ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

«Μανιακός» σκοτώνει σκυλιά στη Βέροια.

Ένας  διαταραγμένος ψυχικά άνδρας, οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο σκορπά εδώ και μήνες τον θάνατο σε δεκάδες σκυλιά, αδέσποτα και μη, έξω από τη Βέροια.
Παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων, τα ίχνη του ως τώρα δεν έχουν βρεθεί,  αν και συνηθίζει να σκοτώνει τα ανυπεράσπιστα θύματά του μέρα- μεσημέρι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr, στην  περιοχή δράσης του άγνωστου ψυχοπαθούς, από τον Προφήτη Ηλία μέχρι το Άνω Κομνήνιο, έχουν βρεθεί τσουβάλια με τα πτώματα ή τους σκελετούς νεκρών σκυλιών, θύματα όλα του διεστραμμένου δολοφόνου ζώων.

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες εθελοντών  σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης δεν πυροβολεί τα ετοιμόγεννα θηλυκά σκυλιά, για να αποκτήσει νέους… στόχους, αφού αυτά γεννήσουν, στο μακάβριο «παιχνίδι» σκοποβολής!

Όπως αναφέρει ο δημοσίευμα, στόχος  του απάνθρωπου οπλοφόρου έχουν  γίνει όχι μόνο αδέσποτα αλλά και και ιδιόκτητα σκυλιά την ώρα της βόλτας τους.
Οι  φιλόζωοι της Βέροιας και οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν καταγγείλει την δράση του στην τοπική Αστυνομία και τον Δήμο, ζητώντας να γίνουν άμεσα έρευνες για την σύλληψη του επικίνδυνου αυτού ατόμου.


Εν τωμεταξύ, αποτροπιασμό προκαλεί το θέαμα το οποίο αντίκρυσαν άνδρες της Πυροσβεστικής στην περιοχή των κάτω Συχαινών Αχαΐας, όταν κλήθηκαν να σβήσουν την φωτιά που είχε ξεσπάσει σε κάδο απορριμμάτων.

Αφού έσβησαν τις φλόγες, οι πυροσβέστες έκπληκτοι αντίκρυσαν το μισοκαμμένο πτώμα ενός σκυλιού, με δεμένα τα πόδια και το κεφάλι χωμένο μέσα σε ένα τσουβάλι.
Για το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος της δύστυχης σκυλίτσας, ενημερώθηκε και η Αστυνομία η οποία διενεργεί έρευνες παράλληλα με την Πυροσβεστική για τον εντοπισμό του δράστη.

ΠΗΓΗ: www.econews.gr