ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Συγνώμη, δεν θα μπορέσω!


Ως όφειλε το περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου «ΚΥΝΗΓΙ», δημοσίευσε τις απόψεις τόσο του κ. Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κ.Σ. Σύρου, όσο και των υπολοίπων μελών τηρώντας το fair play! Αμφότεροι, έσπευσαν να διαφημίσουν τα δρώμενα με τα οποία έχουν καταπιαστεί αυτούς τους 18 μήνες, λες και άφησε ποτέ κανείς υπονοούμενα για την εργατικότητα τους!

Φυσικά κάνεις άλλος εκτός του κυρίου Αντιπροέδρου και του κυρίου Προέδρου, που καταφέρθηκε κατά του κυρίου Άγα στην γενική συνελευση, δεν έχει πει μέχρι τώρα ότι το Δ.Σ. ή μέλος αυτού, κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα, απλά υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις όσο αφορά τον τρόπο, το αποτέλεσμα και τα οφέλη που αποκομίζει ο Σύλλογος και τα μέλη του από αυτά τα δρώμενα.

Εδώ στον ιδιωτικό μου ιστότοπο λοιπόν, χωρίς να καταχραστώ άλλο πολύτιμο χώρο από το περιοδικό και την υπομονή των αναγνωστών, θα πω κι εγώ αυτά που νιώθω. Έτσι ακριβώς όπως κάνω εδώ και καιρό, χωρίς να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου οτιδήποτε άλλο, εκτός από το πραγματικό καλό του Συλλόγου μου όχι με τα λόγια, αλλά με πράξεις. Σε καμία περίπτωση όμως, το καλό του Συλλόγου, δεν είναι η συναίνεση στο λάθος, την ολιγωρία και την αδιαφάνεια, προφασιζόμενος υποταγή στους νόμους, τους θεσμούς και τους προφήτες, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Δ.Σ.

Αν είναι έτσι, ουδείς δεν θα πρέπει να ξαναπαραπονεθεί για το μνημόνιο και το ΔΝΤ που προσκυνά η κυβέρνηση της χώρας!

Η άποψη
του κ. Γιάννη Μώτου:


Ο κ. Μώτος µάς ανέφερε ότι η ρήξη µε τον κ. Καλούδη ξεκίνησε από τις καταστροφές που έκαναν οι πέρδικες τις οποίες ο Σύλλογος είχε εγκαταστήσει στην περιοχή Άνω Μεριάς.
«Η παραίτηση του πρώην προέδρου έγινε γιατί πήρα ενεργό µέρος στα γεγονότα της Άνω Μεριάς Σύρου. Δεν σας κρύβω πως όταν έγινε το “σκηνικό” µε τους συγχωριανούς µας ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Εγώ είμαι αυτός που παρακαλώ να µας προσφέρουν τα χωράφια τους, από αυτούς τους ανθρώπους παίρνουμε νερό και στα δικά τους κτήματα βάζουμε τις ποτίστρες για τα ζώα! Όταν, λοιπόν, έρχεται µια κοπέλα που κλαίει µέσα στο Δ.Σ. και µας λέει ότι οι πέρδικες τρώνε ότι βρουν μέσα στα κτήµατά τους, δεν πρέπει να κάνω ότι περνά απ’ το χέρι µου για να καλύψω αυτούς τους συγχωριανούς µου; Εκεί, λοιπόν, όντως μίλησα λιγάκι άσχηµα, γιατί µε έπνιγε το άδικο. Στο κάτω κάτω της γραφής ήθελα να προστατέψω και τα πουλιά που µε τόσους κόπους καταφέραµε να τα δηµιουργήσουµε. Οµως, ξέρετε κάτι; Με τον Κώστα είµαστε φίλοι πάνω από 20 χρόνια. Οταν γινόταν κάτι µέσα σε συµβούλια, πάντα βγαίναµε έξω αγκαλιά και παίζαµε µπάλα. Κάποιοι µικροτσακωµοί που έγιναν µέσα στα συµβούλια συµβαίνουν σε όλη την Ελλάδα και όχι µόνο σε Κυνηγετικούς Συλλόγους. Πάντα, όµως, οι παρεξηγήσεις λύνονταν. Και ο Κώστας µού είχε µιλήσει άσχηµα. Και τι µ’ αυτό; Αυτά πρέπει να αντιµετωπίζονται ψύχραιµα. Αντιθέτως, εγώ ήµουν εκείνος που τον σταµάτησα δύο φορές που ήθελε να παραιτηθεί, επειδή είχε κόντρα µε τον κ. Νίκο Βασάλο. Τον κράτησα και του είπα: “Κώστα, σε θέλουν 100. Για τον ένα θα σταµατήσεις;”. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν ήθελα να παραιτηθεί».


Δεν θα σταθώ πολύ στις δηλώσεις του κ. Μώτου για τον παραιτηθέντα Πρόεδρο, ας καθαρίσει μόνος του ο κ. Καλούδης. Μην ξεχνάμε ότι κοιμάται κανείς, όπως ακριβώς στρώνει! Επιγραμματικά θα πω μόνο, ότι μπορείτε όλοι σας να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Όταν κάποιος με περίσσια ευκολία κάνει ρεζίλι στο πανελλήνιο έναν Πρόεδρο ενός Κυνηγετικού Συλλόγου με 26 χρόνια προϋπηρεσία μέσω ενός περιοδικού μεγάλης κυκλοφορίας αποδίδοντας του τον χαρακτηρισμό του τεμπέλη, πόσο εύκολα μπορεί να το κάνει και για τους υπολοίπους σε κλειστό κύκλο, με την ασφάλεια ότι τα λέει σε «δικούς»! Πόσο «φιλαράκια» μπορούν να είναι δυο άνθρωποι, όταν ο ένας σκάβει τον λάκκο του άλλου; Φάσκετε και αντιφάσκετε κύριε Μώτο. Μάλλον δεν κάνουν έτσι τα φιλαράκια που πάνε μαζί για μπάλα και κυνήγι κι αν το κάνουν δεν είναι για πολύ, παρά μέχρι να μάθει ο ένας τι λέει ο άλλος! Άλλωστε ποιος είναι αυτός ο ένας που έγινε αφορμή για να πάρει την άγουσα ΚΑΙ ο κ. Καλούδης, το γράφει στην παραίτησή του ο ίδιος!
Αλήθεια, προστατεύουμε τα πουλιά μοιράζοντάς τα γύρω γύρω;


Για την… ευχαριστία του κ. Καλούδη προς τα µέλη του Δ.Σ. που (όπως λέει ο ίδιος) τον πολέµησαν κρυφά:
«Αυτό είναι υπονοούµενο προς όλους. Είστε δηµοσιογράφοι και µπορείτε να κρίνετε: Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, το γεγονός ότι κανένα από τα έξι άτοµα του Δ.Σ. δεν τον θέλουν; Είναι δυνατόν να είµαστε όλοι µαζί µια κλίκα; Και γράψτε το όπως σας το λέω: Ηταν ένας πρόεδρος που δεν βοηθούσε καθόλου. Δεν συµµετείχε σε καµία δραστηριότητα του Συλλόγου. Πολλά µέλη µου έκαναν παράπονα σε σχέση µε τον πρόεδρο γιατί, κακά τα ψέµατα, όλοι τον πρώτο βλέπουν. Του τα έλεγα κάθε µέρα και πάλευα να είναι παρών για το εκτροφείο, αλλά εκείνος δεν ερχόταν πουθενά. Νοµίζω πως όταν θες να προσφέρεις υπηρεσίες, οφείλεις να το πράξεις».


Επιγραμματικά θα αναφερθώ και στο «υπονοούμενο προς όλους», όπως λέει ο κ. Αντιπρόεδρος, για τις ευχαριστίες του κ. Καλούδη στα μέλη του Δ.Σ. για τον πόλεμο που είχε από μέσα. Γρήγορα γρήγορα, όπως πάντα, βιάζεται να συμπεριλάβει τους πάντες μαζί του, για να μην φορτωθεί μόνος το «έγκλημα». Φαντάζομαι όμως για να το κάνει θα έχει την συγκατάθεση και των υπολοίπων του Δ.Σ. έτσι δεν είναι; Θα δούμε!

Ο κ. Μώτος µίλησε και για τον κ. Νίκο Βασάλο και τις καταγγελίες του.
«Ο κ. Βασάλος ήταν πάρα πολύ καλό χαρτί για το Σύλλογο και πιστεύω πως στις επόµενες εκλογές θα µπορούσε να ήταν εκείνος πρόεδρος. Εχει πάρα πολλές ικανότητες και είναι δουλευταράς. Αυτό όµως που ουσιαστικά µε έχει πειράξει περισσότερο απ’ όλα είναι η κουβέντα για τους “Φράγκους” που λέγεται ότι είπα. Oλοι µας λέµε και θα λέµε και θα παρεξηγούµαστε, θα µαλώνουµε και θα συγχωρούµε. Oµως, όταν µπλέκεται στη µέση ένα δόγµα, τότε τα πράγµατα είναι ακραία. Ουδέποτε έκανα σχόλιο για τους ανθρώπους. Κανένα σχόλιο δεν θα έκανα κατά κάποιων πιστεύω, ειδικά όταν οι καλύτεροί µου φίλοι είναι καθολικοί. Κυρίως, όµως, δεν θα ήθελα ο Σύλλογός µας να φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο. Από πού κι ως πού είπα: “Προσέξτε µην πάρουν οι Φράγκοι το Σύλλογο”. Στο κάτω κάτω, δικός µου είναι ο Κ.Σ; Αυτά τα πράγµατα διχάζουν το Σύλλογο και το ίδιο το κυνήγι και λυπάµαι πραγµατικά».


Η ομολογία σας κύριε Μώτο ότι εγώ αξίζω γιατί είμαι δουλευταράς, είναι και οι δάφνες της νίκης μου σε όλα αυτά που λέω και φωνάζω εδώ και καιρό και όχι η καρέκλα του Προέδρου που μου ξεσκονίζετε, κρεμώντας μου το καρότο! Δεν νοιάστηκα ΠΟΤΕ για καρέκλα και αξιώματα. Ξέρουν όλοι άλλωστε ότι για έναν χρόνο, έτρεχα όντας ένα απλό μέλος του Συλλόγου για να εκδίδεται η εφημερίδα και όχι μόνο! Μπορείτε να δελεάσετε -όπως έχετε κάνει άλλωστε, τάζοντας την θέση του εκλέκτορα στην Ομοσπονδία σε μέλος του Δ.Σ.- οποιονδήποτε άλλον εκτός από εμένα με αξιώματα και κυριλίκια.


Για την παραποµπή του κ. Βασάλου στον εισαγγελέα για συστάσεις από τον κ. Μώτο, ο ίδιος µας λέει:
«Αυτό είναι αλήθεια. Κάθε µέρα πήγαινα στη δουλειά και µε περίµεναν εκτυπωµένα χαρτιά απ’ το blog του κ. Βασάλου που µιλούσαν για µένα. Η υποµονή µου έφτασε στα όριά της. Για να µην κάνω καµιά βλακεία και τιµωρούµαι µια ζωή προτίµησα να πάω στον εισαγγελέα µήπως σταµατήσει η όλη κατάσταση. Δεν ξέρω αν έκανα καλά ή άσχηµα, αλλά έχω την αίσθηση ότι µόνο έτσι µπορούσα να αµυνθώ. Ασχολούµαι κάθε µέρα µε το Σύλλογο, χάνω χρόνο απ’ τη δουλειά και το σπίτι µου και να τ’ ακούω από πάνω;»

Είδες πόσο ασχημο είναι; Το ίδιο άσχημα ένοιωθα κι εγώ οταν με έθαβες μαζί με τον φίλο σου τον Πρόεδρο!

Ο κ. Βασάλος γράφει πως κάποιοι του είπαν να αποφύγει τις καταγγελίες γιατί «έχει παιδιά». Γιατί έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο; Ο κ. Μώτος απαντά:
«Δεν γνωρίζω τι µπορεί να εννοεί ο κ. Βασάλος. Δεν τον είχα απειλήσει ποτέ. Αυτό που ξέρω είναι πως ήθελα να δώσουµε πουλιά σε όλα τα νησιά και ο κ. Βασάλος δεν ήθελε. Γνωρίζω καλά ότι δεν είναι πλέον στο Δ.Σ. αλλά έχω καταλάβει ότι θέλει να κουµαντάρει το Σύλλογο µέσω Ιντερνετ. Είµαι 22 χρόνια στο Σύλλογο και ποτέ δεν έχουν γίνει ξανά τέτοια πράγµατα. Εγώ ό,τι είναι να πω, το είπα µέσω της Εισαγγελίας. Οτι έχουµε ανταλλάξει κουβέντες ως άντρες, αυτό είναι κάτι που όντως έχει γίνει. Ποτέ όµως δεν θα τον απειλούσα. Τον Νίκο δεν τον θεωρώ αντίπαλο, αντιθέτως εκείνος µε βλέπει έτσι».


Δεν προσπαθώ να κουμαντάρω τον Σύλλογο από το ίντερνετ, όπως λέτε. Σας χαρίζω τα ηνία, τα τιμόνια, τα γαλόνια και τις καρέκλες. Απλά λέω την άποψη μου και, για κακή σας τύχη, βρήκα έναν τρόπο να την λέω τόσο δυνατά, που ακούγεται σε όλη την Ελλάδα! Το γεγονός ότι ποτέ δεν είχαν συμβεί αυτά στον Σύλλογο (φαντάζομαι ότι εννοείτε την όλη ένταση μόνο, γιατί τα υπόλοιπα γίνονται χρόνια τώρα) είναι απόρροια μιας και μόνο αιτίας: Κανένα σοβαρό μέλος μέχρι σήμερα, δεν προσπάθησε να ανοίξει τα μάτια του κοσμάκη που πληρώνει για το τι γίνεται μέσα στον Σύλλογο, γιατί ο καθένας θέλει την ησυχία του! Κάποιος όμως πρέπει να το κάνει κάποια στιγμή κι ας τον φάει η μαρμάγκα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Η κουβέντα για τους Φράγκους που σας πείραξε, δεν είπα εγώ ότι την είπατε εσείς, αφού θέλετε να παίξουμε με τις λέξεις. Εσείς από πού ορμώμενος την χρεωθήκατε και προσπαθείτε να αμυνθείτε, δεν ξέρω! Άντε κι αυτό το καταλάβαμε, όλα τα υπόλοιπα που γράφω άραγε και δεν τα σχολιάζετε, τα αποδέχεστε;
Κι εμένα ο κουμπάρος και καλύτερος μου φίλος κύριε Μώτο, είναι Παναθηναϊκός, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κι εγώ είμαι οπαδός του ενδόξου τριφυλλιού! Καλό είναι να τα διαχωρίζουμε, για να μην μπερδευόμαστε.

Το καλό του κυνηγίου κύριε Αντιπρόεδρε, σίγουρα δεν είναι η κάλυψη των κακώς κειμένων του σιναφιού μας. Η συσπείρωση του Συλλόγου, είναι δουλειά όλων μας και περισσότερο αυτών που είναι μέσα στο Δ.Σ.
Δεν επιτυγχάνεται όμως με την φίμωση και την εθελοτύφλωση που θέλετε εσείς να έχουν τα μέλη. Όταν θέλετε να είναι τα μέλη κοντά και να προσφέρουν, θα μάθετε να δέχεστε την όποια κριτική, που σκοπό έχει να σας κάνει καλύτερους. Διάσπαση πετυχαίνει αυτός που λέει ότι κάτι συμβαίνει, ή αυτός που κάνει αυτό το κάτι; Άραγε, όταν λέγατε ότι ο Βασάλος είναι η καταστροφή του Συλλόγου δείχνοντας την φωτογραφία μου σε πηγαδάκι, σκεπτόσασταν την συσπείρωση του Συλλόγου μας; Όταν σκορπούσατε γύρω γύρω ότι βιάζομαι για την καρέκλα, το ίδιο σκεπτόσασταν νομίζω, ναι; Φυσικά και όταν διαδίδατε ότι εγώ είμαι ο κουκουλοφόρος που έκανε τη καταγγελία για τις άρες, πάλι το ίδιο σκεπτόσασταν έτσι; Όπως επίσης όταν έλεγες ότι όσο καιρό είσαι μέσα στον Σύλλογο εσύ, εγώ δεν πρόκειται να ξαναπατήσω, πάλι την συσπείρωση των μελών είχες στο μυαλό σου!

Ειδικά αυτό το τελευταίο, το έχουν καταλάβει μαζί με μένα και πολλά άλλα μέλη που, δεν ξεναπατάνε στον Σύλλογο!

Μάθετε κύριε Μώτο και οι λοιποί, ότι αν κάποια στιγμή λειτουργήσετε με μόνο γνώμονα το καλό του Συλλόγου, όλοι θα παρακαλάμε μέρα νύχτα τον καλό Θεούλη, μην τύχη και πάθετε κακό και σας χάσουμε! Και τότε, δεν θα κρίνεται η εκλογή σας από τα μονοκούκια που θα παίρνετε κάθε φορά στις αρχαιρεσίες και από τις συμμαχίες που θα κάνετε μεταξύ σας. Καμία παρέα δεν είναι κόντρα στον Σύλλογο, κάποιες παρέες όμως είναι κόντρα σε ηλίθιες σκέψεις, κοντόφθαλμες κινήσεις και λάθος πρακτικές. Γιατί είναι ηλίθια σκέψη ότι κάποιος θέλει να περνά το δικό του και αντιπαρατίθεται, την στιγμή που στο άμεσο μέλλον, οι ιδέες του υλοποιούνται ως η μόνη λύση στα διάφορα προβλήματα. Σας θυμίζω προς το παρόν, το χώρισμα με γυψοσανίδα στο εκτροφείο, έχω κι άλλα τέτοια να σας υποδείξω!

Είναι κοντόφθαλμη κίνηση η τοποθέτηση των κλωβών εξοικείωσης κοντά σε σπίτια και σε δρόμους με απώτερο σκοπό, την επίδειξη των πουλιών σε ημέτερους και αποφυγή του κόπου της συντήρησης τους. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε όλοι μας. Αφού διατυμπανίζετε κύριε Αντιπρόεδρε ότι σας νοιάζει το καλό του Συλλόγου, γιατί δεν υπερασπιστήκατε το καλό του επί τόπου, παρά δημιουργήσατε τις όποιες ελπίδες για να αποζημιωθεί η κλαίουσα κοπέλα; Αφού εσείς, όπως λέτε, κάνατε τις επαφές - άρα είχατε την γνωριμία – γιατί δεν αποφύγατε την σύγκρουση; Υπερασπιστήκατε τα πουλιά ε; Κινδύνευαν ή κινδυνεύουν τα πουλιά από την οργή των κατοίκων άραγε; Βλέπω ότι δεν διστάζετε να αφήσετε το όποιο υπονοούμενο για τον οποιονδήποτε!

Είναι λάθος πρακτική να διαγράφετε μέλη, να ξεκινάτε πόλεμο με κάποια άλλα, να συζητάτε πισώπλατα για άλλα και να στέλνετε στον εισαγγελέα όποιον δεν μπορείτε να αντικρούσετε ευθέως, με την δικαιολογία ότι θα τον κάνατε ντα και θα σας τιμωρούσαν για μια ζωή! Τόσο πολύ ξύλο δίνετε πια εσείς; Για ισόβια;
Λάθος πρακτική είναι επίσης, να κάνετε συμφωνίες με άλλους προλαβαίνοντας και εκβιάζοντας την όποια απόφαση του Δ.Σ. αφήνοντας εκτεθειμένους τους υπόλοιπους, όπως κάνατε με τις πέρδικες σε όμορους Συλλόγους.

Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η υστεροφημία σας, γιατί δεν κάνετε μια δοκιμή; Πώς; Θέτοντας τον εαυτό σας εκτός του Συλλόγου για μια διετία, κάτι το οποίο έχει κάνει κατά καιρούς άλλος συνάδελφος. Αφήστε να λάμψετε δια της απουσίας σας μια φορά κι εσείς. Αφήστε μας να πούμε όλοι μαζί «Α ρε Μώτο που είσαι!». Είναι όμως τόσο μεγάλος ο εγωισμός σας, που επισκιάζει το πραγματικό καλό του Συλλόγου. Δεν νομίζω φυσικά να τρέφετε φρούδες ελπίδες ότι αυτοί που θα αναλάβουν, θα είναι τόσο άχρηστοι σαν τον κ. Καλούδη, όπως λέτε εσείς, και ο Σύλλογος θα πάει πίσω.

Βαρεθήκαμε πια να έχουμε μεγάλους Δημάρχους, μεγάλους Προέδρους, μεγάλους Ηγέτες. Κάντε τόπο να περάσουν φρέσκα μυαλά με όραμα, με όρεξη με πάθος. Σαν κι αυτό του νέου Προέδρου ας πούμε, που από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα, έχει χαλάσει πολλές σκούπες στο εκτροφείο! Σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα, που δεν πατούσε ούτε ζωγραφιστός. Ελπίζω η νέα θέση του, να τον αφύπνισε για τα καλά.

Ο Θεός να σας συγχωρέσει κύριε Αντιπρόεδρε και κύριοι του Δ.Σ. του Συλλόγου μου, γιατί εγώ δεν θα μπορέσω! Δεν θα συναινέσω για να μπορείτε να κάνετε συνέχεια λάθος εις βάρος του Συλλόγου μου, για το δήθεν καλό του Συλλόγου μου. Έχω έναν λόγο, μια προσωπικότητα, δυο μπατζάκια και 152 ψήφους να τιμήσω.

Ευχαριστώ το περιοδικό και τους κ. κ. Αντωνάκη Απόστολο και Κουτσαύτη Ειρήνη που λειτούργησαν καθ’ υπέρβαση και ασχολήθηκαν τόσο πολύ με την περίπτωση μας, θέλοντας συνάμα να λειτουργήσουν και σαν γέφυρα στο αγεφύρωτο χάσμα ιδεών που χωρίζει έναν ρομαντικό ηλίθιο, που η έννοια της λέξης «φιλότιμο» έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνείδησή του και κάποιους συμφεροντολόγους ψηφοθήρες.


ΥΓ. Τα χρήματα που στείλατε στους πληγέντες του σεισμού, ήταν για την Αιτή και όχι για την Κίνα, όπως γράφετε στην σελίδα του Συλλόγου μου, νομίζω καλώς;
Αχ, αχ! Θα σας μαλώσω, δεν ξέρετε πια σε ποιον έχετε πρωτοδώσει! Καραμουρτζούνηδες, ε Καραμουρτζούνηδες.
Ελπίζω μέσα στην βιασύνη σας για συνδρομή στους απανταχού αναξιοπαθούντες, να μην έχει πάρει και κανείς άλλος που δεν θα έπρεπε έτσι;…!!!!

Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε…ΟΛΑ!!!