ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πάρτε τα, να μην σας τα χρωστάω! Γκεμπελόσκυλα.


Προφανώς αυτά που λέμε όλοι μας περί ενημέρωσης και για τα οφέλη αυτής, δεν είναι παρά λόγια και τίποτα άλλο!
Μην σου φαίνεται παράξενο Απόστολε, μόλις στο τεύχος της 1ης Ιουλίου, είχες κάνει λόγο στο edidorial για τον Γκέμπελς και την αυταρχική του συμπεριφορά, έτσι δεν είναι; Έτσι!
Στο ντούκου πέρασε Απόστολε το editorial, ή μάλλον κάποιος ζήλεψε και θέλησε να το παίξει αρχηγός! Γιατί αν προσπαθεί να το παίξει μάρτυρας - που θα χάσει το φως του από την μαυρίλα που θα εισπράξει σε 9 μήνες - επικαλούμενος το κοινό καλό, είναι μακριά νυχτωμένος.

Έγινε χθες συμβούλιο στον σύλλογο μου, τον σύλλογο μας! Ένα από τα θέματα ήταν και ο προβληματισμός αρκετών μελών σχετικά με το απομακρυσμένο του χώρου εκγύμνασης σκύλων. Υπήρξε λοιπόν μια παρουσία από τρεις συναδέλφους, εκ των οποίων ο ένας είναι και μέλος του Κυνοφιλικού – άσχετο, απλώς το αναφέρω για να ακριβολογώ – οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα. Δεν εξετάζω το ορθό των απόψεων τους, άλλωστε γι’ αυτό είναι οι δάσκαλοι στα σχολεία, για να διορθώνουν τους κακότροπους και κακομαθημένους μαθητές! Τι; ατυχής σύγκριση; Θα το δεχτώ και θα συνεχίσω να πω, ότι γι’ αυτό είναι και οι Πρόεδροι εκεί που είναι. Για να ξέρουν τους νόμους, τους προφήτες και για να ακούν και δη, να «εξυπηρετούν» - πάντα με την καλή έννοια – τα μέλη τους.

Σε μια τέτοια κρίσιμη καμπή για το κυνήγι μας λοιπόν, που όντως δεν περισσεύει κανείς, ο Πρόεδρος μας στύλωσε τα πόδια του και ως άλλος Αυτοκράτορας, τόλμησε να ξεστομίσει το ιστορικό: «Ακόμα και αν φύγουν από τον σύλλογο 100 μέλη, εγώ δεν εγκρίνω την πρόταση».Του Καραγιάννη να το πεις, να σε καμαρώσω!
Η πρόταση ήταν να γίνει άλλος ένας χώρος στο βόρειο τμήμα του νησιού, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι κάποιοι, για να κάνουν τα σκυλιά την ανάγκη τους για 15 - 20 λεπτά!

Ο αντιπρόεδρος ακολουθώντας την χρόνια τακτική του, και μην θέλοντας να βγει σε καμία όχθη του ποταμού, αποφάσισε να πάει με το ρεύμα. Κατόπιν εορτής και κατ’ ιδίαν, θα προσεγγίζει τις πλευρές και θα ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους! Πάγια και παλιά τακτική – συνταγή, που δυστυχώς, για την νοημοσύνη των μελών, ακόμα πιάνει.

Ο γραμματέας φοβήθηκε, άκουσον άκουσον, μην τυχών και του αγριέψουν τα πουλιά και δεν μπορεί να τα βρει να τα κυνηγήσει! Με το δίκιο του λοιπόν κάποιος από τους παραβρισκόμενους συνάδελφους, του είπε να του πάει μια κλούβα με πέρδικες δώρο για να κάνει το κέφι του.

Ο ταμίας στο γύρω τριγύρω, πελαγοδρομώντας μεταξύ σοβαρού και γελοίου προσπαθούσε με περίσσιο καθωσπρεπισμό να κατευνάσει τα πνεύματα, αλλά του κάκου. Τι έχουν μείνει ακόμα; Ο ένας ξάπλα στο νοσοκομείο, ο άλλος στον κόσμο του κι ο τρίτος όλως αιφνιδίως, βρέθηκε να συμφωνεί! Μπράβο ρε Σταμάτη και περαστικά σου Μήτσο, άντε γλύτωσες το χθεσινό φιάσκο.

Θυμάσαι Προεδράρα μου όταν σου έλεγα ότι διώχνετε τον κόσμο από τον σύλλογο με τις τακτικές, τις πράξεις και την συμπεριφορά σας και απορούσες και ήθελες παραδείγματα; Να ένα τρανταχτό λοιπόν για να το θυμάσαι! Κάτσε, Back has the pear tree the tail ή αλλιώς, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, ή μήπως προτιμάς στα Βουλγάρικα; Δεν ξέρω σε πια γλώσσα καταλαβαίνεις.

Εγώ δεν σου λέω να παρανομήσεις για χατίρι κάποιων, αλλά να είσαι λίγο εναλλακτικός και αν μη τι άλλο συζητήσιμος. Δεν σου λέω να εκτεθεί ο σύλλογος ως μια μάντρα παρανόμων, σου λέω να μην τον διαλύσετε, γιατί εκεί το πάτε! Είχα κι άλλα να σας πω, αλλά θα εκθέσω κόσμο, εν καιρώ! Εγώ τουλάχιστον, εδώ θα είμαι….

Αν έχω γράψει κάτι λάθος, να μου το πείτε να το διορθώσω ε!
Απόστολε κατι σου θυμίζει η συμπεριφορά αυτή έ; Του Πετράκη να δεις τι του θυμίζει! Δυστυχώς η φάρα μας, είναι γεμάτη τέτοια αφεντικά, γι' αυτό όλα πάνε κατ' ευχήν!

ΥΓ. Για όσους νομίζουν οτι θίγονται, το τηλεφωνό μου είναι γνωστό, για να με πάρουν να μου πουν οτι θα με κάνουν "ντα ντα". Για τους άλλους, τους δικολάγνους, ξέρω, θα μου κάνουν μήνυση...εκεί θα γελάσουμε πολύ και καλά!

ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΩΡΙΩΝΑ. Μια προσπάθεια αφύπνησης όλου του πολιτικού κόσμου και όχι μόνο.



Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr orion@orion.net.gr

Αθήνα, 13/7/2010

Προς τους αξιότιμους:
- Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια
- Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου
- Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο

Κοινοποίηση:
- Υπουργό ΠΕΚΑ, κα Τίνα Μπιρμπίλη
- Υφυπουργό ΠΕΚΑ, κ. Αθ.Μωραϊτη
- Αρχηγούς πολιτικών κομμάτων
- Βουλευτές του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
- Μέσα μαζικής ενημέρωσης
- Κυνηγετικές οργανώσεις
- Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα

Θέμα: Μεθοδεύσεις κατά του Κυνηγίου στις διεργασίες διαμόρφωσης της σχετικής υπουργικής απόφασης 2010-2011

Αξιότιμοι κύριοι,

Η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει αποδείξει πως λειτουργεί σε ό,τι έχει να κάνει με την θήρα, μονομερώς, χωρίς την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση αλλά και χωρίς τη γνώμη και τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Οργανώσεων παρά το γεγονός πως αυτές αποτελούν σωματεία αναγνωρισμένα και συνεργαζόμενα με το συγκεκριμένο Υπουργείο και ελέγχονται άμεσα από τις κατά τόπους Δασικές Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ