ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΙΜΟΥ ΤΕΛΕΙ ΜΠΑΝΑΝΑ;



Την περασμένη εβδομάδα σε γνωστό κυνηγετικό φόρουμ έκανε την εμφάνιση του έγγραφο το οποίο ήθελε την κ. ΥΠΕΚΑ να συνεδριάζει άτυπα (συνοδεία μάλιστα οικολογικού μπουφέ) με μέλη γνωστών φιλοζωικών και οικ(ω)λογικών οργανώσεων με θέμα την ρυθμιστική κυνηγίου 2010 – 2011. Το παράξενο και το μεμπτό δεν είναι αυτό (μόνο), αλλά το «δια ταύτα» αυτής της συνάντησης και το στόμα το οποίο μετέφερε αυτήν την…φλούδα! Ούτε λίγο ούτε πολύ (σύμφωνα με το έγγραφο) οι απαγορεύσεις έπεφταν βροχή, εκμηδενίζοντας κάθε κεκτημένο (ως πρότινος) δικαίωμα μας. Το λυπηρό είναι ότι ο φερόμενος μαντατοφόρος είναι Πρόεδρος συλλόγου, που αξιώνει να εμπεριέχει στον τίτλο του συλλόγου του το χαρακτηριστικό «συνειδητοποιημένων»!
Άνω κάτω έγινε η κυνηγετική κοινότητα μετά την «βόμβα» που ξαμόλησε και (ευτυχώς) όσοι είχαν τις «άκρες» έψαξαν, ρώτησαν και τελικά βρήκαν. Τι; Μα τι άλλο από ένα έγγραφο μαϊμού, αποτελούμενο από σκέψεις, διακαής πόθους και ελπίδες φρούδες των οικ(ω)λόγων συραμμένες. Προφανώς τον μπουφέ στόλιζαν λαχταριστές κίτρινες μπανάνες, στις οποίες έχουν ως γνωστό αδυναμία οι μαιμούδες!
Κύριε Πρόεδρε, πόσο συνειδητοποιημένος μπορεί να είναι κάποιος που, έτσι, ελαφρά την καρδία γίνεται φερέφωνο του κάθε ηλίθιου; Σε μια κρίσιμη στιγμή για το κυνήγι, μεταφέροντας ειδήσεις που σε καμία περίπτωση δεν οφελούν;
Την «φωτιά» έσβησε ο κ. Αντωνάκης (Διευθυντής του ένθετου ΤΥΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙ) που μας πληροφόρησε μέσω του εν λόγο φόρουμ για το αναληθές του έγγραφου. Δόξα τον Θεό, για κάποιους υπάρχει και συνείδηση και επαγγελματισμός!