ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Στο ίδιο έργο θεατές!

Πασχαλινός μποναμάς!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το μέλος του συλλόγου μας κ. Αντώνη Μονογυιό χθες, 7/4/2012 στο εκκλησάκι της Παναγίας των κυνηγών στο Πότισμα, όταν το επισκέφθηκε με την σύζυγο του για τον καθιερωμένο έλεγχο.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Μονογυιός ύστερα από χρόνια θητείας στο Δ.Σ. του συλλόγου στην θέση του Κοσμήτορα, αποφάσισε η «σύνταξη» του από τα κοινά, να μην είναι μακριά από μια υποχρέωση που έχει αναλάβει ο σύλλογος.

Χθες, λοιπόν, κατά την επίσκεψη του στο εκκλησάκι ανακάλυψε ότι το ένα από τα πλαϊνά παράθυρα του Ναού, το οποίο είναι στην αθέατη από τον πολυσύχναστο δρόμο πλευρά, είναι παραβιασμένο. Αμέσως κάλεσε τον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία και τον εφημέριο του ναού.

Οι άντρες της ασφάλειας έφτασαν αμέσως και μετά από έναν έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το παγκάρι είχε κάνει φτερά.  Η λεία των ξεδιάντροπων, αθεόφοβων ληστών ανέρχεται στο μικροποσό των 20 – 25 €, ενώ όλες οι ιερές εικόνες και τα σκεύη βρέθηκαν εντάξει.

Η αποκατάσταση των μικροζημιών της διάρρηξης έγινε αμέσως από τον πρόεδρο, όντας ξυλουργός, και δρομολογήθηκε η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.
Ο κ. Νικλαϊδης κατά την ώρα της επισκευής των ζημιών

Υπενθυμίζω ότι αυτή ήταν η τέταρτη (!) φορά που η Παναγία δέχεται απρόσμενους «επισκέπτες». Ας ελπίσουμε ότι ήταν και η τελευταία! Ενδεχομένως αυτές οι χρόνιες επισκέψεις, να έχουν ρίζες στην ρήση που θέλει τον Θεό να…αγαπάει τους κλέφτες.


Καλό Πάσχα ξεφτίλες…!!!