ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!


Δεν είναι πολύς καιρός, που σε ένα άρθρο του - μέσα στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου «ΚΥΝΗΓΙ» - ο γνωστός - άγνωστος Άρτος του Δια είχε κάνει λόγο για τον ρόλο που θα έπαιζε ο Καλλικράτης στα κυνηγετικά δρώμενα.

«Έχε υπομονή, θα δεις» μου είχε πει όταν προσπαθούσα να καταλάβω από πού κι ως πού, ο Καλλικράτης θα είχε άμεση σχέση με το κυνήγι.

Όταν βέβαια είχα κάνει θέμα από αυτήν την σελίδα μέσω του άρθρου «Ο Καλλικράτης θα περάσει και από την οδό Ερμού και Φωκίωνος;» υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις από επισκέπτες της σελίδας, οι οποίες ήθελαν τον Καλλικράτη να έχει σχέση ΜΟΝΟ με την αυτοδιοίκηση.

Μακάριος και σοφός όποιος μπορεί να διαβάσει πίσω από τις λέξεις όμως!

Δυστυχώς για μένα, δεν έχω αυτό το χάρισμα. Χρειάζομαι άλλου την βοήθεια για να μου ανοίξουν τα μάτια. Ευτυχώς, έχω καλούς φίλους που μου κρατούν το χεράκι στα φώτα του σκότους που βαδίζουμε!

Η παρακάτω παράγραφος από την ανακοίνωση της ΚΣΕ, καθ’ υπόδειξη Άρτου, είναι ίσως μια απόδειξη του τι πρόκειται να ακολουθήσει από την επομένη των εκλογών.

«Μην ξεχνάμε ότι πολλά θέματα που αφορούν το κυνήγι είναι στην αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη και ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η αρμοδιότητα αυτή, όπως προβλέπεται από τις σχετικές δηλώσεις για τον αυξημένο ρόλο της Περιφέρειας. Η μελλοντική επομένως συμπεριφορά απέναντι στο κυνήγι από τον Περιφερειάρχη που θα εκλεγεί έχει τεράστια σημασία για μας τους κυνηγούς Επομένως, πρέπει ν’ ακολουθήσουμε στις επερχόμενες εκλογές τα εξής κριτήρια:»κτλ κτλ...

Έτσι εξηγείται η όψιμη ανησυχία του Προέδρου μας! Τι να το κανείς όμως τώρα; Η συσπείρωση έπρεπε να έχει επιδιωχθεί πολύ καιρό πριν. Όταν είχαμε την εντύπωση πως «Τα λεφτά υπάρχουν» και όχι τώρα που αγωνιούμε, πού θα τα βρούμε για να ξελασπώσουμε!

Εν πάση περιπτώσει, ας έχουμε και αυτό το δεδομένο στο μυαλό μας, ας ζυγίσουμε τα πράγματα όσο μπορούμε καλύτερα ο καθένας και ας πράξουμε με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τα παιδιά μας και τις παραδόσεις μας που έχουν απομείνει αλώβητες, ακόμα!

Σίγουρα το κυνήγι είναι μια αναπόσπαστη παράδοση από την Ελληνική κοινωνία και ύπαρξη και θα έπρεπε ΟΛΟΙ όσοι ζούμε με αυτό το κάρβουνο στο μυαλό μας, να πράττουμε προς όφελος του ανιδιοτελώς κι αυτό, θα έπρεπε να είναι δεδομένο!

Καλό βόλι!