ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ελλάς το μεγαλείο σου!



Όλοι μας, λίγο ως πολύ, έχουμε ιδία άποψη για τον λάθος τρόπο που δουλεύουν, όποτε συμβαίνει αυτό, το δημόσιο και κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί.

Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τον κρατικό μηχανισμό να «πνίγει» ιδιωτικές πρωτοβουλίες, την στιγμή που στο εξωτερικό ανάλογες ιδέες, αν όχι κατώτερες, ανθούν. Γεμίζοντας υπερηφάνεια αυτούς που τις υλοποιούν, εξοικονομώντας παράλληλα και δημόσιο χρήμα.

Όλη η κυνηγετική κοινότητα αναθεματίζει την ώρα, την στιγμή και αυτόν που ίδρυσε τις ΜκΟ, που μόνο σκοπό έχουν ορισμένες, να κατατρώγουν τον ευρωπαϊκό και δη κρατικό προϋπολογισμό χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό έργο.

Η έννοια του κράτους πρόνοιας, σιγά σιγά έχει εξανεμισθεί και τείνει χείρα βοηθείας ο άνθρωπος στον συνάνθρωπο για να τον σώσει! Και τέτοιου είδους προσπάθειες όμως, έμελλε να έρθει η ώρα που θα σκόνταφταν στο γράμμα του νόμου και σε κάποιον κρατικό λειτουργό που όντας τυφλωμένος από τον αιμοδιψή προϊστάμενό του, θα στραγγάλιζε κυριολεκτικά μια κίνηση πολιτών που εδώ και 5 χρόνια ανακουφίζει την κοινωνία μέσα στην οποία υπάρχει. Χαρίζοντας ζωή στην φύση, εξασφαλίζοντας συνάμα το ακέραιο των περιουσιών των πολιτών οι οποίοι, με βάση τα τελευταία οικονομικά δεδομένα βαριανασαίνουν, αλλά συνεχίζουν!

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ΜκΟ, μια ιδιωτική κίνηση πολιτών και ένας κοντόφθαλμος κρατικός λειτουργός;
Θα μου επιτρέψετε να σας κρατήσω λίγο σε αγωνία και αναμονή, μέχρι να υπάρξει κάποιο τέλος στην υπόθεση, όποιο κι αν είναι αυτό, ελπίζω και εύχομαι αίσιο!

Θα μαζευτούμε τότε όλοι μαζί και θα δώσουμε το βραβείο που του πρέπει. Το βραβείο που αρμόζει σε έναν δημόσιο υπάλληλο της κακιάς ώρας!

Εσύ; Ποιόν λύκο ταϊζεις;


Ένα βράδυ ένας γέρος ινδιάνος της φυλής cherokee, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων.

Είπε: "Γιέ μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο λύκων που υπάρχουν μέσα σε όλους μας"

Ο ένας είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η αυτολύπηση, η ενοχή, η προσβολή, η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.

Ο άλλος είναι το Καλό. - Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνοια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη στο Θεό.'



Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του:
"Ποιος λύκος νικάει;"

Ο γέρος Ινδιάνος cherokee απάντησε απλά ..."Αυτός που ταΐζεις."

Θα ήθελα να ξέρω, αν ξέρεις ΕΣΥ ο ένας και μοναδικός, ποιόν λύκο ταϊζεις...!!! Που μακάρι να λυσσιάξει να σε φάει να ησυχάσουμε.