ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτη κακοποίηση ζώου μπροστά στα μάτια μαθητών δημοτικού!


Μια πρωτοφανής ιστορία κακοποίησης ζώου εκτυλίχθηκε μπροστά μάλιστα στα μάτια μαθητών δημοτικού σχολείου, στην Κρήτη.
Τα μικρά παιδιά ενώ πραγματοποιούσαν εκδρομή στο άλσος των Αγίων Αποστόλων είδαν ένα σκυλί αιμόφυρτο. Σύμφωνα με το flashnews.gr άγνωστος το είχε κακοποιήσει βάναυσα αλυσοδένοντας το από τα γεννητικά του όργανα.
Δάσκαλοι και μαθητές σοκαρίστηκαν και ειδοποίησαν αμέσως τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων όπου έσπευσε στο σημείο.
Εθελοντές παρέλαβαν το άγρια κακοποιημένο σκυλί, που το ονόμασαν Κάρλο, το περιέθαλψαν σώζοντας το από βέβαιο και μαρτυρικό θάνατο, και αυτήν την ώρα βρίσκεται σε σπίτι εθελοντή, υπό την φροντίδα κτηνιάτρου, μέχρι να υιοθετηθεί.

Μάστιγα η παράνομη υλοτομία στη Δυτική Μακεδονία!


Αφανίζονται τα δάση της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η παράνομη ξύλευση στην περιοχή προσλαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.
Στους αλλοδαπούς λαθροϋλοτόμους που εισέρχονται κρυφά από τη γειτονική Αλβανία, προστίθενται και παράνομοι ημεδαποί ξυλοκόποι, οι οποίοι αδυνατούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης και αναζητούν λίγη ζεστασιά κόβοντας ξύλα από τα δάση της περιοχής. 
Οξύτερο είναι το πρόβλημα στην ελληνοαλβανική μεθόριο του νομού Καστοριάς, όπου οι επιτήδειοι που εισέρχονται παράνομα με μουλάρια από την Αλβανία έχουν αποψιλώσει στην κυριολεξία μεγάλες εκτάσεις δάσους στο Γράμμο. Ωστόσο, ακόμη και στα ημιορεινά της Κοζάνης, η παράνομη ξύλευση αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα διαθέτουν τηλεθέρμανση. 
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε χωριά, όπου πολλοί κάτοικοι που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο λόγω του υπέρογκου κόστους, αναζητούν φθηνές λύσεις θέρμανσης και καταφεύγουν στα καυσόξυλα και στην παράνομη υλοτομία.
Διαβάστε περισσότερα από το e-ptolemeos.gr εδώ

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301

Σας ενημερώνουμε για τα εξής θέματα



1) Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για το θέμα της λύσσας, που διοργανώνουν οι κατά τόπους Κυνηγετικοί Σύλλογοι.












5) Με αγανάκτηση ο κυνηγετικός κόσμος βλέπει ασυνείδητους να τοποθετούν δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) σε διάφορες περιοχές. Αποτέλεσμα είναι η θανάτωση αρκετών κυνηγετικών σκύλων, αλλά και η μεγάλη πικρία των κυνηγών-ιδιοκτητών.
Επικήρυξη ασυνείδητων που έριξαν φόλες στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης