ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.


To Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις
του εκτροφείου μας στο Μέγα Γιαλό, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, ώρα 11:00 πμ.

===================================================
Το κόψιμο της πίτας του Συλλόγου πέρα από μια εθιμοτυπική διαδικασία, ήταν μια μέρα που την περίμενε πολύς κόσμος και πρώτη η γυναίκα μου, μαζί με τις γυναίκες πολλών συναδέλφων, αφού απολάμβαναν μια εκδήλωση της πολυαγαπημένης δραστηριότητας των συζύγων τους! Αυτός είναι και ο λόγος που τα μαγικά χαρτάκια της εισόδου έκαναν φτερά από την πρώτη κιόλας μέρα της εμφάνισής τους.

Ήταν η αιτία να μαζευτούμε όλοι μαζί χαλαροί, χωρίς τις εντάσεις μιας γενικής συνέλευσης. Να πούμε τις ευχές μας, να πιούμε τα κρασιά μας, να δώσουμε και τον, απαραίτητο και σημαντικό για τον σύλλογο, οβολό μας! Οι τυχεροί της βραδιάς, έπαιρναν τα δώρα τους και όλα καλά. Φέτος, θα την βγάλουμε με ψωμί και δάχτυλο!

Τέλος πάντων. Ο Σύλλογος μας καλεί και πρέπει να δώσουμε το παρόν. Όχι επειδή είναι γιορτή, αλλά για να καμαρώσουμε όλοι μας από κοντά, αυτό που ακόμα και η Ομοσπονδία ζηλεύει…το εκτροφείο μας! Ένα πραγματικό κόσμημα για τα κυνηγετικά δεδομένα τόσο στις Κυκλάδες, όσο και σε ολόκληρη την επικράτεια.
Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους αυτούς που, ανεξαρτήτως λόγου, δούλεψαν εκεί.

Και μια που το θίγω, να πω ότι θα έπρεπε να είμαστε παρόντες σε κάθε πρόσκληση του Συλλόγου μας όποτε και εάν γίνεται αυτή. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, περισσότερα και σωστότερα!

Επιταχύνεται ο ερχομός της άνοιξης.


Σε φυτά και ζώα στηρίχτηκε η μελέτη των ερευνητών.

«Πιο γρήγορα από τους ανθρώπους αντιλαμβάνονται την άνοιξη τα φυτά» λέει μια κινέζικη παροιμία που αποδεικνύεται πλέον και επιστημονικά.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συμπεριφορά των φυτών και των ζώων προδίδει την πρώιμη κάθε χρόνο άφιξη της άνοιξης.

Μάλιστα οι επιστήμονες από το κέντρο οικολογίας και υδρολογίας του Λάνκαστερ κάνουν λόγο για ένα φαινόμενο που επιταχύνεται διαρκώς.

Υπό το μικροσκόπιο των ερευνητών βρέθηκαν περισσότερα από επτακόσια διαφορετικά είδη ζώων και φυτών. Το συμπέρασμα ήταν ότι η άνοιξη στα μισά της περασμένης δεκαετίας έφτανε κατά έντεκα ημέρες πιο γρήγορα συγκριτικά με τα μέσα της δεκαετίας του ’70.

ΠΗΓΗ:www.newsbeast.gr

Φιλόζωοι στα λόγια… ανόητοι εκ των πραγμάτων!


Η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά και ο σύζυγος της Γιώργος Λιάγκας πριν ένα περίπου μήνα είχαν πει στην εκπομπή τους, με καλεσμένη την φιλόζωη Πέγκυ Ζήνα που έχει ένα κουνελάκι, ότι έδιωξαν τον γάτο από το σπίτι τους επειδή... είναι έγκυος!

Σε ένα παραλήρημα ανευθυνότητας, άγνοιας και ελλιπούς ενημέρωσης, το ζευγάρι Σκορδά - Λιάγκα θεωρεί το τοξόπλασμα... ως κίνδυνο που υπάρχει... ούτως ή άλλως σε κάθε γάτα και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και από την ατμόσφαιρα όταν ζεις με τη γάτα σου!

Τόσο αυτοί όσο και ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την κ. Σκορδά, όμως, προφανώς αγνοεί ότι δεν είναι όλες οι γάτες μολυσμένες και ειδικά οι οικόσιτες, που εμβολιάζονται, δεν βγαίνουν στο δρόμο, δεν τρώνε ωμό και πιθανό μολυσμένο κρέας και έχουν μηδαμινή πιθανότητα να έχουν το τοξόπλασμα.

Ακόμα όμως και αν φοβάσαι την μετάδοση, σαν έγκυος, πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι το τοξόπλασμα μεταδίδεται μόνο από τα κόπρανα της γάτας. Με λίγα λόγια, πρέπει να μην είσαι προσεκτικός κατά την αλλαγή της άμμου της γάτας, να την αλλάζεις χωρίς γάντια και τελικώς να... καταπιείς μολυσμένες ακαθαρσίες της!

Μάλλον λοιπόν το ζευγάρι Σκορδά - Λιάγκα άλλαζε την άμμο της γάτας χωρίς γάντια και μετά έπιανε και έτρωγε και ένα... μεζεδάκι από κει και είχε κάνει προφανώς και εξετάσεις στη γάτα και ήταν θετική σε τοξόπλασμα, για να φοβάται τόσο πολύ και να διώξει, όπως είπαν τη γάτα από το σπίτι.

Τα δημόσια αυτά πρόσωπα, που έχουν δυστυχώς βήμα στην τηλεόραση, λένε ό,τι τους κατέβει, μεταδίδουν λανθασμένα μηνύματα, σε μια κοινωνία, την ελληνική, που δυστυχώς είναι πολύ πίσω και φοβάται τα ζώα και τις «ασθένειες που μεταδίδουν».

Ακόμη και αν υποστηρίζουν ότι ο γάτος είναι στους γονείς τους, αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα για χιλιάδες αδαείς Ελληνίδες νοικοκυρές, οι οποίες χωρίς σωστή ενημέρωση, συνδέουν την εγκυμοσύνη και τη γάτα ως δύο ασυμβίβαστα πράγματα και μάλιστα με κίνδυνο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι τα φιλοζωικά σωματεία έχουν ζήσει δυστυχώς τόσα χρόνια τις εγκαταλείψεις γατιών όταν οι ιδιοκτήτριες τους μένουν έγκυες. Χωρίς σωστή ενημέρωση από τους γυναικολόγους τους (και ουχί τους κτηνιάτρους, όπως είναι το ορθό) αλλά και με τις χρόνιες, παραδοσιακές φοβίες του λαού μας και τη φράση «Μην χαϊδέψεις τη γάτα, δεν θα μπορείς να κάνεις παιδιά», η παράλογη κατάσταση διαιωνίζεται, με αποτέλεσμα τα ζώα να εγκαταλείπονται στο δρόμο μετά από χρόνια συμβίωσης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr
===================================================

Την ίδια λανθασμένη αντίληψη σε όλα σχεδόν τα θέματα περί φύσης, βιοποικιλότητας, ζώων, πτηνών και δη κυνηγίου, έχουν στο σύνολό τους πολλοί απο τους Οικολογούντες!
Στα λόγια οικολόγοι και αρωγοί του φυσικού περιβάλλοντος και της χλωροπανίδας...ΜΟΝΟ!