ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο έκανε την εμφάνησή του στον νέο διαδυκτιακό τόπο klafounismata.blogspot.com του οποίου ο δημιουργός, φαίνεται να είναι Τηνιακός λάτρης του κυνηγίου και υποστηρικτής της αλήθειας.

Το άρθρο - καταπέλτης κάνει λόγο για περιστατικά λαθροθηρίας που έλαβαν χώρα στο νησί των ανέμων την ημέρα της έναρξης και, για πρώτη φορά, δεν εμπλέκονται ούτε κατά αναφορά Συριανοί κυνηγοί.   

Είναι η απόδειξη ότι "λαθροθήρας" δεν σημαίνει απαραίτητα "Συριανός" από την μια και το δόλιο τρόπο που κατά καιρούς χρησιμοποιείται η εντοπιότητα για την επίρρηψη ευθυνών από την άλλη.

Τι να πεις, αυτά τελικά συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια!!!
   

Δεν φταίνε πάντα οι γείτονες.


Ήρθε η πολυπόθητη έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου. Ήρθε κι έφυγε καπνός. Ήταν μια έναρξη που την στιγμάτισε η απουσία των κουνελιών από τα βουνά του νησιού μας, οι δυνατοί αέρηδες και η ακατονόμαστη λειτουργία του μυαλού κάποιων που δεν αξίζει να τους συμπεριλάβουμε στους συναδέλφους μας.


Ο λαγός στην Τήνο, κατά κοινή ομολογία, εδώ και καιρό έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος έναντι των άλλων δυο ενδημικών θηραμάτων. Η πέρδικα, ο λαγός και το κουνέλι είναι θηράματα τα οποία είναι πόλος έλξης και πηγή εσόδων για πολλούς.

Ανάμεσα σε αυτούς τους πολλούς όμως ζουν, υπάρχουν και δραστηριοποιούνται κάποιοι, οι οποίοι διακατέχονται από εγκεφαλική ανεπάρκεια. Είναι αυτοί που έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και αυτοί που μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα σε όλους αυτούς που μας κατηγορούν.

Η φετινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου ήταν από τις χειρότερες που έχουμε ζήσει στο νησί και μια από αυτές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε. Μια έναρξη που μας αφήνει άφωνους, πικραμένους και εκτεθειμένους τόσο στους παραπάνω, όσο και σε κάποιους άλλους στους οποίους μέχρι πέρσι, ρίχναμε το βάρος της ευθύνης για τα κακώς κείμενα και τα κρούσματα λαθροθηρίας στο νησί.

Δυστυχώς, Τηνιακοί ήταν αυτοί που νύχτα πάτησαν λαγό με το αμάξι τους πριν την έναρξη. Τηνιακός ήταν και αυτός που συνέλαβε ο θηροφύλακας Μυκόνου κ. Λαδόπουλος Στέφανος την μέρα που ξεκίνησε το κυνήγι, όταν έκανε ελέγχους μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου μας.Τα λόγια είναι περιττά και η ντροπή μεγάλη.
Έναρξη σαν την φετινή, δεν θέλουμε εμείς άλλη.

Βάλε εσύ το χεράκι σου γλυκιά Θεού μητέρα.
Τέτοια κακόβουλα θεριά απ' το κυνήγι ΠΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: