ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Διοικητικό αδιέξοδο στην Τήνο!


Σύμφωνα με πληροφορίες του blog, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τήνου τελεί υπό διοικητικό αδιέξοδο. Μετά την παραίτηση του Γ. Γραμματέα κ. Λεβαντή Νικόλαου, για προσωπικούς λόγους, ο Σύλλογος θα περάσει μια περίοδο με έκτακτο Δ.Σ. που θα διορίσει η Διευ/νση Δασών Κυκλάδων, μέχρι τις επόμενες αρχαιρεσίες τον Απρίλη του 2011. Βάση του καταστατικού όμως, άρθρο 12 παράγραφος 2, τα εναπομείναντα μέλη έχουν την υποχρέωση να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση εντός μηνός μετ' αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου συμβουλίου. Ίδωμεν τι εξέλιξη θα έχει το θέμα, λόγο καλοκαιριού!

Αυτή η εξέλιξη είναι απόρροια του γεγονότος ότι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, οι υποψήφιοι ήταν ισάριθμοι με τις θέσεις που απαιτούσε η σύνθεση του Δ.Σ. Βλέπομαι λοιπόν άλλη μια δυσάρεστη παράμετρο της απαξίωσης του θεσμού των Οργανώσεων μας από τα απλά μέλη. Αυτή η εξέλιξη πέρα από την διοικητική ανωμαλία, αφήνει στην μέση το όποιο έργο του Δ.Σ.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν απλοί παρατηρητές, είναι να ευχηθούμε στους γείτονες να βγουν γρήγορα από αυτή την περιπέτεια. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι «Μπορεί να έπεσε η κυβέρνηση, αλλά όλος ο υπόλοιπος μηχανισμός δουλεύει στο έπακρο, ίσως τώρα ακόμα περισσότερο!» εννοώντας φυσικά την θυροφύλαξη και την προστασία του κυνηγίου από οποιονδήποτε νομίζει ότι θα επωφεληθεί από αυτή την κατάσταση. Έχετε λοιπόν μια έννοια όσοι τρίβατε τα χέρια σας!

Καλά ξεμπερδέματα κύριοι συνάδελφοι.

ΥΓ. Σ' ευχαριστώ Παντελή, καλά λέει η παροιμία: Γι' αυτό πάνε οι Χιότες δυο δυο!
Και οι bloggers απ' ότι φαίνεται έτσι πάνε.