ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο νόμος για τις ουρές και τα θηλυκά σκυλιά, από άλλη πηγή.

Η λύση στο πρόβλημα που θα προκύψει...δέστε την ούρα του!
Ψηφίστηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου από την ολομέλεια της βουλής το επίμαχο άρθρο που αφορά τα κυνηγετικά σκυλιά. Δυστυχώς παρά την τοποθέτηση του εισηγητή κ. Κόλλια Κωνσταντίνου δεν τροποποιήθηκε η διάταξη του νόμου 4039/2012.


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόλλιας, βουλευτής της ΝΔ στην Κόρινθο, εισηγήθηκε την εξαίρεση των φυλών της ομάδας 7 (είναι η κυνολογική ομάδα στην οποία ανήκουν οι ηπειρωτικές φυλές δεικτών) από την απαγόρευση αφαίρεσης τμήματος της ουράς για λόγους ευζωίας.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Κόλλια ο οποίος μας είπε ότι δυστυχώς δεν πέρασε η εισήγηση που είχε κάνει για τροποποίηση του νόμου 4039/2012 που αφορά την αφαίρεση τμήματος της ουράς για λόγους ευζωίας. Όμως έγινε μια διευκρίνηση η οποία αφορά την αναπαραγωγή των θηλυκών σκυλιών. Πιο συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης ενός θηλυκού σκύλου μπορεί να τον ζευγαρώνει αλλά θα απαγορεύεται να πουλάει τα κουτάβια. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πάρει άδεια ερασιτέχνη ή επαγγελματία εκτροφέα.

Με λίγα λόγια :
Απαγορεύεται το κόψιμο της ουράς στα κυνηγετικά σκυλιά της ομάδας 7. Στα κούρτσχααρ, στα ντράαχταρ, στα επανιέλ, στα σπάνιελ, τα βίσλα και γενικά σε όσα σκυλιά είχαμε μάθει να τα βλέπουμε με κομμένη ουρά.

Οι κυνηγοί μπορούν να έχουν θηλυκά σκυλιά. Μπορούν να να ζευγαρώνουν. Αλλά απαγορεύεται να πωλούν τα κουτάβια που προκύπτουν από το ζευγάρωμα.
Τελικά από ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν άντεξε στις πιέσεις και τις απειλές των “φιλοζωικών” οργανώσεων και έτσι θα πρέπει να βλέπουμε τους αγαπημένους φίλους να τραυματίζουν τις ουρές κάθε φορά που πηγαίνουμε στο κυνήγι.

ΠΗΓΗ : http://www.ihunt.gr