ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Κάποιοι ζούν τον κυνηγετικό μεσαίωνα και άλλοι, αλλάζουν κυνηγετική στρατόσφαιρα!


Την στιγμή που εμείς εδώ οι Έλληνες κυνηγοί, αυτοί που οι πρόγονοι τους έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, ερίζουμε με τις άμυαλες κεφαλές των Οργανώσεων μας για τα αυτονόητα. Κάποιοι άλλοι έχουν περάσει σε άλλο γαλαξία.

Στην Κύπρο οι συνάδελφοι για ακόμα μια φορά θα ανανεώσουν τις άδειες θήρας τους από το διαδίκτυο. Το ταμείο θήρας της Μεγαλονήσου - κάτι σαν την δική μας ΚΣΕ ένα πράγμα, μόνο που αν δεν κάνω λάθος είναι κρατικός φορέας – όχι μόνο τηρεί και ανανεώνει συχνά πυκνά την σελίδα του στο διαδίκτυο, αλλά έχει μπει και στην διαδικασία μέσα από εκεί, να κάνει στατιστικές ερωτήσεις σχετικά με την διάρκεια του κυνηγίου και πολλά άλλα.

Στο τρέχων τεύχος του περιοδικού Τύπος Κυνήγι, υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ και για το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο μέσω i – phone και i - pad θα ανανεωθούν οι άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων. Όλα αυτά, ακούγονται στ’ αυτιά μας σαν αποσπάσματα του Star Trek. Κάπως έτσι θα αισθανόταν και ο Κολοκοτρώνης αν του μιλούσαν το 1821 για laser!
Διαβάστε την ανακοίνωση του ταμείου θήρας της Κύπρου και στον επόμενο έναστρο ουρανό που θα αντικρίσετε κάποιον διάττοντα αστέρα, τώρα ξέρετε τι να ευχηθείτε!


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Το Ταμείο Θήρας ενημερώνει τους κυνηγούς για τα πιο κάτω:
Η ανανέωση των αδειών κυνηγίου για την περίοδο κυνηγίου 2010 - 2011 θα αρχίσει την 1η Αυγούστου 2010. Η ανανέωση των αδειών κυνηγίου θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω διαδυκτύου, καθώς και σε όλες τις εμπορικές τράπεζες και συνεργατικά ιδρύματα.
Oι άδειες κυνηγίου για την περίοδο κυνηγίου 2010 - 2011, εκτιμάται οτι θα είναι έτοιμοι, για δωρεάν παραχώρησή τους στους κυνηγούς στις 2 Αυγούστου 2010.

Τέλος, λόγω του οτι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί έξαρση της άσκησης των κυνηγετικών σκύλων σε περιοχές που δεν επιτρέπεται, το Ταμείο Θήρας υπενθυμίζει στους κυνηγούς οτι, η άσκηση των κυνηγετικών σκύλων σε όλες τις περιοχές, πλην των απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου, θα επιτρέπεται από την 15η Ιουλίου 2010 μέχρι και την τελευταία Κυριακή (επτά ημέρες) πριν την έναρξη κυνηγίου του επιδημητικού θηράματος του 2010 (λαγός - περδίκι - φραγκολίνα).

Διαβάστε ΕΔΩ κι άλλες ειδήσεις.

Περαστικά μας!

ΠΗΓΗ: Kynigos.net - Τύπος Κυνήγι