ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ναι στον κυνηγετικό τουρισμό αλλά με τήρηση της νομιμότητας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, σχετικά με καταγγελίες που έχουν γίνει τελευταία για τον τρόπο που κυνηγούν στην περιοχή της Ηπείρου ξένοι κυνηγοί, κυρίως Ιταλοί. Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ακολουθήθηκε από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, σε δύο συμβάντα τις τελευταίες ημέρες στη Θεσπρωτία.
Συγκεκριμένα, στις 23 Ιανουαρίου στην περιοχή «Κάμπος» του τοπικού διαμερίσματος Ζερβοχωρίου του Δήμου Σουλίου, μετά από έλεγχο που διενήργησαν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, εντοπίστηκε ένας κυνηγός, υπήκοος Ιταλίας, που κυνηγούσε χωρίς να είναι κάτοχος της προβλεπόμενης και υποχρεωτικής για όλους, άδειας θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική χρονιά. 


 "Στις 24 Ιανουαρίου, στην ίδια περιοχή, μετά από έλεγχο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων εντοπίστηκε ένας κυνηγός, υπήκοος Ιταλίας επίσης, ο οποίος κυνηγούσε μπεκάτσες, με τρόπο που δεν επιτρέπεται (καρτέρι). Σε βάρος και των δύο αλλοδαπών υπηκόων ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις και οδηγήθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα για τις απαραίτητες διατυπώσεις.
Με αφορμή τα δύο προαναφερθέντα περιστατικά, καθώς επίσης και τον αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από πολίτες της ευρύτερης περιοχής, η Ε΄ ΚΟΗ οφείλει να προβεί στις εξής επισημάνσεις.
Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, τασσόμαστε υπέρ του κυνηγετικού τουρισμού και το έχουμε αποδείξει και εμπράκτως, θεωρώντας ότι στην οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας, η μορφή αυτή μπορεί να προσφέρει μία μεγάλη οικονομική διέξοδο για δεκάδες επαγγελματίες ειδικά στην περιοχή μας.
Από την άλλη όμως, επιμένουμε και σε αυτό το επίπεδο θα είμαστε αμείλικτοι, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιδεικνύει ασέβεια προς τις ελληνικές αρχές, προς την ελληνική νομοθεσία, αλλά και προς το φυσικό περιβάλλον και τον θηραματικό πλούτο.
Όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοχοι αδειών θήρας, Έλληνες και αλλοδαποί, οφείλουν να ακολουθούν και να σέβονται τις κείμενες διατάξεις και τη Ρυθμιστική, που διέπει την άσκηση της δραστηριότητας.
Γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι λόγω της διαφορετικής γλώσσας, είναι δύσκολη η κατανόηση της ελληνικής νομοθεσίας γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα, οφείλουμε να επισημάνουμε την υποχρέωση όλων να ενημερώνονται για τις κείμενες διατάξεις και τις απαγορεύσεις.
Επίσης όμως, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε προς κάθε αρμόδια υπηρεσία, ότι οφείλουν στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων να προβαίνουν στους απαιτούμενους ελέγχους και να διαπιστώνουν, ότι η νομοθεσία τηρείται από όλους στο ακέραιο.
Καταλήγοντας, επαναλαμβάνουμε, ότι εμείς πρώτοι είμαστε αυτοί που επιζητούμε τρόπους να αυξήσουμε το επίπεδο του κυνηγετικού τουρισμού, επίσης όμως εμείς είμαστε οι πρώτοι που απαιτούμε την τήρηση της νομιμότητας από όλους τους εμπλεκόμενους, γι’ αυτό και οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι και θα συνεχίσουν να είναι εντατικοί".


ΠΗΓΗ:  http://kynhgotopos.blogspot.com/