ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.


Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 2/2/11 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων σήμερα.



Το 1977 υπογράφηκε στο Ιράν η συνθήκη για τους υγρότοπους.


Στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας υπογράφτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1977 η Σύμβαση για τους υγρότοπους.

Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη. Στη συνθήκη περιλαμβάνονται 1524 υγρότοποι με έκταση 520 εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου.

Στην χώρα μας βασει της σύνθήκης Ραμσάρ προστατεύονται δέκα υγρότοποι: Δέλτα Έβρου, οι λίμνες Ισμαρίδα και Βιστονίδα, το Πόρτο Λάγος και οι γύρω λιμνοθάλασσες, το Δέλτα και η λιμνοθάλασσα Νέστου, η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, οι λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, το Δέλτα των ποταμών Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα, ο Αμβρακικός κόλπος, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και η λιμνοθάλασσα Κοτύχι στο Νομό Ηλείας.

Όπως τονίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι υγρότοποι της χώρας μας υποβαθμίζονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάνεται η μοναδική οικολογική τους αξία. Αλλαγές στο υδρολογικό καθεστώς, αλλοίωση και υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων, απόρριψη στερεών και εκροή αστικών αποβλήτων, παράνομη και αυθαίρετη δόμηση, εντατικοποίηση της γεωργίας και λαθροθηρία είναι μόνο ορισμένα από τα εντονότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .

ΠΗΓΗ: www.newsbest.gr

Μαζική σφαγή 100 σκύλων στον Καναδά.



Εταιρία που δεν τα χρειαζόταν πλέον, τα σκότωσε με φρικτό τρόπο.


Εταιρία που χρησιμοποιούσε σκύλους για έλκυθρα στα χιόνια , στο Βανκούβερ, διέταξε τη δολοφονία 100 σκύλων , τον Απρίλιο του 2010, όταν οι τουριστικές κρατήσεις έπεσαν , μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός CKNW του Βανκούβερ αποκάλυψε με στοιχεία ότι 100 υγιέστατοι σκύλοι δολοφονήθηκαν σε "μαζική σφαγή' στις 21 και 23 του περασμένου Απριλίου στην "Outdoor Adventures Whistler". Μάλιστα, οι πληροφορίες τους έκαναν λόγο για άμεση συνταξιοδότηση και αποζημίωση υπαλλήλου , ο οποίος έπαθε τραυματικό στρες από τις δολοφονίες , αρνούμενος ωστόσο να δολοφονήσει ο ίδιος τα σκυλιά. Μίλησε ο δικηγόρος του για το θέμα.

Κάποια σκυλιά πυροβολήθηκαν και σε άλλα έκοψαν τους λαιμούς τους, πριν τα πετάξουν όλα σε έναν ομαδικό τάφο. Μερικά ήταν ακόμη ζωντανά.
Η εταιρία έκανε εκ των υστέρων μία "διόρθωση", αναφέροντας ότι τα σκυλιά ήταν 70.
Οι έρευνες που γίνονται τώρα, μπορεί να φέρουν στο φως κάποια ντοκουμέντα από το φρικτό θάνατο των σκύλων.

Αναφορά της Μέριμνας για την κακοποίηση ζώων του Καναδά επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή για κακοποιήσεις ζώων.
Χρακτηρίζεται δε, ειρωνικά , εκπληκτικό το γεγονός ότι ο υπάλληλος της Outdoor Adventures διεκδίκησε αποζημίωση, μετά το τραυματικό σοκ που υπέστη, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να αποζημιωθούν αυτά τα σκυλάκια που δεν τα χρειαζόντουσαν πλέον στην εταιρία.

Τουλάχιστον ας ελπίσουμε να ασκηθούν οι ποινικές κυρώσεις στην εν λόγω εταιρία, είπαν οι δημοσιογράφοι, και να μην ακούσουμε ή διαβάσουμε παρόμοια περιστατικά.

ΠΗΓΗ:http://ksipnistere.blogspot.com