ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τελικά, εμείς οι άντρες είμαστε είδος προς εξαφάνηση!

Γυναίκα έκανε σεξ με το σκύλο της και κόλλησε!

Θέμα έχει γίνει στην Ρόδο το νέο που ήρθε από το Ιατρικό Κέντρο της περιοχής.Γνωστή κυρία σε περιοχή της Ρόδου ήρθε σε σεξουαλική επαφή με το σκύλο της και μάλιστα το απολάμβανε τόσο που οι φωνές της ξεσήκωσαν τον περίγυρο...

Αξιοσημείωτο είναι ότι ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα για κάτι τέτοιο και ήταν πραγματικό σοκ για την τοπική κοινωνία όταν μετά από τηλεφώνημά της ειδοποίησε ασθενοφόρο να την μεταφέρει στο Ιατρικό Κέντρο της περιοχής γιατί είχε κολλήσει με το σκυλο....(?)

Ο γιατρός έκθαμπος από το θέαμα προσπάθησε να βοηθήσει την κυρία κάτι όμως που κατέστει αδύνατο αφού μετά από ώρα χρειάστηκε να γίνει ένεση στον προικισμένο σκύλο για να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση.

ΠΗΓΗ: www.adespoto.gr 

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του κυνηγού στην Κρήτη.

Βρέθηκε τραυματισμένος από ομάδα της ΕΜΑΚ.

 Σώος βρέθηκε, τελικά, ο 40χρονος κυνηγός από τα Χανιά, ο οποίος για πολλές ώρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Ο κυνηγός είχε πάει για το αγαπημένο του χόμπι σε δύσβατη περιοχή στο Θέρισσο. Στη διάρκεια του κυνηγίου παραπάτησε και τραυματίστηκε στο πόδι. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί μόνος του, ούτε και να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, καθώς δεν είχε σήμα στο κινητό του.

Οι οικείοι του ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, η οποία έστειλε στην περιοχή ομάδα της ΕΜΑΚ. Ο 40χρονος εντοπίστηκε μετά από αρκετές ώρες. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Το πολυνομοσχέδιο κάνει κακό και στο περιβάλλον.

Ουσιαστικά καταργεί το Πράσινο Ταμείο και τον Ειδικό Φορέα Δασών.


Το 95% των πόρων, οι οποίοι εισπράττονται υπέρ του Πράσινου Ταμείου από τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, από την εμπορία ρύπων και τα πρόστιμα για περιβαλλοντικά εγκλήματα τελικά θα καταλήγουν στον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ψηφίστηκε χθες επί της αρχής.


Το ίδιο προφανώς θα ισχύσει και για τους πόρους του Ειδικού Φορέα Δασών το οποίο έχει ενσωματωθεί στο Πράσινο Ταμείο και χρηματοδοτεί τις απαραίτητες ενέργειες για τη δασική προστασία και διαχείριση.

«Επιστροφή σε εποχές καταλήστευσης και σκοτεινής διαχείρισης των φόρων, εισφορών και προστίμων που το κράτος εισέπραττε για περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση προμηνύει η απαράδεκτη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, στο σχέδιο νόμου για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο, την εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου», λέει η κυρία Θεοδότα Νάντσου από το WWF Ελλάς.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση δέκα περιβαλλοντικών οργανώσεων (Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ορνιθολογική, Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, MΟm, Greenpeace και WWF), με τη ρύθμιση αυτή επανέρχεται το απαράδεκτο καθεστώς που ίσχυε πριν την ίδρυση του Πράσινου Ταμείου.

«Τότε που το κράτος εισέπραττε άδηλου ύψους περιβαλλοντικούς φόρους από τη χρήση βενζίνης, καθώς και περιβαλλοντικά τέλη και πρόστιμα, αλλά απέδιδε ένα απειροελάχιστο ποσοστό στο αλήστου μνήμης Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ). Τώρα, αποδεικνύονται ανειλικρινείς και οι δεσμεύσεις του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τα πρόστιμα από την "τακτοποίηση" των αυθαιρέτων θα διατεθούν για αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχει προκληθεί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ίδρυση του Πράσινου Ταμείου με τον ν. 3889/2010 αποτέλεσε θετική εξέλιξη για την περιβαλλοντική πολιτική στην Ελλάδα, καθώς γέννησε ελπίδες πως επιτέλους θα αποδοθούν στο περιβάλλον όσα εισπράττονται για την προστασία του.

Γέννησε ελπίδες ότι η διάθεση των πόρων σε έργα όπως αστικές και περιαστικές αναπλάσεις (στο πλαίσιο του «περιβαλλοντικού ισοζυγίου» των ρυθμίσεων για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα), ενεργειακές αναβαθμίσεις του κτιριακού αποθέματος και αποκατάστασης υποβαθμισμένων βιοτόπων θα έδινε την απαραίτητη ώθηση σε «πράσινες» οικονομικές δραστηριότητες.

Δεδομένου ότι οι πόροι που εισπράχθηκαν από τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων πρέπει, βάσει σχετικής απόφασης του ΣτΕ να διατεθούν για αστικές αναπλάσεις και διατήρηση περιβαλλοντικού ισοζυγίου, η νέα ρύθμιση, όπως σημειώνει η κυρία Νάντσου, «δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητά της».

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Σπορά από κυνηγούς για τη διατήρηση της πανίδας στο όρος Τσεμπερού.

Την 31-10-2011, ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και των κυνηγετικών συλλόγων Τρίπολης και Μεγαλόπολης, σπορά βίκου, βρώμης και σιταριού. Η σπορά έγινε στο όρος Τσεμπερού , μεταξύ Τρίπολης και Μεγαλόπολης.


Ως γνωστόν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η συγκεκριμένη περιοχή επλήγη από μεγάλη πυρκαγιά. Η σπορά θεωρήθηκε απαραίτητη επειδή η περιοχή αποτελεί καταφύγιο άγριων ζώων και πτηνών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των δύο κυνηγετικών συλλόγων αποδεικνύοντας την ευαισθησία της για το περιβάλλον άλλα και για την διατήρηση της πανίδας στην συγκεκριμένη περιοχή. Θα ακολουθήσει σπορά και σε άλλες περιοχές της Αρκαδίας.

ΠΗΓΗ: www.e-artemis.gr