ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ζήτω! Κερδήσαμε...τα ίδια!


Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ: ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 - Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 6-8-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι που υπογράφηκε σήμερα, διατηρώντας το πλαίσιο του προηγούμενου έτους αλλά και όλων των αντίστοιχων Αποφάσεων των τελευταίων ετών, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι έγινε κάτω από συνθήκες ενός συνεχούς αντικυνηγετικού βομβαρδισμού από τις γνωστές αντικυνηγετικές οργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα είχαν γίνει πρόσφατα προσπάθειες μεγάλων περιορισμών της κυνηγετικής δραστηριότητας σε σχέδια Αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ, εκτός της Ρυθμιστικής.

Απέναντι σ’ όλες αυτές τις αντικυνηγετικές θέσεις που συχνά περιέχουν στρέβλωση της πραγματικότητας και επικαλούνται ανύπαρκτες καταστάσεις και ανύπαρκτα στοιχεία, η Κ.Σ.Ε. απάντησε με ένα εκτενές και πλήρες επιστημονικό και τεχνικό κείμενο. Το κείμενο αυτό δίνει απάντηση, με επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα στις επιθέσεις αυτές και ταυτόχρονα προσφέρει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία και ντοκουμέντα, Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χρησιμοποιεί ευρύτατη σχετική διεθνή βιβλιογραφία καθώς και τα αποτελέσματα των Προγραμμάτων που έχει προωθήσει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει αδιαμφισβήτητη στήριξη για τη νέα Ρυθμιστική.

Παράλληλα, με την μεγάλη αυτή προσπάθεια της Κ.Σ.Ε. υπήρξε και έγγραφη στήριξη της ανάγκης της απρόσκοπτης συνέχισης της κυνηγετικής δραστηριότητας, στα πλαίσια πάντα της απαραίτητης και αυστηρής προστασίας του περιβάλλοντος, από τεράστιο αριθμό εκπροσώπων της πολιτικής και φορέων της κοινωνίας, τονίζοντας τον ρόλο των κυνηγών τόσο στην παράδοσή μας όσο και στην οικονομική στήριξη, κυρίως της υπαίθρου.

Είναι φανερό ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Θάνος Μωραΐτης κατέληξε στην υπογραφή της συγκεκριμένης Απόφασης αφού έδωσε τη δέουσα σημασία τόσο στην ισχυρή αιτιολόγηση των προτάσεών μας όσο και στις επιταγές της προστασίας του περιβάλλοντος, στα πλαίσια πάντα του εθνικού και διεθνούς νομικού καθεστώτος. Οι 230.000 κυνηγοί – πολίτες αυτής της χώρας εκτιμούν ιδιαίτερα την προσπάθεια αυτή του κ. Υφυπουργού.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι κάθε προσπάθεια περικοπής της κυνηγετικής δραστηριότητας και υποβάθμισης του ρόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, θα μας βρει πάλι όλους τους κυνηγούς ενωμένους και συσπειρωμένους στην προσπάθειά μας να καταδείξουμε ότι το κυνήγι είναι διαχείριση του περιβάλλοντος και οι κυνηγοί οι πραγματικοί προστάτες της άγριας φύσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το αίσιο τέλος που είχε ο εφιάλτης της νέας ρυθμιστικής 2010 - 11 (!), όλοι οι Σύλλογοι θα ανοίξουν τις πύλες τους για να εφοδιαστούμε με τα μαγικά βιβλιαράκια. Τα διαβατήρια μας προς το όνειρο.

Διευθυντής κυνηγετικού περιοδικού πριν έναν χρόνο μου είχε πει: "Ας κάνουμε τον Σταυρό μας να βγαίνει κάθε χρόνο η ρυθμιστική και όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα."

Προφανώς δεν μπορεί να τα διαβάσει ούτε ο Πρόεδρος της ΚΣΕ, γι' αυτό και μείναμε πάλι στα ίδια!

Όταν η Green Τίνα ανοίγει την πράσινη καρδιά της, γελάνε τα ραδίκια!


Στις 25 Οκτωβρίου 2009 στο ένθετο περιοδικό της Καθημερινής "Κ", η κυρία ΥΠΕΚΑ άνοιξε την καρδιά της απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεις σκιαγραφώντας παράλληλα το προφίλ της. Ένα προφίλ που όποιος διάβασε την συνέντευξη, σίγουρα θα το είχε βρει αψεγάδιαστο.
Εκ του αποτελέσματος όμως και μετά από 1 χρόνο, σχεδόν, έχοντας το τιμόνι ενός ουσιαστικά νέου Υπουργείου με πολλές και καυτές «πατάτες» να περιμένουν αυτόν που θα προσπαθούσε να τις βγάλει από την φωτιά, μπήκα κι εγώ στον πειρασμό, να ξεσκονίσω την μνήμη όλων μας.

ΕΡ. Υπάρχει κάτι το διαφορετικό που φέρνουν, κατά την γνώμη σας, οι γυναίκες στην πολιτική;

ΑΠ. Δεν είναι θέμα διαφορετικού. Είναι θέμα προσέγγισης και αξιών. Δεν είναι θέμα γυναίκας – άντρα. Δεν μπαίνω σ’ αυτήν τη λογική των κοινωνικών στερεοτύπων.

Σχόλιο: Το κυνήγι σίγουρα δεν έχει σχέση με την πολιτική, ασχέτως αν κάποιοι προσπαθούν να το "βάψουν", αλλά είναι και πάλι ένα βήμα μπροστά, αφού οι γυναίκες κυνηγοί υπάρχουν και δραστηριοποιούνται ανάμεσα μας πολλά χρόνια, χωρίς να μας το επιβάλει καμία ποσόστωση, κανένας νόμος και κανένα πολιτικάντικο τερτίπι. Θεωρούμε τιμή μας που έχουμε, κι εδώ, δίπλα μας το ωραίο φύλο.

ΕΡ. Η εξουσία έχει φύλο;

ΑΠ. Η εξουσία έχει μόνο πολιτική και κοινωνική αυτότητα.

Σχόλιο: Τι πολιτική ταυτότητα μπορεί να έχει η κυρία ΥΠΕΚΑ όταν κάποια χρόνια πριν, αποτελούσε το ένα από τα δυο άτομα του ισχυρού διδύμου του κ. Αβραμόπουλου στον τομέα του περιβάλλοντος. Ναι, πριν γίνει «πράσινη» η green Τίνα ήταν «μπλε»! Αυτό μάλλον για «όπου φυσάει ο άνεμος» μου κάνει.

ΕΡ. Ποιον άντρα πολιτικό θαυμάζετε και γιατί;

ΑΠ. Θαυμάζω πολιτικούς που έχουν όραμα, τόλμη και το χάρισμα να ακουμπάνε τον κόσμο.

Σχόλιο: Φαντάζομαι ότι στον κ. Πρωθυπουργό, αναγνωρίζει το χάρισμα να μας ακουμπά με το τρίτο του…χέρι!

ΕΡ. Τι ομάδα είστε;

ΑΠ. Αθλητικά, στηρίζω το fair play. Ιδεολογικά, τους αδύναμους.

Σχόλιο: Μπορεί να το στηρίζει, αλλά δεν το τηρεί το fair play. Πως αλλιώς να ερμηνεύσω το γεγονός ότι μας έχει στην «απέξω» εδώ και μήνες! Αν υποψιαστώ ότι οι ΜκΟ είναι οι αδύναμοι…θα πεθάνω!

ΕΡ. Ποια αρετή εκτιμάτε περισσότερο σε έναν άντρα;

ΑΠ. Την ειλικρίνεια, που σπανίζει.

Σχόλιο: Αν κρίνω από εσάς, στις γυναίκες βρίθει.

ΕΡ. Ποια αρετή εκτιμάτε περισσότερο σε μια γυναίκα;

ΑΠ. Τη συναισθηματική ευφυΐα.

Σχόλιο: Πόσο συναισθηματικά έξυπνο μπορεί να είναι, να κρύβεται κάποιος πίσω από το δάχτυλο του; Μου θυμίζει την γνωστή διαφήμιση που λέει ο τύπος: «Δεν μπορώ να βγω, φοβάμαι ότι θα με ξεχάσει το χρυσόψαρο…»

ΕΡ. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο σας προτέρημα;

ΑΠ. Η επιμονή και η υπομονή. Έτσι λένε οι άλλοι.

Σχόλιο: Για την επιμονή υπογράφουμε άλλοι 300.000!

ΕΡ. Και το σοβαρότερο σας ελάττωμα;

ΑΠ. Η επιμονή, που κάποτε μπορεί να γίνεται εμμονή και η υπομονή, που πολλές φορές παρεξηγείται ως ανοχή. Το κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις.

Σχόλιο: Άλλοι τόσοι υπογράφουμε και για τα δυο σας και έχουμε να προσθέσουμε κι άλλα, για ρώτα μας!

ΕΡ. Γιατί θεωρείτε ότι σας επέλεξε ο Πρωθυπουργός;

ΑΠ. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ιδέες, για να διεκπεραιώσουμε τις αρχές της πράσινης οικονομίας και ανάπτυξης, για να δημιουργήσουμε με ομαδική συνείδηση νέες προοπτικές και ευκαιρίες για την Ελλάδα.

Σχόλιο: Εκτός τούτων, μοιράζεστε και κοινό γυμναστήριο και κάποια σταυρουδάκια από τους Ο.Π. αλλιώς…

ΕΡ. Το τελευταίο βιβλίο που σας άρεσε;

ΑΠ. «Όταν έκλαψε ο Νίτσε»

Σχόλιο: Κάτι ακούγεται ότι γράφεται ένα άλλο με τίτλο «Όταν έκλαψε η Τίνα». Έχεις ακούσει κάτι;

Πέρα του ανάλαφρου των σχολίων, η κυρία ΥΠΕΚΑ, ίσως να είναι ο νούμερο #1 πιο επικίνδυνος άνθρωπος για το περιβάλλον.