ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Απελευθέρωση περδίκων στην Σύρο.


Με απόφαση που πάρθηκε στο αποψινό συμβούλιο του Δ.Σ. του συλλόγου ανακοινώνεται ότι:

 Την Κυριακή 10/3/2013 στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των βιοτόπων του νησιού μας και με την ευκαιρία τόσο της ανάπαυλας της κυνηγετικής δραστηριότητας, όσο και την έναρξης της αναπαραγωγικής περιόδου, το Δ.Σ. ζητά την βοήθεια των μελών του για την συλλογή ατόμων περδίκων από τους κλωβούς του εκτροφείου μας και την εναπόθεσή τους στους κλωβούς εξοικείωσης σε διάφορα σημεία.

Το Δ.Σ. θα βρίσκεται στον χώρο του εκτροφείου από τις 08:00 το πρωί και θα περιμένει όλους όσους επιθυμούν να βοηθήσουν.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο χώρος εκγύμνασης σκύλων συνεχίζει να βρίσκεται στο Κόμιτο. Συνεπώς δεν έχει αλλάξει κάτι και καλό θα είναι οι συνάδελφοι που επιθυμούν να βγάλουν τα σκυλιά τους στο βουνό, να επισκέπτονται τον συγκεκριμένο χώρο, αφού η θήρα απαγορεύεται πλέον και η ύπαρξη σκύλου στο βουνό άνευ τυφεκίου επιτρέπεται ΜΟΝΟ στον εγκεκριμένο χώρο εκγύμνασης.

Εκτός του γεγονότος ότι η επίσκεψη σε άλλα σημεία είναι εκτός νόμου, είναι αντιδεοντολογικό και λάθος διαχειριστικά να οχλούμε τα πουλιά την στιγμή που ψάχνουν το ταίρι τους και δη, όταν επωάζουν τα μικρά τους. Ας αποδείξουμε ότι κατανοούμε τον ορισμό της λέξης διαχείριση…!