ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της.


Ως γνωστό ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών διαθέτει δυο πυροσβεστικά οχήματα Unimog U1300L τα οποία έχουν αγορασθεί με χρήματα από δωρεές ευαισθητοποιημένων ανθρώπων για να χρησιμοποιηθούν στη δασοπυρόσβεση, εφόσον ο Σύλλογος μας διαθέτει πολυπληθή μάχιμη ομάδα με αρκετή πλέον εμπειρία στο έργο της δασοπυρόσβεσης. Τα οχήματα αυτά αγοράσθηκαν το 2008 και ύστερα από μεγάλες προσπάθειες εκδόθηκαν άδειες κυκλοφορίας σαν μηχανήματα έργου, οι οποίες κόστισαν αρκετά χρήματα (περίπου 1000 €). Πριν μερικές μέρες μας ήρθε ειδοποιητήριο για να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας 202.02 € για το κάθε ένα, σύνολο 404,04 € για τα δύο. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι πως στην Ελλάδα θα προωθηθεί ο εθελοντισμός όταν οι ίδιοι οι εθελοντές πέρα από το έργο που προσφέρουν δωρεάν, με κίνδυνο της ζωής τους, θα πρέπει να πληρώσουν στην πολιτεία τέλη κυκλοφορίας, χωρίς εκείνη να προσφέρει τίποτα, όπως λογικά θα όφειλε και το οποίο συμβαίνει σε άλλες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία κ.α.). Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και όλα τα παράλογα είναι λογικά!!!!

Κοίτα τι μου' ρθε τώρα! Έχουμε κι εμείς εθελοντές δασοπυροσβέστες έ; Μάλλον γι' αυτό μένουν μόνο επί χάρτου, για να αποφύγουν τα τέλη...!


ΠΗΓΗ: http://ksandrou.blogspot

Κάτι τρέχει; Ή προσέχουμε για να έχουμε;



Μόλις πριν ένα μήνα, σχεδόν, η Συνομοσπονδία μας, μας καθησύχαζε για το "κυνηγίσιμο" των ΖΕΠ, τουλάχιστον προφορικά. Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα; Υπάρχει κάποια πληροφόρηση, έστω και off the records, που θέλει το ΥΠΕΚΑ να κλείνει το κυνήγι στις ΖΕΠ; Ή οι Ρουμελιώτες συνάδελφοι κάνουν (πολύ σωστά) επίδειξη ισχύος ενημερώνοντας ταυτόχρονα τα μέλη τους; Αν και ο υπότιτλος του Συλλόγου θυμίζει άλλες εποχές, ουσιαστικά εφαρμόζει μια από τις αρχές της λειτουργίας των Οργανώσεων μας...την ενημέρωση των μελών. Μήπως η μη αναγραφή της συνεργασίας(;) με το ΥΠΕΚΑ, πλέον, είναι τόσο πολύ επιλήψιμη και η κυρία Green Τίνα έχει θυμώσει και μας κάνει "νερά"; Ότι και είναι όμως, μάλλον, κάτι τρέχει στα γύφτικα!

1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Σωματείο Αναγνωρισμένο & Συνεργαζόμενο με το
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Μέλος της Γ' ΚΟΠ - Πατρέως 55, Πάτρα,
Τηλ. 2610 274275, FAX: 2610-225041


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΤΡΑ 26 - 08 - 2010

Μαζικές και έντονες οι δύο Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πατρών προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του. Κύριο θέμα τους οι επερχόμενες εξελίξεις γύρω από το κυνήγι και την νέα ρυθμιστική απόφαση.

Παρόντες και οι βουλευτές του Νομού, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Θανάσης Παπαδόπουλος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Νικολόπουλος Νικόλαος από την Ν.Δ. οι οποίοι μετά την ενημέρωση των μελών που έγινε από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Μαρκόπουλο έλαβαν τον λόγο, τοποθετήθηκαν σαφώς θετικά για τα αιτήματα του Κυνηγετικού κόσμου και δεσμεύτηκαν για την άμεση παρέμβασή τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με τα όσα ακούγονται για τις προθέσεις του για απαγόρευση του κυνηγίου στις ΖΕΠ, την μείωση της κυνηγετικής περιόδου, κ.λπ.

Στην συνέχεια και αφού αντιλάγησαν πολλές απόψεις οι Γενικές Συνελεύσεις κατέληξαν ότι ενώπιον της απειλής που δέχεται η κυνηγετική δραστηριότητα θα πρέπει να υπάρξει ένας άμεσος συντονισμός και ενημέρωση όλων των Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ελλάδος (Κυνηγετικών Συλλόγων και Κυνηγετικών Ομοσπονδιών). Και υπό την αιγίδα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας να προγραμματιστούν πανελλαδικές κινητοποιήσεις τόσο στην περιφέρεια όσο και στην Αθήνα, εκδηλώνοντας έτσι δυναμικά την αντίθεση 230.000 κυνηγών στις προθέσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος. Οι ανωτέρω θέσεις δε να γνωστοποιηθούν σε όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις προκειμένου να υπάρξει άριστος συντονισμός και επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από το Γραφείο Τύπου του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών

ΠΗΓΗ: www.kynigos.net.gr