ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

2ος αγώνας κυνηγετικών ικανοτήτων.


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο 2ος αγώνας κυνηγετικών ικανοτήτων ο οποίος έγινε στις 6 Μαρτίου στην Σύρο στα Τρία Λαγκόνια της Ποσειδωνίας.

Ο αγώνας έγινε σε πέρδικα τσούκαρ για αγγλικές φυλές. Κριτές του αγώνα ήταν ο Βαλασόπουλος Κωνσταντίνος και ο Καραστάθης Ευθύμιος. Τον αγώνα διοργάνωσε ο κυνοφιλικός όμιλος Σύρου και έλαβαν μέρος 46 σκυλιά, τα οποία προέρχονταν από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Νικητής του αγώνα ήταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά η taygetos bonna του Συρίγου Σπύρου. Δεύτερος νικητής η Κλώντια του Ραουζαίου Γιώργου. Τρίτος νικητής η tania groupo di giorgio του Ρούσσου Ιωάννη. Τέταρτος νικητής η Πέγκυ του Βαρθαλίτη Σπύρου και πέμπτος νικητής η voula του Σκοπελίτη Αλέξανδρου.

Το Δ.Σ. του ομίλου θα ήθελε να ευχαριστήσει καταρχήν τον κυνηγετικό σύλλογο για την όποια βοήθειά του όποτε του ζητηθεί, όλα τα μέλη του ομίλου και όλους όσους παρεβρέθηκαν στον χώρο του αγώνα και ενίσχυσαν τον όμιλο με την παρουσία τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στους χορηγούς του αγώνα που ανελλιπώς ενισχύουν τον όμιλο σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνει και στο περιοδικό Κυνηγεσία-Κυνοφιλία που ήταν χορηγός επικοινωνίας καθώς και στον κ. Δημητριάδη dt systems για τα δώρα στον πρώτο και δεύτερο νικητή.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από το event ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: www.syrostoday.gr

Κάνουν σκοποβολή με αρπακτικά.

Λαθροθήρες και ασυνείδητοι έβαλαν στόχο 1.522 άγρια ζώα το 2010.
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», κυρία Μαρία Γανωτή μιλά στο Βήμα Οnline.
Η κυνηγετική περίοδος μόλις ολοκληρώθηκε και στο Σταθμό Βοηθειών του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» κάνουν απολογισμό. Όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΒήμαOnline η αντιπρόεδρος του συλλόγου κυρία Μαρία Γανωτή το 2010 οι επιστήμονες του ΑΝΙΜΑ περιέθαλψαν 1.049 πτηνά εκ των οποίων τα 100 ήταν πυροβολημένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα όσων βρέθηκαν χτυπημένα από βόλι πυροβόλου όπλου δεν ανήκε στα θηρεύσιμα είδη.

Πόσες εισαγωγές τραυματισμένων ζώων και πουλιών από πυροβόλο όπλο είχατε τη φετινή κυνηγετική περίοδο;

«Η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010 και τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, στο τέλος Φεβρουαρίου. Όλους αυτούς τους μήνες τα πυροβολημένα πουλιά ήταν περισσότερα από 100».

Εκτός από τα πυροβολημένα είδη, πόσα τραυματισμένα ζώα έφτασαν το 2010 στο Σταθμό Βοηθειών; Ποιες ήταν οι αιτίες τραυματισμού τους;

«Συνολικά τα τραυματισμένα είδη ήταν 1.049. Από αυτά, τα 100 ήταν, όπως είπαμε, πυροβολημένα και τα υπόλοιπα είχαν τραυματιστεί σε τροχαία, σε σύρματα, σε τζάμια, είχαν πάθει ηλεκτροπληξίες κλπ.».

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr