ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το ήξερες αυτό;


Ανακοίνωση:

Πληροφορούμε τους φίλους κυνηγούς του νησιού μας ότι, για μια ακόμη φορά ο ηθικός υπεύθυνος της γνωστής υπόθεσης, συνεχίζει να εμπαίζει με την τιμή , την υπόληψη και την νοημοσύνη όλων των μελών του συλλόγου.

Στην ερώτηση του Προέδρου και Αντιπροέδρου να δώσει τα στοιχεία, του φερόμενου ως λαθροθήρα, ώστε να συνταχθεί η μήνυση εναντίον του, έδωσε ψεύτικα στοιχεία, επιδιώκοντας έτσι να μην είναι έγκυρη η διαδικασία και να μπει η υπόθεση που συντάραξε τον κυνηγητικό κόσμο του νησιού μας, στο καλάθι των αχρήστων.

Καλούμε τους κυνηγούς συνάδελφους και συντοπίτες μας, να σταθούν στο πλευρό του συλλόγου και να δείξουν ότι δεν έχουν θέση τέτοια άτομα ανάμεσα όχι μόνο στους κυνηγούς του νησιού μας, αλλά και σε όλη την κυνηγετική οικογένεια !!!

Οι λαθροθήρες είναι εχθροί του κυνηγίου !!!

Από κάποιο νησί των Κυκλάδων...


===================================================


Αυτό που μόλις διαβάσατε, είναι από ένα e-mail κάποιου συνάδελφου, ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΡΟ, και αποτυπώνει από την μια την αγωνία του και από την άλλη, τις πισώπλατες μαχαιριές που δέχεται από κάποιους το ίδιο το κυνήγι.

Αν δεν είναι αιτία να γυρίζουν αρκετοί τις πλάτες τους λέγοντας το γνωστό "Ρε δεν πάτε να...." τότε τι είναι.

Οι Οργανώσεις μας όμως ποτέ δεν έτυχε να σκύψουν πάνω από τέτοια περιστατικά. Όχι σε ρόλο διαιτητή, αλλά καλού συμβουλάτορα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους ταγούς μας, είναι τα σταυρουδάκια κάθε δυο χρόνια και γαία πυρί μειχθήτω!

Υπομονή και επιμονή συνάδελφε σου εύχομαι. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τα πεις έξω από τα δόντια με ονόματα, για να μάθουν όλοι περί

τίνος

πρόκειται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: