ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.



Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 12/1/11 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα.
Η αειφόρος διαχείριση και η αποτελεσματική προστασία της βιοποικιλότητας, ως πολύτιμου και αναντικατάστατου εθνικού κεφαλαίου, είναι ο σκοπός του σχεδίου νόμου «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου ποινικοποιεί την υποβάθμιση της βιοποικιλότητας. Ορίζονται ποινικές κυρώσεις αφενός σε περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης σε προστατευόμενες περιοχές και αφετέρου σε περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης σε παράκτια ζώνη, σε μικρούς παράκτιους υγρότοπους και αμμώδεις εκτάσεις.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου υπογραμμίζεται ότι «το νέο σχέδιο νόμου εκσυγχρονίζει την περιβαλλοντική νομοθεσία σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και στοχεύει στην αειφόρο διαχείριση και την αποτελεσματική διατήρηση του φυσικού πλούτου, ως πολύτιμου και αναντικατάστατου εθνικού κεφαλαίου, μέσα από το πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας και την απλοποίηση των διαδικασιών χαρακτηρισμού προστατευόμενων περιοχών».

ΣΧΟΛΙΟ:
παντελης | 10/01/2011 18:58report abuse Καλο θα ηταν να γινει οριστικη παυση του κυνιγιου που ειναι μια απο τη μεγαλυτερη αιτια καταστροφη της βιοποικιλοτητας.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

================================================

Η απάντηση στον αποπροσανατολισμένο Παντελή, είναι προς έγκριση...!!!

kaliakouda | 11/01/2011 06:36
report abuse
Συνώνυμη του ονόματος σου είναι και η ασχετοσύνη που έχεις για την φύση και δη την βιοποικιλότητα, φίλε μου (!) Παντελή. Τι φταις όμως εσύ; Κουκιά έφαγες, κουκιά μαρτυράς! Ένα πράσινο παπαγαλάκι της πράσινης Τίνα, που καλά καλά δεν ξέρει ορθογραφία...Μάθε να το γράφεις και μετά βλέπουμε αν μπορείς να το κόψεις, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ...!!! Αλλά όπως λέει μια παροιμία, όπου τρως γαβγίζεις! Για μέλος κρατικοδίαιτης ΜκΟ σε κόβω, που κατασπαράζει τα χρήματα του Ελληνικού και του Ευρωοπαϊκού κορβανά και φοβάται μην τα χάσει. Μην φοβάσαι Παντελή. Οι κυνηγοί δεν παίρνουν, δίνουν και μάλιστα ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.