ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.

Πραγματοποιήθηκε τριήμερο σεμινάριο για τους θηροφύλακες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τριήμερος κύκλος σεμιναρίων για τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

Τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται στις συνεχείς προσπάθειες για επιμόρφωση των θηροφυλάκων και για την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τη δασική νομοθεσία και με την προστασία της άγριας πανίδας.

Κατά τον τελευταίο κύκλο σεμιναρίων για το 2011 έγιναν διαλέξεις και παρουσιάσεις πάνω στα εξής ζητήματα:

- Παροχή πρώτων βοηθειών και αντιμετώπιση περιπτώσεων πυρκαγιάς (ομιλητής Ν. Σάκκος, τεχνικός ασφαλείας)
- Μηχανολογία και ορθή χρήση οχήματος (ομιλητής Θ. Καραμπατζάκης, Μηχανολόγος- Μηχανικός)
- Δασική νομοθεσία και σχετικές με τη θήρα παραβάσεις (ομιλητής Σ. Μαϊλιάνη, Νομικός)
- Αποτελεσματική λειτουργία της θηροφυλακής (ομιλητής, Κ. Παπασπυρόπουλος Δασολόγος)

Έγινε επίδειξη για τη μηχανολογία του οχήματος.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν 61 ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, καθώς και ορισμένοι θηροφύλακες από τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους (Κ.Σ. Αριδαίας, Αμπελοκήπων, Θεσσαλονίκης)

Δόθηκε η ευκαιρία, πέραν της επιμόρφωσης, για ουσιαστική συζήτηση πάνω στη λειτουργία της θηροφυλακής και στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Ι. Πολυχρόνης και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΜΑΘ κ. Ν. Καλογεράκος ως υπεύθυνος Θηροφυλακής, καθώς επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Α. Γιαπουτζής και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δ. Ευμοιρίδης, ενώ παρευρέθησαν το επιστημονικό και γραμματειακό προσωπικό της Ομοσπονδίας.

Επίσης συζητήθηκε η αποδοτικότητα της θηροφυλακής της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, καθώς παρουσιάστηκε το έργο της κατά τον μήνα Νοέμβριο, διάστημα στο οποίο οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες πραγματοποίησαν 47 μηνύσεις.

================================================

Να! Αυτά κάνουν οι βόρειοι και μου βάζουν λόγια στο στόμα, μέρες που έρχονται!

Δεν είναι πολύς καιρός που είχαν ξανακάτσει στα θρανία οι θηροφύλακες της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ και πριν καλά καλά κρυώσουν οι καρέκλες τους, ξανά από την αρχή!

Να φταίει που δεν παίρνουν από λόγια οι θηροφύλακες; Δεν νομίζω γιατί άλλα λένε τα στοιχεία!

Μήπως τελικά το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και το επιστημονικό προσωπικό, κατέληξαν ότι η ενημέρωση προς τους ανθρώπους τους πρέπει να είναι συνεχής και να επεκτείνεται ακόμα και σε άσχετα με το αντικείμενο θέματα, τα οποία όμως είναι ζωτικής σημασίας για κάποιον που βρίσκεται μόνος στο βουνό μέρα νύχτα; Όπως το πώς δουλεύει το τζιπάκι. Γνώσεις που μπορεί κάποια στιγμή να τους σώσουν την ζωή, ή να βγάλουν από περιπέτειες τους ίδιους και κάποιους άλλους που κοιμούνται μέσα στην νύχτα!

Αν κρίνω λοιπόν εκ του αποτελέσματος και χωρίς να έχω πρόθεση να χλευάσω εις βάρος ΚΑΝΕΝΟΣ θηροφύλακα, θα πρέπει οι φύλακες θήρας της Δ' ΚΟΣΕ να είναι αστέρια σε όλα, ή ανεπίδεκτοι μαθήσεως! Πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι δεν έχουμε ενημέρωση για κάτι ανάλογο για τα παιδιά της Ρούμελης...και νήσων;