ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Όπισθεν ολοταχώς!


Από το πρωί που διάβασα την τοπική εφημερίδα Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά.

Προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις που αρμόζουν στην περίσταση. Όχι φυσικά επειδή σκιάζομαι τις μηνύσεις και τους δικαστικούς λειτουργούς, αλλά για να μην κατεβάσω το επίπεδο του blog και το κάνω ένα με τους ηθοποιούς του έργου. Μάλλον με τον πρωταγωνιστή!

Φυσικά και μιλώ για θέατρο και μάλιστα αυτό του παραλόγου, αφού κάποιοι νομίζουν ότι η μνήμη μας έχει προσβληθεί από υιό και ξεχάσαμε.

Το επίμαχο τεύχος!
Στις 10/11/2010 στο τεύχος #53, που έχει επίκαιρο εξώφυλλο με έναν λαγό δρομέα!, η κ. Ειρήνη Κουτσαύτη, είχε δώσει βήμα τόσο στον απερχόμενο πρόεδρο του συλλόγου μας, όσο και στο Δ.Σ. για να πουν τις απόψεις τους αμφότεροι για την φαγωμάρα που είχε ξεσπάσει, με αποτέλεσμα τις συνεχόμενες παραιτήσεις μελών του Δ.Σ.

Ας θυμηθούμε αυτά που έλεγε τότε ο κ. Μώτος για τον κ. Καλούδη:

Για την…ευχαριστία του κ. Καλούδη προς τα μέλη του Δ.Σ. που (όπως λέει ο ίδιος) τον πολέμησαν κρυφά:
«Αυτό είναι υπονοούμενο προς όλους. Είστε δημοσιογράφοι και μπορείτε να κρίνετε: Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, το γεγονός ότι κανένα από τα έξι άτομα του Δ.Σ. δεν τον θέλουν; Είναι δυνατόν να είμαστε όλοι μαζί μια κλίκα; Και γράψτε το όπως σας το λέω: Ήταν ένας πρόεδρος που δεν βοηθούσε καθόλου. Δεν συμμετείχε σε καμία δραστηριότητα του συλλόγου…κτλ κτλ κτλ.

Ο κ. Μώτος βέβαια τότε, δεν είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις λέξεις. Είχε πει στην δημοσιογράφο, ότι «ο Κώστας είναι ο ποιο άχρηστος πρόεδρος που έχει περάσει από τον σύλλογο»! Όλη η τηλεφωνική συνομιλία είναι μαγνητοφωνημένη και στην διάθεση όποιου εισαγγελέα θελήσει να ασχοληθεί με τα γραφόμενά μου. Φυσικά για τον λόγο ότι το περιοδικό δεν ήθελε να ανοίξει μεγαλύτερες πληγές στον σύλλογό μας, άλλαξε λίγο τα προσβλητικά σχόλια του κ. Μώτου.

Στον αντίποδα όλων αυτών και αφού κατάλαβε ότι έχει μείνει μόνος του στο μέσον του πελάγους, σάλπισε οπισθοχώρηση, ως συνήθως, και βγήκε να μαζέψει τον αμάζευτο με συγνώμες, παλιές φιλίες, μπάλες, τραμπάλες κτλ. Ο κ. Καλούδης επισκέφτηκε τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας σήμερα το πρωί, με πολύ υλικό και αναμένεται συνέχεια στο έργο που έχει κουράσει και διασπάσει από την μια τα μέλη, αλλά από την άλλη αποδεικνύει περίτρανα ποιος είναι ποιος!

Οι εξελίξεις δεν είναι φυσικά μόνο αυτές, αλλά δεν θα σας πω άλλα προς το παρόν. Αν και τα νέα έχουν διαρρεύσει και τα τηλέφωνα χτυπούν ακατάπαυστα. Θα αφήσω όμως το Δ.Σ. να συνεδριάσει απόψε και θα σας τα σερβίρω αύριο πρώτα ο Θεός, γιατί Μάρτης είναι αυτός και μάλιστα πολύγνωμος!!!

Να θυμάστε μόνο ότι όταν ένα πλοίο βουλιάζει οι πρώτοι που φεύγουν είναι οι ποντικοί!
Ένα είναι σίγουρο, αυτή την γενική συνέλευση θα την θυμόμαστε για πολλά χρόνια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: