ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Kυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.


Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Εκ παραδρομής στο περασμένο τεύχος, ανέφερα ότι η έκδοση γενικής άδειας στον σύλλογο μου κοστίζει 165.5€. Το σωστό είναι 162.5€, βέβαια απ΄ ότι είδα το μπάχαλο που επικρατεί στα τιμολόγια ανάμεσα στους συλλόγους, έχει διαφορά πολλών ευρώ και όχι μόνο 3!
  
Ο καυγάς λοιπόν, για να επιστρέψω στα τρέχοντα, είναι για το πάπλωμα και μόνο. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται διακαώς να μαζέψει ζεστό χρήμα από τους φορολογούμενους, αδιαφορώντας αν αυτοί το έχουν για να το δώσουν. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάποιους λίγους που ξυπνούν κατά τις 12 το μεσημέρι και απολαμβάνουν το πρωινό τους μέχρι τις 2 σε πολυτελή καφέ των βορείων προαστίων, αλλά σε όλους εκείνους που η μέρα τους ξεκινά κατά τις 4 τα χαράματα και τελειώνει αργά το βράδυ. 

Αυτοί που προσπαθούν με τα 40 € του μεροκάματου να «βουλώσουν» την μαύρη τρύπα του νοικοκυριού τους και αυτή του κράτους. Σε αυτούς τους ίδιους βιοπαλαιστές εναποθέτουν τις ελπίδες τους για έσοδα και οι κυνηγετικοί σύλλογοι της χώρας, ως μοναδική πηγή άντλησης εισφορών και κατ΄ επέκταση οι ομοσπονδίες, η ΚΣΕ και το πράσινο ταμείο.
  
Αυτός ο σκοπός όμως έχει καταφέρει να υπερβεί κάθε καταστατικό, με αποτέλεσμα κάποιοι σύλλογοι να εκδίδουν άδειες αφειδώς χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία να ελέγξουν  το παρελθόν του νέου μέλους που πέρασε το κατώφλι της πόρτας τους. Έτσι, συναντάμε το φαινόμενο κάποιος που του αφαιρέθηκε η άδεια π.χ. στα Δωδεκάνησα, να συνεχίζει, εκτός περιοχής, ατάραχος το κυνήγι του με γενική άδεια εκδομένη στην Θεσσαλονίκη!

 Το πρόβλημα ξεκινά από την καταστρατήγηση των καταστατικών των οργανώσεων μας από κάποιους αδαείς, αναπαύεται στον ωχαδερφισμό αυτών που εκδίδουν τις άδειες στα κυνηγετικά «μαγαζάκια» και τελειώνει στην έλλειψη της πολιτείας, η οποία αδυνατεί και αδιαφορεί, για ευνόητους λόγους, να ελέγξει από πού έρχονται τα έσοδα στα ταμεία της. Πώς θα μπορούσε άλλωστε ο κάθε φιλότιμος υπάλληλος να το κάνει όταν τον 21ο αιώνα τα δασαρχεία κρατούν καταστάσεις σε χοντρά χειρόγραφα βιβλία, που παραπέμπουν σε ασπρόμαυρες ταινίες του περασμένου αιώνα, με τους τραπεζικούς υπάλληλους φορώντας μανσέτες να κοπιάζουν μεταφέροντας τα από δω κι από κει! 

Δεν υπάρχει παραλληλισμός στοιχείων με αποτέλεσμα, κάποιοι που δεν πρέπει, να συνεχίζουν να βρίσκονται στα βουνά, ασκώντας απρόσκοπτα την ευεργετική τους δράση στην μάνα φύση και όχι μόνο. Αλήθεια, η on line σύνδεση πότε θα περάσει από εκεί;  

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 24/8/2011. 

Τελικά για κάποιους, κάποιοι περισσεύουν στο κυνήγι!

Όπως διαβάσατε παραπάνω, ο κ. Άγας Σταμάτης είναι και τυπικά παρελθόν για τα συνδικαλιστικά του συλλόγου μας, τηρώντας τα λόγια που είπε εκείνο το απόγευμα παρουσία Θεού και ανθρώπων, διαψεύδοντας παράλληλα όλους όσους θεώρησαν την είδηση που είχε βγάλει στον "αέρα" το blog φούμαρα!


Η αιτία, όπως πάντα όταν αποχωρεί ένας τίμιος, κάποιος που δεν ντράπηκε να ξεφτιλίσει την αξία, την προσφορά, το παρελθόν και τις προθέσεις του! Κάποιος που κατάφερε να μπερδέψει τους παρεβρισκόμενους με το μένος του και να τους κάνει να νομίζουν ότι είναι πολιτικό πρόσωπο που αντιτίθεται με την φάρα των κυνηγών και όχι εκπρόσωπος τους σε υψηλή βαθμίδα!

Στην περίπτωση του Σταμάτη, ο εξευτελισμός ισοπέδωσε τα πιστεύω και τα όνειρα που έκανε ο ίδιος για 21 ολόκληρα χρόνια, μαζί με όλους όσους πίστεψαν σε μια κυνηγοκρατούμενη δύναμη, η οποία γεννήθηκε για να δυναμώσει το κυνήγι και μόνο.

Μαζί με αυτούς τους οραματιστές, απαξιώθηκαν και όλοι αυτοί που αγνοώντας τα στενά πολιτικά τους "πιστεύω", εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους τόσο στο Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, όσο και στον ίδιο τον Σταμάτη και τους κατέτασσαν 3η δύναμη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που λάμβανε μέρος στις Κυκλάδες, με αποκορύφωση την πρωτιά του Σταμάτη στις περασμένες αρχαιρεσίες του συλλόγου μας τον περασμένο Απρίλη.

Την στιγμή που οι ΜκΟ συμμετέχουν σε κυβερνητικά προγράμματα και χρίζονται διαχειριστές κρατικών κονδυλίων, εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας κάνει καλό και ποιος είναι ο εχθρός μας!
Καλό θα είναι όμως να σταματήσω εδώ, γιατί αν συνεχίσω θα παρεκτραπώ!

Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο έκανε την εμφάνησή του στον νέο διαδυκτιακό τόπο klafounismata.blogspot.com του οποίου ο δημιουργός, φαίνεται να είναι Τηνιακός λάτρης του κυνηγίου και υποστηρικτής της αλήθειας.

Το άρθρο - καταπέλτης κάνει λόγο για περιστατικά λαθροθηρίας που έλαβαν χώρα στο νησί των ανέμων την ημέρα της έναρξης και, για πρώτη φορά, δεν εμπλέκονται ούτε κατά αναφορά Συριανοί κυνηγοί.   

Είναι η απόδειξη ότι "λαθροθήρας" δεν σημαίνει απαραίτητα "Συριανός" από την μια και το δόλιο τρόπο που κατά καιρούς χρησιμοποιείται η εντοπιότητα για την επίρρηψη ευθυνών από την άλλη.

Τι να πεις, αυτά τελικά συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια!!!
   

Δεν φταίνε πάντα οι γείτονες.


Ήρθε η πολυπόθητη έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου. Ήρθε κι έφυγε καπνός. Ήταν μια έναρξη που την στιγμάτισε η απουσία των κουνελιών από τα βουνά του νησιού μας, οι δυνατοί αέρηδες και η ακατονόμαστη λειτουργία του μυαλού κάποιων που δεν αξίζει να τους συμπεριλάβουμε στους συναδέλφους μας.


Ο λαγός στην Τήνο, κατά κοινή ομολογία, εδώ και καιρό έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος έναντι των άλλων δυο ενδημικών θηραμάτων. Η πέρδικα, ο λαγός και το κουνέλι είναι θηράματα τα οποία είναι πόλος έλξης και πηγή εσόδων για πολλούς.

Ανάμεσα σε αυτούς τους πολλούς όμως ζουν, υπάρχουν και δραστηριοποιούνται κάποιοι, οι οποίοι διακατέχονται από εγκεφαλική ανεπάρκεια. Είναι αυτοί που έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και αυτοί που μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα σε όλους αυτούς που μας κατηγορούν.

Η φετινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου ήταν από τις χειρότερες που έχουμε ζήσει στο νησί και μια από αυτές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε. Μια έναρξη που μας αφήνει άφωνους, πικραμένους και εκτεθειμένους τόσο στους παραπάνω, όσο και σε κάποιους άλλους στους οποίους μέχρι πέρσι, ρίχναμε το βάρος της ευθύνης για τα κακώς κείμενα και τα κρούσματα λαθροθηρίας στο νησί.

Δυστυχώς, Τηνιακοί ήταν αυτοί που νύχτα πάτησαν λαγό με το αμάξι τους πριν την έναρξη. Τηνιακός ήταν και αυτός που συνέλαβε ο θηροφύλακας Μυκόνου κ. Λαδόπουλος Στέφανος την μέρα που ξεκίνησε το κυνήγι, όταν έκανε ελέγχους μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου μας.



Τα λόγια είναι περιττά και η ντροπή μεγάλη.
Έναρξη σαν την φετινή, δεν θέλουμε εμείς άλλη.

Βάλε εσύ το χεράκι σου γλυκιά Θεού μητέρα.
Τέτοια κακόβουλα θεριά απ' το κυνήγι ΠΕΡΑ.