ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Όπισθεν ολοταχώς!


Από το πρωί που διάβασα την τοπική εφημερίδα Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά.

Προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις που αρμόζουν στην περίσταση. Όχι φυσικά επειδή σκιάζομαι τις μηνύσεις και τους δικαστικούς λειτουργούς, αλλά για να μην κατεβάσω το επίπεδο του blog και το κάνω ένα με τους ηθοποιούς του έργου. Μάλλον με τον πρωταγωνιστή!

Φυσικά και μιλώ για θέατρο και μάλιστα αυτό του παραλόγου, αφού κάποιοι νομίζουν ότι η μνήμη μας έχει προσβληθεί από υιό και ξεχάσαμε.

Το επίμαχο τεύχος!
Στις 10/11/2010 στο τεύχος #53, που έχει επίκαιρο εξώφυλλο με έναν λαγό δρομέα!, η κ. Ειρήνη Κουτσαύτη, είχε δώσει βήμα τόσο στον απερχόμενο πρόεδρο του συλλόγου μας, όσο και στο Δ.Σ. για να πουν τις απόψεις τους αμφότεροι για την φαγωμάρα που είχε ξεσπάσει, με αποτέλεσμα τις συνεχόμενες παραιτήσεις μελών του Δ.Σ.

Ας θυμηθούμε αυτά που έλεγε τότε ο κ. Μώτος για τον κ. Καλούδη:

Για την…ευχαριστία του κ. Καλούδη προς τα μέλη του Δ.Σ. που (όπως λέει ο ίδιος) τον πολέμησαν κρυφά:
«Αυτό είναι υπονοούμενο προς όλους. Είστε δημοσιογράφοι και μπορείτε να κρίνετε: Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, το γεγονός ότι κανένα από τα έξι άτομα του Δ.Σ. δεν τον θέλουν; Είναι δυνατόν να είμαστε όλοι μαζί μια κλίκα; Και γράψτε το όπως σας το λέω: Ήταν ένας πρόεδρος που δεν βοηθούσε καθόλου. Δεν συμμετείχε σε καμία δραστηριότητα του συλλόγου…κτλ κτλ κτλ.

Ο κ. Μώτος βέβαια τότε, δεν είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις λέξεις. Είχε πει στην δημοσιογράφο, ότι «ο Κώστας είναι ο ποιο άχρηστος πρόεδρος που έχει περάσει από τον σύλλογο»! Όλη η τηλεφωνική συνομιλία είναι μαγνητοφωνημένη και στην διάθεση όποιου εισαγγελέα θελήσει να ασχοληθεί με τα γραφόμενά μου. Φυσικά για τον λόγο ότι το περιοδικό δεν ήθελε να ανοίξει μεγαλύτερες πληγές στον σύλλογό μας, άλλαξε λίγο τα προσβλητικά σχόλια του κ. Μώτου.

Στον αντίποδα όλων αυτών και αφού κατάλαβε ότι έχει μείνει μόνος του στο μέσον του πελάγους, σάλπισε οπισθοχώρηση, ως συνήθως, και βγήκε να μαζέψει τον αμάζευτο με συγνώμες, παλιές φιλίες, μπάλες, τραμπάλες κτλ. Ο κ. Καλούδης επισκέφτηκε τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας σήμερα το πρωί, με πολύ υλικό και αναμένεται συνέχεια στο έργο που έχει κουράσει και διασπάσει από την μια τα μέλη, αλλά από την άλλη αποδεικνύει περίτρανα ποιος είναι ποιος!

Οι εξελίξεις δεν είναι φυσικά μόνο αυτές, αλλά δεν θα σας πω άλλα προς το παρόν. Αν και τα νέα έχουν διαρρεύσει και τα τηλέφωνα χτυπούν ακατάπαυστα. Θα αφήσω όμως το Δ.Σ. να συνεδριάσει απόψε και θα σας τα σερβίρω αύριο πρώτα ο Θεός, γιατί Μάρτης είναι αυτός και μάλιστα πολύγνωμος!!!

Να θυμάστε μόνο ότι όταν ένα πλοίο βουλιάζει οι πρώτοι που φεύγουν είναι οι ποντικοί!
Ένα είναι σίγουρο, αυτή την γενική συνέλευση θα την θυμόμαστε για πολλά χρόνια!!!

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες

Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Οι αργίες είναι το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε ένα καινούργιο ημερολόγιο. Ο λόγος ηλίου φαεινότερος! Ορμώμενος από αυτό είχα αποφανθεί, ότι κάποιες από αυτές τις Παγκόσμιες Ημέρες που αναφέρονται στα καλεντάρια, είναι κατασκευάσματα κάποιου παγκόσμιου δημόσιου υπάλληλου.

Βέβαια με την πάροδο των χρόνων και βιώνοντας διάφορες καταστάσεις, κατάλαβα ότι η ζωή μας κάποιες φορές, ο τρόπος που την ζούμε και οι αντιδράσεις μας, είναι η αιτία για να αλλάζει η ρήση, που θέλει τον χορευτή να χορεύει σύμφωνα με τον ρυθμό και ο ρυθμός εναρμονίζεται στα γούστα όποιου ρίχνει τις στροφές του.

Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε για την μια, την σημαδιακή, την μοναδική Παγκόσμια Ημέρα της 21ης Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου! Είναι η μέρα που όλοι οι, κατά συνείδηση, υπνοβάτες γιορτάζουν και υπνοβατούν ελεύθερα. Είναι η μέρα που γιορτάζεται, γιατί κάποιοι επιμένουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ακόμα και όταν φλέγονται τα μπατζάκια τους, όπως τα δικά μας! Είναι η μέρα που, αν συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο που μουσκεύει το μαξιλάρι, θα γιορτάζεται καθημερινά.

Αυτή η εμμονή λοιπόν κάποιων, ίσως να είναι η αιτία της κήρυξης αυτής της Παγκόσμιας Μέρας. Δώρο σε όλους αυτούς που κοιμούνται κι τύχη τους δουλεύει, δυστυχώς, για το κακό τους!

Ίσως να δούμε το επόμενο διάστημα κάποιους «άυπνους» να κρατούν στα χέρια πλακάτ, που πάνω τους θα γράφουν με μεγάλα γράμματα ΞΥΠΝΑ. Είναι το επόμενο βήμα που θα κάνει ο κυνηγετικός τύπος, ή τουλάχιστον αυτή η πολυσυζητημένη μερίδα του, που επιμένει να μένει ξύπνια και να αντιστέκεται στα, μουλιασμένα με ισχυρά υπνωτικά, ψίχουλα που μας πετούν οι ταγοί μας. Δεν φτάνει όμως μόνο η αφύπνιση, χρειάζεται και ενεργό δράση. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια, να ανασκουμπωθούμε που λένε στην Σύρα μου και να ριχτούμε στην δουλειά. Ξυπνήστε φιλοκυνηγέτες μου – επέτρεψέ μου Ξενοφών – και απαιτήστε τα δέοντα…ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ του Ελεύθερου Τύπου στις 30/3/11