ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Πέρδικας ενάρξεως παρατράγουδα.


Σήμερα Σάββατο 2/10/10, τυπικά (!), ξεκινά το κυνήγι της πέρδικας σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με εξαίρεση κάποιες περιοχές με τοπικές απαγορεύσεις, όπως η Σύρος και η Μύκονος.

Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν επενδύσει σε σκυλιά, τουφέκια, αυτοκίνητα, ρούχα και κάθε λογής εξοπλισμό ο οποίος θα τους προσφέρει, όσο το δυνατόν, καλύτερες προϋποθέσεις για το πιο «αντρικό» κυνήγι.

Ώρες εκπαιδευτικών εξορμήσεων έχουν αναλωθεί. Άπειρες κουβέντες και θύμησες από ιδανικά και από άκαρπα κυνήγια έχουν συνοδεύσει καφέδες, μπύρες και τσιπούρα. Τόνοι καπνού από σέρτικα και light τσιγάρα, έχουν περιβάλει σαν μανδύας το στεντόρειο κακάρισμα της βασίλισσας του βουνού, που επιμένει να είναι ο διακαής πόθος κυνηγών και σκύλων.

Οι δυο βασίλισσες του κυνηγίου, αυτή του βουνού και η άλλη του δάσους, είναι δυο από τις πολλές αιτίες που κάποιοι αισθάνονται την απόλυτη ολοκλήρωση. Που αραιώνουν το αίμα τους με πολλά χιλιοστογραμμάρια αδρεναλίνης κάθε χρόνο!

Είναι επίσης και οι αιτίες για κάποιους άλλους, να δείξουν στους πρώτους, ότι πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και – δυστυχώς – θα υπάρχουν μπαμπέσηδες, κλέφτες και ύπουλοι.

Συναγερμός έχει σημάνει και στους κύκλους των ελεγκτικών οργάνων της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, που τρέχουν ο ένας να συνδράμει τον άλλον με απώτερο σκοπό την περιφρούρηση της φύσης, της άγριας ζωής, του κυνηγίου και σαν επέκταση των σωστών κυνηγών. Είναι αυτοί που 365 μέρες τον χρόνο προσπαθούν να απομονώσουν την ήρα από το στάρι.

Πολλές επεμβάσεις έχουν γίνει από συστάσεως του σώματος, ο καρκίνος όμως επιμένει! Μακέλεψαν τα πουλιά σε πολλά περδικονήσια. Πολλοί οι κάλυκες σε μέρη που παρουσία έχουν μόνο οι πέρδικες.

Ζεστές κάνες σε όλους αυτούς που σεβάστηκαν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά το θήραμα. Μαύρη ώρα και κακή σε όλους εκείνους που δεν χάνουν ευκαιρία να κατατρώγουν την υπομονή του Θεού που τους βλέπει, ξεφτιλίζοντας όλη την κυνηγετική φαμίλια.

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα σε όλους αυτούς που η έννοια της λέξης «συνείδηση» έχει ιδιαίτερο νόημα: «Γιατί ρε ξεφτίλες;»

Και του χρόνου να είμαστε καλά, χωρίς αυτούς!