ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Είς Απρίλη τα καλύτερα!


Το περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου «Κυνήγι», στο τρέχων τεύχος 54, έβαλε μια άνω τελεία στους αλληλοσπαραγμούς του Κ.Σ. Σύρου δημοσιοποιώντας άλλες τρεις επιστολές.

Ο τέως Πρόεδρος κ. Καλούδης, απάντησε στον κ. Μώτο και σε όλα αυτά που του καταλόγισε ο Αντιπρόεδρος στο τεύχος 53. Δεν θα σχολιάσω την επιστολή σας, γεγονός όμως είναι ότι αν με ακούγατε κύριε Καλούδη νωρίτερα, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Που ξέρεις όμως; Κάθε εμπόδιο για καλό λέει η παροιμία!

Ο Γ. Γραμματέας κ. Ρούσσος, αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου, που ήθελαν τον Πρόεδρο ξένο σώμα στο σώμα του Δ.Σ. του Συλλόγου και ανεπιθύμητο από όλους μέσα σε αυτό. Οι υπόλοιποι άραγε συμφωνούν με τον κύριο Μώτο ή, δεν έχουν κουράγιο να βγουν και να πουν άλλα! Ίσως να μην τους ενδιαφέρει κιόλας, όπως πολλά άλλα που γίνονται μέσα εκεί.

Η επιστολή του κ. Καραμολέγκου, που έχει δημοσιεύσει το blog, καταδεικνύει το κλίμα που επικρατεί μέσα στις τάξεις του Δ.Σ. Ενεργώντας σαν όλους αυτούς που κατά καιρούς, έχουν κρατήσει εκτός του Συλλόγου οι λάθος τακτικές των μελών του Δ.Σ. ο καλός συνάδελφος προτίμησε να μην μετέχει, παρά να τρέχει…και να μην φτάνει!

Είναι σίγουρο ότι το πανελλήνιο έχει καταλάβει πλέον γιατί φωνάζω τόσο καιρό και τι εννοώ!

Η τελεία και η παύλα, θα μπει τον ερχόμενο Απρίλη στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Εκεί θα μιλήσουμε έξω από τα δόντια όλοι μας. Θα καταδικάσουμε αυτές τις τακτικές και όλους αυτούς που τις εφαρμόζουν και τις εκφράζουν, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τα μέλη, τον Σύλλογο και το κυνήγι στο νησί μας και στις Κυκλάδες.

Είναι καιρός οι Κυνηγετικές μας Οργανώσεις, να κάνουν ένα βήμα εμπρός. Αποδίδοντας στα μέλη τους αυτά που τους αξίζουν κι αυτά που έχουν ανάγκη. Σε αυτό το βήμα, καλό είναι, οι τροχοπέδες να μείνουν πίσω. Κρατώντας μαζί τους όλα αυτά που κάνουν κακό στο κυνήγι και σε όσους το αγαπούν πραγματικά. Αυτό το βήμα θα γίνει μόνο, αν όλοι μας σπρώξουμε τις Οργανώσεις μας εμπρός. Αν είμαστε παρόντες, από κοντά. Όχι απλοί παρατηρητές του αγώνα, αλλά οι παίκτες, οι δημιουργοί.

Ώς τότε εγώ εδώ, στις επάλξεις. Θα τα βλέπω και θα τα λέω τα στραβά μας! Η εθελοτύφλωση είναι μια ασθένεια που δεν μπορεί να προσβάλει τα δικά μου μάτια.