ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Οχι άλλα ανεμομιξεράκια από τον Κ.Σ.Σύρου.

     ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ
             ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ                            
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  &  ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ                   ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ΄ΚΟΣΕ                                                                ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ 17
                     ΣΥΡΟΣ  -  Τ.Κ. 84100
             ΤΗΛ. ΚΑΙ ΦΑΞ  2281088856
e-mail: kyn_syllogos_syrou@yahoo.gr


site: http://sites.google.com/site/kynhgetikossyllogossyroy                        

Σύρος 19…./…6../2012     Αρ.Πρωτ…98
                                                                                              
ΠΡΟΣ: Τοπικό τύπο-κυνηγ. περιοδικά

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για τη τοποθέτηση ανεμογεννητριώνΟ Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου με τη παρούσα διαμαρτυρία του δηλώνει αρωγός στις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής Σύριγγα για τη τοποθέτηση δύο ακόμα ανεμογεννητριών στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή.
Το όρος Σύριγγας χρειάζεται ιδιαίτερης προστασίας, άλλωστε έχει χαρακτηρισθεί και ως προστατευόμενη περιοχή.
Θεωρούμε σαν ελάχιστη υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν πιο αναλλοίωτη τη φύση και το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας για να το παραδώσουμε στα παιδιά μας και στις επερχόμενες γενεές.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της περιοχής.
Η συγκεκριμένη αλλά και όλη η περιοχή της Άνω  Μεριάς Σύρου φημίζεται για την ομορφιά της, και θεωρείται άριστος βιότοπος. Για το λόγο αυτό  άλλωστε στους πρόποδες  του όρους Σύριγγα υπάρχει το καταφύγιο θηραμάτων του  Συλλόγου μας.
Ο Σύλλογος μας έχει αποδείξει στο παρελθόν αλλά και θα το κάνει αν χρειαστεί και τώρα την αγάπη του για το περιβάλλον και δεν θέλει να το καταστρέψουν ορισμένοι με κάθε λογής παρεμβάσεις.
Υπάρχουν λοιπόν και θεωρούνται εύλογα τα ερωτήματα μας όταν γύρω μας εξαφανίζονται οι βιότοποι ο ένας μετά τον άλλο και όταν γενικότερα η φύση καταστρέφεται.
Δεν είναι βέβαια τυχαίο γεγονός υπουργοί που έχουν περάσει από υπουργεία συνεργαζόμενα με κυνηγετικές οργανώσεις να τις έχουν χαρακτηρίσει ως φυσικούς προστάτες του περιβάλλοντος και να παραδέχονται ότι η εμπειρία των κυνηγετικών οργανώσεων είναι πολύτιμη όσο και η αρωγή τους.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αγάπη για το περιβάλλον του νησιού μας, η υποχρέωση μας να παραδώσουμε αυτό που μας παρέδωσαν οι παππούδες  μας στα παιδιά μας  και στις επόμενες γενεές  αλλά και η πρωτοβουλία  όλων όσων αγαπούν αυτόν εδώ το τόπο δεν θα επιτρέψουν μια περαιτέρω καταστροφή στη περιοχή.
Αρκεί να σκεφτούμε όλοι μας πως είμαστε διαχειριστές του περιβάλλοντος δεν μας ανήκει και τίποτα περισσότερο.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΟΔΙΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΜΑΥΡΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Το νου σας ρεμάλια...Η συγνώμη!

Οι τακτικοί αναγνώστες του blog, αλλά και οι άλλοι, οι περιστασιακοί, θα μπορούσαν κάλλιστα να με κατηγορήσουν για ασυνέπεια, κοινώς…ότι τους έστησα, ή ότι μάσησα!

Ο πρόλογος για την υπόσχεση που δεν τήρησα και δεν μπόρεσα, τελικά, να αναδημοσιεύσω τα κείμενα με τις προθέσεις - σκέψεις των κομμάτων περί κυνηγίου, τις οποίες δημοσίευσε το ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 13/6/2012, πριν τις εκλογές.

Ο λόγος δεν είναι ότι το ξέχασα, βαρέθηκα, ή ότι κάποιος προσπάθησε να μου κλείσει το στόμα, σε μια προσπάθεια να βγουν αλώβητοι κάποιοι τρίτοι και να επωφεληθούν των κυνηγετικών ψηφαλακίων.

Ο μόνος λόγος είναι, ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι επαγγελματίας δημοσιογράφος ζώντας στο κέντρο των εξελίξεων εν καιρώ εθνικών εκλογών για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και άλλο να είσαι ένας ερασιτέχνης του είδους, όσο μεράκι και να έχεις για την ενημέρωση! Εννοώ ότι όταν τρέχεις με χίλια, όταν το μυαλό σου δέχεται καθημερινά χιλιάδες πληροφορίες οι οποίες ζητούν φιλτράρισμα, επεξεργασία και σχολιασμό, σίγουρα κάποια πράγματα θα σου ξεφύγουν και τότε εύχεσαι να είναι πράγματα ελάσσονος σημασίας, όπως το να στείλεις κάποια κείμενα που ήδη τα έχουν διαβάσει χιλιάδες μάτια.

Πριν βιαστείς, λοιπόν, να θυμώσεις καλέ μου αναγνώστη, όπως εγώ, άσε ένα παράθυρο για να χωρέσει το τουρλουμπούκι των ημερών που ζούμε και που μας έχει κάνει να ξεχάσουμε ακόμα και το όνομά μας!
 
Εγώ από την πλευρά μου, δεν είχα άλλη επιλογή από το να περιμένω να δω στο άνοιγμα της κάλπης, πόσο κάλπικοι μάγκες είμαστε και πόσο καλά λειτουργεί η μνήμη μας...αν λειτουργεί!

Το πόρισμα που έβγαλα, είναι ότι πάσχουμε από αμνησία. Μπορέσαμε να αποφύγουμε στο "τσακ" τον ύφαλο που θα ξύριζε Σύριζα (!) το κυνήγι, αλλά δεν θυμηθήκαμε να βάλουμε τιμωρία όλους αυτούς που μας έκαναν κακό στην ζωή, τα όνειρα και την τσέπη μας, έτσι όπως κάναμε με κάποιους που θυμήθηκαν ότι υπάρχει και το κυνήγι στην ζωή του Έλληνα και βάλθηκαν να το υπερασπιστούν εκ των υστέρων!

Συγνώμη που σας έστησα και δεν μπόρεσα να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών σας, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλα όπως τα θέλουμε…τελικά.