ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις κι ο Καραγιάννης του!


Κρατάω το δικαίωμα να πω τουλάχιστον άλλη μια σοφή ελληνική παροιμία εκτός αυτής της παραφρασμένης του τίτλου, όντας ερωτευμένος με αυτές, και λέω μια ευθύς αμέσως: Πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό, μια όμως θα σπάσει!

Έτσι κι έγινε καλέ μου επισκέπτη. Ξεδιπλώνω αμέσως το story για να σε ξαλαφρώσω από την αγωνία.

Εδώ και μέρες, η υπόθεση «λαθροθηρία» στο νησί της Σύρας έχει αρχίσει να δέχεται απανωτά χτυπήματα, με αποκορύφωμα μια καταγγελία μιας ΜκΟ με έδρα το νησί, η όποια αναφερόταν σε άγρα ωδικών πτηνών με δίχτυα, τις γνωστές σε όλους άρες.

Δεν θα σταθώ εκεί μιας και η εν λόγω λαθροκατάσταση διόλου δεν με ενδιαφέρει, αφού δεν υπάγεται σε κανέναν κυνηγετικό σύλλογο, καμιά ομοσπονδία και στην δική μου την συνείδηση δεν είναι κυνήγι, αλλά κάτι άλλο. Τέλος πάντων απαγορεύεται δια νόμου και ροπάλου και εκεί θα μείνω.

Αυτή η καταγγελία και κάτι άλλες λεπτομέρειες, τηλεφωνικές, που τις γνωρίζω αλλά δεν είναι της παρούσης, ανάγκασαν τον υπεύθυνο θηροφυλακής Μανώλη Καραγιάννη να επισκεφθεί το νησί μας, μαζί με 3 θηροφύλακες της Δ’ ΚΟΣΕ, συν ένας από όμορο νησί 4, συν η δική μας 5!

Το σύνολο 6 νοματαίοι από εχθές το βράδυ έκαναν βόλτες στα βουνά, για να βουλώσουν ανοιχτά στόματα και να αποδείξουν τα αυτονόητα σε κάποιους ανόητους, που νομίζουν ότι είναι υπεράνω νόμου και προφητών και ότι οι γνωριμίες τους θα είναι πάντα εκεί για να τους εκπληρώσουν, ως άλλα τζίνια, κάθε τους επιθυμία.

Τι να σου κάνω λεβέντη; Βλέπεις όλα έχουν και τα όρια τους και εσύ με την τρελοπαρέα σου τα είχατε περάσει προ πολλού. Δεν είναι πάντα του Αη Γιάννη!

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη, μεταξύ των ράμπο, και έπεσε στο τραπέζι το θέμα της μουσικής υπόκρουσης που ακούγεται κάθε μέρα στα βουνά και οι τσίχλες θερίζονται σαν στάχια από κάποιους που και αυτοί, ατυχώς, νομίζουν ότι ο κολλητός τους θα τους ξελασπώνει πάντα.

Το πρωινό δεν άργησε να έρθει και οι «πενιές» μεράκλωναν τους κυνηγαράδες στις πλαγιές της περιοχής Βαρουξή. Η κίνηση ήταν συντονισμένη και όλη η παρέα εγκλωβίστηκε χωρίς να προλάβει να πει κανείς τους «κιχ». Εδώ να αναγνωρίσω το θάρρος του ενός, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη και υπέστη τις συνέπειες.

Πάει το όπλο, πάει η άδεια, πάει το τζουκ μποξ, πάει κι αυτός στον εισαγγελέα!

Εύγε, μπράβο και εις ανώτερα και άλλα με υγεία Μανώλη μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς που σπάμε κάθε πρωί τα πόδια μας και κάνουμε μια τσίχλα -κι αυτή με το ζόρι- και άλλοι μοστράρουν τις αρμαθιές σαν τσαμπιά σταφύλια.

Α όλα κι όλα, το καλό να λέγεται!

Όχι φυσικά ότι κερδίσατε τον πόλεμο. Μια μάχη κερδίσατε η οποία ελπίζω να γίνει η αιτία να κοπεί η φόρα σε κάποια παλικαράκια. Νισάφι πια!

Τώρα που πήρα φόρα, θα σας κάνω δώρο και δυο ειδησούλες διόλου ευχάριστες. Βλέπεις αυτές οι ιστορίες με τους λαθροθήρες, δεν έχουν happy end.

Παραδέχτηκε κάποιος από τους θηροφύλακες, ότι σε άλλο κυκλαδονήσι όπου το «σπορ» της άρας είναι ευρέως διαδεδομένο, δεν τους αφήνουν να πατήσουν το πόδι τους ούτε στο λιμάνι!
Κρίμα βρε Μανώλη! Πάνω που άρχιζα να φτιάνω καλή εικόνα για σένα, μου τα χαλάς. Μάλλον έχεις θέμα με τα βαθιά νερά τελικά και κολυμπάς όπου πατώνεις!

Δεν προσεύχομαι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά εδώ τίθεται θέμα αποτελεσματικότητας και εφαρμογής του νόμου κατ’ επιλογή, ο οποίος ισχύει για όλη την επικράτεια βέβαια. Όχι μόνο για την Σύρα, τον Πάτροκλο και το Σχιστό, ναι;

Ένα άλλο μελανό σημείο των δρώμενων, είναι ότι συστήνεται κίνημα ανεξαρτητοποίησης του συλλόγου της Σύρας από την Δ’ ΚΟΣΕ. Άκου που φτάνει το άρρωστο μυαλό των ανθρώπων! Έχουν μπερδέψει τα σώβρακα με τις φανέλες κυρίες και κύριοι.

Ο αίτιος φυσικά είναι ένας και ξέρουμε όλοι μας ποιος. Για κοίτα Μανώλη τον κόρφο σου!!!

Σου λέει, η Δ’ ΚΟΣΕ μας τσίμπησε, αν την βγάλουμε από την μέση, δεν μας τσιμπάει κανείς. Λαμπρό, φανταστικό, το ένα και μοναδικό! Κυκλοφόρησε μάλιστα η φήμη, ότι κάποια στιγμή, παλαιοτέρα, ο σύλλογος είχε ξαναβγεί από την σκέπη της μαμάς ομοσπονδίας.

Ημιμάθεια, αμάθεια, ή απλή βλακεία είναι ετούτο πάλι;

Ο σύλλογος της Σύρας λεβέντες, είναι αυτός που έδειξε τον δρόμο για την οργάνωση όλων των κυνηγών της χώρας. Πώς γίνεται λοιπόν να χαράξει μια πορεία εκτός ιεραρχίας; Οι γνώμες πολλές φορές μπορεί να είναι διαφορετικές, τα νεύρα τεντωμένα, αλλά η δομή δεν αλλάζει.

Το πρόβατο που βγαίνει απ’ το μαντρί το τρώει ο λύκος!

Τέλος, γιατί κουράστηκα με τους βλάκες, ευθύνες για το ελεγκτικό μπαράζ ρίχνουν στην θηροφύλακα του νησιού, που εκτέλεσε το καθήκον της. Μας φταίει το γαϊδούρι και βαράμε το σαμάρι. Τέτοιοι μάγκες είμαστε!

Πρόεδρε ετοιμάσου για μεγάλες φουρτούνες και χρόνια σου πολλά!

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 9/11/11 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Άλλος ένας χαμός στην ύπαιθρο.

Τραγικός θάνατος για 76χρονο!

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός από κατοίκους της Καντάνου στα Χανιά, ενώ από το σπίτι του είχε φύγει από το πρωί για να μαζέψει χόρτα.

Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι Αρχές ενώ μόλις έσπευσε το κλιμάκιο από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Καντάνου, και άρχισε να τον αναζητάει, ενημερώθηκε από κατοικους της περιοχής ότι ο άτυχος 76χρονος ήταν, ήδη, νεκρός!

Η σορός του μεταφέρθηκε στο ΚΥ Καντάνου.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr