ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά!!!


Είναι χιλιοειπωμένο ότι το κυνήγι δεν είναι απλά μια δραστηριότητα η οποία ξεκινά από τα πρώτα βήματα πάνω στο βουνό και τελειώνει μόλις ο κυνηγός αδειάσει το τουφέκι του, για να επιστρέψει στην πραγματικότητά του.

Το κυνήγι είναι ένας ζωντανός, μεγάλος οργανισμός – μηχανισμός, ο οποίος 24 ώρες την μέρα, 7 ημέρες  την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, δουλεύει, ζει και υπάρχει. Στην παρούσα ανάρτηση δεν θα μας απασχολήσει το αν δουλεύει σωστά και αν κάποια γρανάζια του μηχανισμού είναι λειτουργικά, καλολαδωμένα, ή ο χρόνος τα έχει υποτάξει και απλά υπάρχουν, αλλά η σκουριά είναι πλέον η μόνη τους συντροφιά τόσο στο σώμα, όσο και στο μυαλό τους!

Ένα τέτοιο γρανάζι είναι, εδώ και χρόνια, η πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Πρωινές ιχνηλασίες». Μια εκπομπή που για ένα 2ωρο μηδενίζει τις γεωγραφικές αποστάσεις μεταξύ συναδέλφων. Ξαφνικά ο λαγάς που περιμένει το ξημέρωμα σε ένα βουνό της βόρειας Ελλάδας, ακούει χαιρετίσματα από έναν φίλο του στις Κυκλάδες. Ο ψαράς στον Παγασητικό την στιγμή που ξανοίγεται στο απέραντο γαλάζιο, δέχεται πειράγματα από τον κουμπάρο του στα Δωδεκανήσια κ.ο.κ.

Κάποιοι άλλοι βέβαια, βρίσκουν ευκαιρία να αποδείξουν στο πανελλήνιο πόσο χαμηλά είναι στην υπόληψη τους κάποιοι τρίτοι και ρίχνουν στην πυρά ανυποψίαστους, των οποίων το μέγα αμάρτημα ήταν ότι μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα…κοιμόντουσαν!

Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν την ώρα που κάποιοι άλλοι κοιμούνται, δεν είναι καταδικαστέο την στιγμή μάλιστα, που η ώρα που έχουν αφαιθεί στα χέρια του Μορφέα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη τόσο από το βιολογικό μας ρολόι, αλλά και από τον ίδιο τον Πλάστη.

Ο κ. Καραγιάννης, λοιπόν, σήμερα το πρωί από την συχνότητα της εκπομπής εξήρε το έργο της ομοσπονδιακής θηροφυλακής, και πολύ καλά έκανε, περιγράφοντας στο τέλος ένα περιστατικό με την θηροφύλακα της Σύρας, η οποία είχε ένα μικρό ατύχημα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, μάλλον, το οποίο ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό. Το κατακριτέο, σύμφωνα με αυτά που άκουσα, ήταν ότι η θηροφύλακας θέλοντας βοήθεια, κάλεσε κάποια μέλη του Δ.Σ. τα οποία, ω του θαύματος, κοιμόντουσαν και δεν απαντούσαν στις απανωτές κλήσεις της.

«Εγώ όταν έχω κόσμο στον δρόμο είμαι stand by, ευτυχώς που άκουσε το τηλέφωνο η σύζυγος του ενός, καλή της ώρα, τον ξύπνησε και πήγε να βοηθήσει» είπε. Δεν ρώτησε όμως ο υπεύθυνος της θηροφυλακής, την Παρασκευή όλη μέρα τι μπορεί να είχε τραβήξει ο καθένας από αυτούς στην δουλειά του και πόσο κουρασμένος έπεσε στο κρεβάτι. Φυσικά η δουλειά έχει διαφορετική ερμηνεία για τον καθένας μας και αυτό είναι απόρροια του πόσο έντονα την ζείς!

Έχω κι εγώ κάποια παράπονα κ. Καραγιάννη από τους δικούς μου, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν δημιουργώ λάθος εντυπώσεις σε όλους τους ακροατές της εκπομπής, που είναι εκατοντάδες, για το ενδιαφέρον τους. Εγω τουλάχιστον αυτό κατάλαβα να γίνεται, αν έγινε κάτι άλλο...συγνώμη!

Τι να πεις; Ο καθένας δείχνει τις καλές του προθέσεις σε κάθε ευκαιρία, όπως είπε κάποτε και ο ταμίας μας! Αυτά να τ’ ακούν και να τα βλέπουν κάποιοι, που νομίζουν ότι είναι φιλαράκια.