ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Πόσα θες να μας τρελάνεις;


Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μεθοδεύονται με τέτοιον τρόπο, που καταντούν πρόστυχες και προκλητικές!

Το θέατρο του παραλόγου άλλαξε έργο και πρωταγωνιστές.

Σε μια προσπάθεια προσέγγισης των μελών του Δ.Σ., όντας μην ξέροντας τι μέλλει γενέσθαι, ποιος εκλέγεται και ποιος μένει εκτός, η θηροφύλακας του Κ.Σ. Σύρου, εμφανίστηκε στο Δ.Σ. και ούτε λίγο ούτε πολύ, μετέφερε στους άναυδους ακροατές της, ότι ο κ. Καραγιάννης προτίθεται να σταματήσει την βοήθεια στον σύλλογο μας, γιατί υπάρχει θέμα, λέει, με το νέο Δ.Σ., που σημειωτέων, δεν έχει εκλεγεί ακόμα!!!

Ούτε θερμομητέρες, ούτε ευρώ, ούτε τίποτα! Και να ήταν μόνο αυτό; Ο κ. Καραγιάννης, σύμφωνα πάντα με την θηροφύλακα, είπε ότι αν τα παιδάκια είναι άτακτα, θα ανακαλέσει και την ίδια από τις υπηρεσίες που προσφέρει στο εκτροφείο.

Μάλιστα κύριε πρόεδρε, που σε νοιάζει από πού τα μαθαίνει ο Βασάλος και δεν σε ενδιαφέρει ΤΙ μαθαίνει! Δεν αναφέρομαι στον απερχόμενο πρόεδρο του Κ.Σ. Σύρου, για να εξηγούμαστε. Αυτός πάει, θα μας λείψει(;).

Το κλίμα βάρυνε μέσα στα γραφεία και όλοι, εκτός κάποιων που έτριβαν τα χέρια τους, απόρησαν με την προσβολή στο πρόσωπό τους και τον σύλλογο. Μάταια ο αντιπρόεδρος προσπάθησε να τον βρει στο κινητό του. Το νούμερο του οποίου για αρκετή ώρα, ως δια μαγείας, κρυβόταν μέσα στις μνήμες των συσκευών τόσο της κ. Ξαγοράρη, όσο και ημετέρων!

Η τρίτη πράξη του φιάσκου, παίχτηκε όταν ομολόγησε η ίδια σε όλους ότι ο κ. Καραγιάννης δρα ως άλλος πράκτορας της CIA εν καιρό ψυχρού πολέμου και την χρησιμοποιεί ως…Εφιάλτη να το πω; Μάτια και αυτιά του να το πω; Κάτι τέτοιο! Με παίρνει τηλέφωνο μετά από κάθε συμβούλιο του Δ.Σ. και μου λέει: Λέγε! Και περιμένει να του πω τι είπαν τα μέλη μέσα στο συμβούλιο.

Οι μασέλες των μελών μέσα στα γραφεία, είχαν φτάσει μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο από το κρέμασμα!

Τέταρτη πράξη και πέφτουν οι τίτλοι τέλους. Ο κ. Νικολαϊδης βρήκε τον κ. Καραγιάννη και ο δεύτερος αρνήθηκε τα πάντα! «Δεν είπα εγώ στην Ρένα να σας μεταφέρει τίποτα. Δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο και στο φινάλε, πάρτε το χαρτάκι που έχετε στα γραφεία σας και διαβάστε επί τέλους την σύμβαση των θηροφυλάκων που λέει, ότι η δουλειά τους είναι στο εκτροφείο του συλλόγου, εάν αυτό υπάρχει, και στο βουνό.»  Σωστόοος ο παίχτης!

Τώρα είπε δεν είπε, μόνο αυτός, η κ. Ξαγοράρη και ο Θεός γνωρίζουν. Δεν θα μπω στο τρυπάκι να κάτσω να αναλύσω για ποιον λόγο έγινε αυτό το μπέρδεμα, αν πρόκειται για τέτοιο, ή για το άδειασμα του υπαλλήλου από τον υπεύθυνο του σώματος. Καταδεικνύω απλά άλλη μια περίπτωση συμπεριφοράς αγέλης, γιάφκας και παρασκηνιακού παιχνιδιού, εις βάρος του συλλόγου, του κυνηγίου και όλων αυτών που περιμένουν πράγματα από τους συλλόγους τους αλλά αυτά αργούν, ή, δεν έρχονται ποτέ!

Θα ρίξω ευθύνες όμως στον τέως πρόεδρο του συλλόγου μου κ. Καλούδη, γιατί αιτία του δικού του εφησυχασμού και της δημοσιοϋπαλληλικής του αντίληψης, το πολυεργαλείο που είχε την τύχη να αποκτήσει ο σύλλογός μας και ακούει στο όνομα Ρένα, μετατράπηκε σε μπούμερανγκ εναντίων όλων μας.

Ένα μαχαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απλώσεις βούτυρο στο ψωμί σου και για να κόψεις τον λαιμό ενός ανθρώπου. Βλέπεις λοιπόν φίλτατε αναγνώστη, ότι η ασφαλής χρήση κάθε αντικειμένου, είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το μυαλό και τις προθέσεις του χρήστη. Μπορείς άνετα να βγάλεις το μάτι σου με ένα μολύβι, που κάποιος άλλος θα έπαιρνε με αυτό βραβείο Pulitzer λογοτεχνίας!

Με την εκούσια δικαιοδοσία λοιπόν και τα παλαμάκια των προέδρων, όχι όλων, η κ. Ξαγοράρη, χόρευε και διάταζε μέσα στον σύλλογο. Εκ των υστέρων βέβαια να πούμε τι; Όταν η ΚΟΣΕ ξέρει ότι έχει μια υπάλληλο στην Σύρο που πετάει! Που ασχολείται με πολλά παραπάνω απ’ ότι πρέπει. Γιατί φρόντισε η κ. Ξαγοράρη να παίρνει η ΚΟΣΕ επιστολές ευχαριστήριες, που εκθείαζαν το θεάρεστο έργο της, βάζοντας πάλι σε δεύτερη μοίρα τον σύλλογο, αφού δεν αποστέλλονταν εδώ, αλλά του κοινοποιούνταν! Βλέπεις λοιπόν Κώστα τι σήμαινε το «σφίξε τα λουριά» που σου έλεγα και έγραφα μετά από εδώ;

Εσύ αντί να σφίγγεις, άφηνες. Άντε να πας να την μαζέψεις τώρα! Άντε να πάρεις πίσω τις αξιολογήσεις που έστελνες στην ΚΟΣΕ και έλεγες ότι όλα βαίνουν καλώς. Άντε να καταφέρεις να ξαναχρησιμοποιήσεις την Ρένα ως πολυεργαλείο και όχι ως έναν υπάλληλο που θα κοιτά το ρολόι και που θα λέει ότι κουράστηκε και φεύγει από το εκτροφείο, ανεβάζοντας τα έξοδα γιατί κάποιος άλλος θα πρέπει να κάνει την δουλειά της. Πάρε και την ευθύνη πάνω σου που κάποιος, ενδεχομένως, θα χάσει την δουλειά του και το μεροκάματό του, επειδή εσύ νόμιζες ότι όλα βαίνουν καλώς!

Πρόεδρε μην με πάρεις να σου πω από πού τα έμαθα. Όλα αυτά τα ξέρει όλο το νησί. Αν θέλεις πάρε να σου πω ΤΙ άλλο ξέρω και δεν μιλάω. Πάρε γιατί νοιάζεσαι για τον σύλλογο - μέλος σου, που τελεί υπό κατάρρευση. Πάρε γιατί ντρέπεσαι που άφησες το μαντρί ξέφραγο ένα χρόνο και μπήκαν οι λύκοι. Πάρε με γιατί είσαι καλός και φιλότιμος, όπως θέλουν οι πληροφορίες μου. Πάρε με γιατί δεν σε νοιάζουν μόνο τα σταυρουδάκια, εγώ δεν έχω να σου δώσω. Αλλιώς μην σκοτίζεσαι, παίρνουν τα μέλη φόρα και βγάζουν άδειες αλλού!

Πάρε με κι εσύ κυρ εισαγγελέα, θα έρθουμε όλοι παρέα με το Δ.Σ.