ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Και γυναίκα λαθροθήρας κυνηγούσε αγριόχοιρους!


Ποτέ στη ζωή τους δεν είχαν βγάλει άδεια για κυνήγι οι τρεις λαθροθήρες (μεταξύ αυτών και μια... γυναίκα!) που κυνηγούσαν παράνομα και εκτός εποχής αγριόχοιρους στην περιοχή του Ζαγορίου! Αυτό αποδείχθηκε όταν συνελήφθησαν από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Οι θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ότι οι δύο άνδρες και μία γυναίκα που επέβαιναν σε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην περιοχή μεταξύ Ασπραγγέλων και Άνω Πεδινών, είχαν μαζί τους κυνηγετικό όπλο και κυνηγούσαν παράνομα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στήθηκαν μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή, ένα από τα οποία εντόπισε τους υπόπτους.

Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι πράγματι οι επιβάτες είχαν όπλο, αλλά ποτέ δεν είχαν ζητήσει την έκδοση κυνηγετικής αδείας. Έτσι, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη θήρα, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη και όρισε τακτική δικάσιμο.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/