ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Οι θέσεις της ΚΣΕ για τον Όλυμπο.


Διαβάστε  ΕΔΩ  την ανακοίνωση της ΚΣΕ επί του σχεδίου του Προεδρικού διατάγματος για το

"Χαρακτηρισμό της χερσαίας περιοχής του Όρους Ολύμπου ως Εθνικού πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών". 

ΠΗΓΗ: www.ksellas.gr

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175

551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπουδαίο το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ και για το Σεπτέμβριο 2011



Μεγάλη ήταν και το μήνα Σεπτέμβριο η συμβολή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 72 μηνύσεις για παραβάσεις που αφορούν τις διατάξεις περί θήρας. Αρκετές από τις μηνύσεις σχετίζονταν με παράνομη θήρα σε καταφύγια άγριας ζωής, για θήρα χωρίς άδεια, παράνομη θήρα τη νύκτα.


Ταυτόχρονα έγιναν και χιλιάδες προληπτικοί έλεγχοι στους κυνηγότοπους, ενώ, όποτε χρειάστηκε, οι 64 θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ έσπευσαν στο χώρο ευθύνης τους μετά από καταγγελίες. Στην περιοχή της Θράκης, μάλιστα, ύστερα από επιτυχημένη συνεργασία και με τη Δασική Υπηρεσία, οι θηροφύλακές μας κατάφεραν και έπιασαν επ’ αυτοφώρω σημαίνον μέλος μη αναγνωρισμένου από το ΥΠΕΚΑ συλλόγου για κατοχή και χρήση ηχομιμητικής συσκευής. Το γεγονός αυτό έχει ήδη αποθαρρύνει αρκετούς λαθροθήρες από τη δραστηριότητα αυτή.

Η ΚΟΜΑΘ θα ενημερώνει κάθε μήνα την ιστοσελίδα της για το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ώστε να μπορεί να κατανοεί ο κυνηγός και όλη η ελληνική κοινωνία τη σημαντική συμβολή της στην πάταξη του θλιβερού φαινομένου της λαθροθηρίας.

Παράλληλα σημαντική ήταν η συνεισφορά των θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, όπως πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, διάσωση ειδών άγριας πανίδας, φύλαξη προστατευόμενων περιοχών (όπως στις πυρκαγιές στο νομό Έβρου, στη διάσωση αγριόχοιρων στη Νιγρίτα, κλπ)