ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ…



Διαβάζοντας σε blog κάποιου σκληροπυρηνικού οικ(ω)λόγου τις απόψεις, μα και τα σχόλια που ήταν αναρτημένα σχετικά με το κυνήγι, με πήρε το παράπονο. Γιατί έφερα στο μπερδεμένο μου μυαλό τον τρόπο με τον οποίο ΟΛΟΙ μας αντιμετωπίζουμε αυτήν την ζωοφόρο δραστηριότητα. Αν ξεκινήσουμε από εμάς, τους κυνηγούς, θα διαπιστώσουμε ότι είμαστε τόσο ωχαδερφιστές όσο δεν πάει άλλο. Οι σύλλογοι; Οι περισσότεροι λειτουργούν έχοντας χάσει εντελώς τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Έχοντας στις συνθέσεις τους άτομα τα οποία δεν πληρούν τις προυποθέσεις, παρά μόνο τις θέσεις. Τελειώνοντας το γαϊτανάκι, φτάνουμε στις Ομοσπονδίες και στην Συνομοσπονδία. Οι οποίες με την σειρά τους από την μια έχουν να αντιμετωπίσουν την αναλγησία του κράτους και από την άλλη, μια εντελώς μη λειτουργική και γεμάτη αγκυλώσεις αμφίδρομη σχέση με την βάση.
Για να επιστρέψω στην αιτία του άρθρου, να πω ότι κατά κοινή ομολογία οι οικ(ω)λόγοι έχουν ψηλά ποσοστά συσπείρωσης (λόγο μόδας και όχι λόγο άποψης) και η δράση τους είναι σε όλα τα μέτωπα. Από διαδηλώσεις, blogs, έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοφωνικό τύπο, μέχρι την ίδια την κυβέρνηση που έχουν στο πλευρό τους. Η οποία μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών απεφάνθη να διορύσσει και εκπρόσωπο τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναμασώντας ασταμάτητα την πράσινη ανάπτυξη. Εκτός όλων των παραπάνω, δεν χάνουν ευκαιρία να κατασκευάσουν ειδήσεις, να διαστρευλώσουν κάποιες άλλες κ.ο.κ. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός οτι ο ένας διορίζει τον άλλον, σε διάφορα πόστα! Έχουμε λοιπόν μια συντονισμένη κίνηση εναντίων του κυνηγίου και όλης της κυνηγετικής οικογένειας, έναντι μιας οφθαλμοφανέστατης απραξίας, δημοσιοϋπαλληλικής αντίληψης και ωχαδερφισμού.
Σύσσωμος ο κυνηγετικός τύπος, τα κυνηγετικά φόρουμς και τα blogs (μαζί και το παρόν) έχουν βαρεθεί να γράφουν και να ζητούν μια κίνηση – απάντηση, σε όλο αυτό το τσουνάμι που τείνει να πνίξει όλους εμάς. Η απάντηση εδώ και καιρό είναι…τίποτα! Μάλιστα αυτό το τίποτα, εμένα προσωπικά με έχει βάλει σε σκέψεις. Μήπως και η Συνομοσπονδία μας έχει κανέναν κρυφό άσσο στο μανίκι και τον φυλάει για έκπληξη; Ή ο ύπνος είναι τόσο βαρής;
Τώρα ίσως κάποιος να πει ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, έτσι δεν λένε; Ποιανού το αυτί όμως έχει ιδρώσει για την δική μας ανησυχία; Είναι άπειρα τα παραδείγματα συλλόγων που αναλώνουν τις δυνάμεις του έμψυχου υλικού τους για άλλα αντί άλλων! Όπως άπειρες είναι οι λύσης που προτείνωνται απο όλους εμάς, την βάση.
Σας παραθέτω τις ιδέες κάποιου επισκέπτη – ομοϊδεάτη του «φίλου» οικ(ω)λόγου.

«Θέλεις προτάσεις για τη νέα ρυθμιστική; Να σου μερικές.
- κατάργηση του κυνηγιού στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες και το ιόνιο. το παράδειγμα της Τήλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός.
- κατάργηση του κυνηγιού στο νομό αττικής.
- κατάργηση του κυνηγιού στο νομό θεσ/νίκης.
- κατάργηση του κυνηγιού στις Πρέσπες και στο δέλτα του Έβρου.
- κατάργηση του κυνηγιού για 10 χρόνια σε ακτίνα 300 χλμ από κάθε πυρόπληκτη περιοχή.
- έναρξη του κυνηγιού στις 15 Οκτωβρίου και λήξη στις 31/12.
- έξτρα φόροι στα κυνηγετικά όπλα.
- 500% αύξηση κόστους της έκδοσης κυνηγετικής άδειας.
- η κυνηγετική άδεια να χρησιμοποιείται ως φορολογικό τεκμήριο, καθώς συνεπάγεται την κατοχή ακριβών αντικειμένων (όπλα, τζιπ, εξοπλισμός, κλπ)
- η θηροφυλακή, από τη στιγμή που “δεν μπορεί” το κράτος να την αναλάβει, να αναληφθεί από το ΠΑΝΔΟΙΚΟ.
- οι θηροφύλακες να οπλοφορούν.
- το ΠΑΝΔΟΙΚΟ θα είναι επίσης υπεύθυνο για την έκδοση κυνηγετικών αδειών και οι εξετάσεις θα αλλάξουν. τώρα με μια ώρα διάβασμα μπορεί να βγάλει ο καθένας άδεια.
- απαραίτητο για την έκδοση κυνηγετικής αδείας το χαρτί από ψυχίατρο.
- όσοι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο αποκλείονται.
- κάθε παράβαση του νόμου περί κυνηγιού να είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα.
- κάθε παραβάτης θα χάνει την κυνηγετική του άδεια και δεν θα έχει δικαίωμα να την ξαναβγάλει εφ’ όρου ζωής.
Αν θέλεις να κατέβεις για “διαπραγμάτευση”, κατέβα σωστά ή μην κατέβεις καθόλου.»

Χωρίς να θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν, να πω ότι όλα αυτά, προς το παρόν, είναι σκέψεις. Τι θα γίνει όμως αν για τον οποιονδήποτε λόγο και κάτω από τις όποιες συνθήκες γίνουν έργα; Κυνηγέ ξύπνα, παρακολούθα, μένε ενήμερος. Κάποιοι σου σκάβουν τον λάκο!