ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το ήξερες αυτό;


Ανακοίνωση:

Πληροφορούμε τους φίλους κυνηγούς του νησιού μας ότι, για μια ακόμη φορά ο ηθικός υπεύθυνος της γνωστής υπόθεσης, συνεχίζει να εμπαίζει με την τιμή , την υπόληψη και την νοημοσύνη όλων των μελών του συλλόγου.

Στην ερώτηση του Προέδρου και Αντιπροέδρου να δώσει τα στοιχεία, του φερόμενου ως λαθροθήρα, ώστε να συνταχθεί η μήνυση εναντίον του, έδωσε ψεύτικα στοιχεία, επιδιώκοντας έτσι να μην είναι έγκυρη η διαδικασία και να μπει η υπόθεση που συντάραξε τον κυνηγητικό κόσμο του νησιού μας, στο καλάθι των αχρήστων.

Καλούμε τους κυνηγούς συνάδελφους και συντοπίτες μας, να σταθούν στο πλευρό του συλλόγου και να δείξουν ότι δεν έχουν θέση τέτοια άτομα ανάμεσα όχι μόνο στους κυνηγούς του νησιού μας, αλλά και σε όλη την κυνηγετική οικογένεια !!!

Οι λαθροθήρες είναι εχθροί του κυνηγίου !!!

Από κάποιο νησί των Κυκλάδων...


===================================================


Αυτό που μόλις διαβάσατε, είναι από ένα e-mail κάποιου συνάδελφου, ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΡΟ, και αποτυπώνει από την μια την αγωνία του και από την άλλη, τις πισώπλατες μαχαιριές που δέχεται από κάποιους το ίδιο το κυνήγι.

Αν δεν είναι αιτία να γυρίζουν αρκετοί τις πλάτες τους λέγοντας το γνωστό "Ρε δεν πάτε να...." τότε τι είναι.

Οι Οργανώσεις μας όμως ποτέ δεν έτυχε να σκύψουν πάνω από τέτοια περιστατικά. Όχι σε ρόλο διαιτητή, αλλά καλού συμβουλάτορα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους ταγούς μας, είναι τα σταυρουδάκια κάθε δυο χρόνια και γαία πυρί μειχθήτω!

Υπομονή και επιμονή συνάδελφε σου εύχομαι. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τα πεις έξω από τα δόντια με ονόματα, για να μάθουν όλοι περί

τίνος

πρόκειται.

Άρτος...και θεάματα...


Κάποιος συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν ασυνείδητοι που αρέσκονται στις φούσκες και στα πυροτεχνήματα! Διαβάστε ΕΔΩ και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Πάντως το ψάξιμο του, δεν αφήνει περιθώρια για αντιρρήσεις. Εντάξει μωρέ τώρα, που θα έλεγε και κάποιος γνωστός μου, δηλαδή όποιος σκύβει και του κρεμνάνε ένα μετάλλιο πρέπει να νιώθει ένοχος;

Μετάλλιο είναι αυτό, ποτέ δεν ξέρεις που θα το χρειαστείς! Πάντως τα πλήθη τα σαγηνεύει, βουλώνει στόματα και στο φινάλε, στολίζει και μια γωνιά στον τοίχο…

Νέο τεύχος Τύπος Κυνήγι.



- Τα κουπόνια τελείωσαν, τώρα αρχίζει το κυνήγι του...κάπρου!

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Άνθρακες ο θησαυρός!



Με την «γλύκα» έμειναν τόσο τα ελεγκτικά όργανα, όσο και όλοι όσοι πιστεύουν σε ένα πραγματικά ελεύθερο και παραδοσιακό κυνήγι σε ότι έχει να κάνει, σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης του κατόχου του ηλεκτρονικού κράχτη.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία που έγινε από κάτοικο της Αμοργού σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Δ’ ΚΟΣΕ το οποίο με την σειρά του ενεργοποίησε τον θηροφύλακα του νησιού μας, αναφερόταν σε παράνομα θηράματα τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ. Σε αντίθεση αυτού, στον έλεγχο των οχημάτων τόσο του Γ.Π. όσο και του φίλου του Φ.Χ. βρέθηκε ένας ηλεκτρονικός κράχτης στο αμάξι του δεύτερου, ο οποίος δεν είχε αλλά κυνηγετικά σύνεργα μαζί του καθ’ ότι δεν έχει άδεια θήρας, και ισχυρίστηκε ότι τον είχε βρει στον δρόμο !

Όταν τα λιμενικά όργανα μπήκαν στην διαδικασία της επί τόπου δοκιμής, διαπιστώθηκε ότι το κασετόφωνο του διαβόλου δεν λειτουργούσε, αφού του είχε αφαιρεθεί το μικροτσίπ…

Το μόνο που απομένει τώρα στον θηροφύλακα της Σύρου είναι να κάνει μήνυση για την κατοχή του κράχτη, η οποία απ’ ότι αναμένεται θα πέσει στο κενό, αφού τα περιθώρια για να φύγει σαν «κύριος» από τις αίθουσες του δικαστηρίου ο φερόμενος δράστης είναι απεριόριστες.

Άλλη μια απόδειξη ότι τελικά ο Θεός αγαπά τον κλέφτη λίγο παραπάνω από τον νοικοκύρη.

Ο Άγιος Ευστάθιος προσπάθησε να βάλει το χεράκι του, αλλά τον πρόλαβε η κινητή τηλεφωνία, αφού πολύ πριν το πλοίο προσεγγίσει το λιμάνι του νησιού, το ήξερε πολύς κόσμος...τυχαίο; Δεν νομίζω!

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα…