ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ


Αινήσιο Δέλτα
Πρωτοβουλία πολιτών για τον εξωραϊσμό, την αναβάθμιση, την προστασία και τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας στο Δέλτα του ποταμού Έβρου

www.deltaevrou.org e-mail: info@deltaevrou.org

7 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣ:

Εθελοντικές οργανώσεις και σωματεία

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και σωματεία

Εξωραϊστικοί – φυσιολατρικοί σύλλογοι

Τοπικά Μ.Μ.Ε. – ενημερωτικές ιστοσελίδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ότι σκουπίδι πετάξει οποιοσδήποτε διεστραμμένος Βούλγαρος, Τούρκος ή Έλληνας στον Έβρο, αφού ταξιδέψει όλο το μήκος του ποταμιού, έρχεται και "κάθεται" στα τελευταία 3-4 χιλιόμετρα που κοντράρει η θάλασσα, ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ δηλαδή.

Χρόνια τώρα, οι κάτοικοι του Δέλτα φρόντιζαν γιά την απομάκρυνση των σκουπιδιών αυτών, μόνοι, χωρίς βοήθεια από κανέναν.

Ένας από τους λόγους ίδρυσης του συλλόγου ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ ήταν ο εξωραϊσμός και η καθαριότητα στο χώρο.

Η απόφαση για την ίδρυση του συλλόγου, πάρθηκε την 2/6/08

Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε από την διοικούσα επιτροπή (προτού ακόμη εγκριθεί το καταστατικό μας, πριν την πρώτη Γ.Σ. και τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. στις 29/7/08), πριν καν γίνουμε σύλλογος, ήταν η διοργάνωση επιχείρησης καθαριότητας στο Δέλτα, στις 29/6/08.

Σ΄εκείνη την πρώτη εξόρμηση, εκτός από τα μέλη μας, πήραν μέρος 3 άτομα που βρέθηκαν τυχαία στο χώρο και 4 μέλη της οργάνωσης "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ".

Από τότε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο σύλλογός μας διοργανώνει επιχειρήσεις καθαριότητας. Και κάθε φορά είμαστε μόνοι μας. Παρά τις εκκλήσεις μας από τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και με έντυπο υλικό, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ κανείς. Εξωραϊστικοί σύλλογοι, οικολογικές και φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις, εταιρείες, όμιλοι, υπάρχουν πολλοί στον Έβρο, πολυπληθέστεροι και πιο οργανωμένοι από μας, επιχορηγούμενοι ή όχι αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκε κανείς στο κάλεσμά μας. Και καθαρίζαμε μόνοι.

Φέτος είναι διαφορετικά. Οι πρόσφατες πλημμύρες ξέπλυναν πολύ σκουπίδι στο ποτάμι. Το Δέλτα του Έβρου είναι σήμερα ένας τεράστιος σκουπιδότοπος.

ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Με προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, που θα βοηθήσει με προσωπικό και οχήματα, αλλά πάλι δεν φτάνουμε.

Καλούμε λοιπόν τον κόσμο του Νομού, τον απλό πολίτη αλλά και τα οργανωμένα σωματεία την Κυριακή 16 Μαΐου, να καθαρίσουμε το Δέλτα ΜΑΣ. Τούτη τη φορά χρειαζόμαστε βοήθεια. Τούτη τη φορά, πρέπει να κάνετε τα λόγια πράξη, την θεωρία δράση.

Σας περιμένουμε όλους στις 09:00΄στο αναψυκτήριο του Δέλτα.

Πληροφορίες:

6984231006, Γιώργος Αποστολόπουλος

6977636123, Νίκος Τσόμος

Δηλώσεις συμμετοχής – προσφορά βοήθειας: george@deltaevrou.org