το Δασαρχείο της περιοχής υπολειτουργεί, ενώ μετά τη λήξη των συμβάσεων και των τελευταίων υπαλλήλων απειλείται ακόμη και με οριστικό λουκέτο. 
ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Πρόγραμμα πρόληψης δασικών πυρκαγιών από το ΥΠΕΚΑ.

Ειδικό πρόγραμμα για την υλοποίηση έργων πρόληψης δασικών πυρκαγιών και λειτουργίας των δασικών φυτωρίων εκπόνησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ δέσμευσε πιστώσεις συνολικού ύψους 13,5 εκ. ευρώ από τον Ειδικό Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου για το σκοπό αυτό. Η συνολική δαπάνη του προγράμματος μετά τις εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν κατά τις δημοπρασίες των επί μέρους έργων ανήλθε περίπου σε έξι εκ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί και συντονίζεται από την Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ, με στόχο τη διασφάλιση και προστασία δασών και δασικών εκτάσεων στο σύνολο της χώρας, καθώς και την παραγωγή από τα δημόσια δασικά φυτώρια του αναγκαίου για το πρόγραμμα των αναδασώσεων φυτευτικού υλικού, και τα σχετικά έργα υλοποιήθηκαν από τις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν:
-    έργα διάνοιξης – συντήρησης – βελτίωσης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, για την διευκόλυνση της πρόσβασης των πυροσβεστικών μέσων,
-    έργα καθαρισμών παρεδάφιας βλάστησης και αραιώσεις, με σκοπό τον περιορισμό της καύσιμης ύλης,
έργα κατασκευής σημείων υδροδότησης,
-    μόνιμες κατασκευές επιτήρησης,
-    εργασίες παραγωγής κατάλληλου φυτευτικού υλικού για αναδασώσεις.

Επιπλέον από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου εξοφλήθηκαν οι ανηλειμένες υποχρεώσεις του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών συνολικού ύψους 830 χιλ. ευρώ, για αντίστοιχα έργα των ετών 2009 και 2010.Οι πιστώσεις αυτές ήδη μεταφέρθηκαν στα περιφερειακά ταμεία, τα οποία και ανέλαβαν την εξόφληση των δαπανών των επί μέρους έργων.

Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ, καθώς μέσα από αυτή συμμετέχει ενεργά στον αντιπυρικό αγώνα. Σε αυτό το πλαίσιο εκπονήθηκε και το πρόγραμμα «Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών και Λειτουργίας Δασικών Φυτωρίων», για το οποίο δεσμεύτηκαν πιστώσεις συνολικού ύψους 13,5 εκ. ευρώ από τον Ειδικό Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου.
Ο καλύτερος τρόπος καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών είναι η εξάλειψη των κινδύνων που τις προκαλούν. Η αντιμετώπιση πλέον των δασικών πυρκαγιών κάτω από ακραίες συνθήκες καθίσταται δύσκολη και για αυτό κρίνεται σκόπιμο να επενδύσουμε περισσότερο στην πρόληψη παρά στην καταστολή. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούμε, και ήδη είχαμε σημαντικά αποτελέσματα την περυσινή χρονιά, μέσα και από τη συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, να βελτιώσουμε τις συνθήκες δασοπροστασίας, προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιών».

ΠΗΓΗ: www.bloglines.gr

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 11/1/12 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Δήλωση στήριξης της Γ' ΚΟΠ στον συνάδελφο που "έχασε" το σκυλί του.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου πληροφορήθηκε εμβρόντητη το τραγικό συμβάν που συνέβη στον συνάδελφο κυνηγό Νώντα Καλλιακμάνη το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 στον προαύλιο χώρο της Ιερά Μονής Ομπλού της Πάτρας όπου σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μοναχοί δολοφόνησαν εν ψυχρώ το κυνηγόσκυλό του, χρησιμοποιώντας παράνομα κυνηγετικό όπλο.


"Καταδικάζουμε απερίφραστα την ανείπωτη αυτή ενέργεια η οποία μάλιστα έγινε από ανθρώπους ταγμένους στην υπηρεσία του θεού καθώς επίσης δηλώνουμε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου δεν θα μείνει αμέτοχη και θα συνδράμει ηθικά αλλά και νομικά το συνάδελφο που υπέστη αυτή την τραγική απώλεια."


ΠΗΓΗ: http://kentayros.wordpress.com/

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.

Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ σε επιχείρηση διάσωσης ενός άτυχου ορειβάτη.


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) συμμετείχε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 ύστερα από πρόσκληση των ΠΣΕΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας) στην επιχείρηση διάσωσης ενός άτυχου ορειβάτη στην οροσειρά του Μπέλες στο Νομό Σερρών, ο οποίος βρέθηκε από κυνηγό δυστυχώς νεκρός. Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ συμμετείχε διαθέτοντας δύο ομοσπονδιακούς θηροφύλακες και ένα όχημα, συνεργαζόμενη με άλλους φορείς.

Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντα.


ΠΗΓΗ: www.hunters.gr

Νέα απαγόρευση κυνηγίου από το Δασαρχείο Δράμας.

Σε νέα απαγορευτική απόφαση προχώρησε το Δασαρχείο Δράμας, για όλη την Βόρεια πλευρά του ποταμού Νέστου, από το Παρανέστι και επάνω για όλο τον ορεινό όγκο.


Την απόφαση μας κοινοποίησε το Δασαρχείο Δράμας μέσω του Γραφείου Θήρας.

Το σκεπτικό τους είναι ότι όλος ο ορεινός όγκος μετά τις τελευταίες ημέρες με τις άσχημες καιρικές συνθήκες είναι καλυμμένες από χιόνι. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει ακριβώς, μιας και οι νοτιάδες δεν επιτρέψανε να παγώσει το χιόνι και με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ μεγάλες εκτάσεις που δεν έχουν ίχνος χιόνι.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.