ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες και αδιαφορία!


Πρέπει να έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο Κ.Σ. Σύρου ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ότι ζητά εθελοντή για να βοηθήσει στο εκτροφείο κατά την αναπαραγωγική περίοδο.
Έχει περάσει ένας μήνας από την ανακοίνωση που ζητούσε υπάλληλο για τον ίδιο σκοπό, με το αζημίωτο.

Στην πρώτη περίπτωση κανείς δεν μπήκε στον κόπο να δηλώσει ενδιαφέρον, ούτε εγώ! Στην δεύτερη, οι ενδιαφερόμενοι ήταν 5 – 6! Ο καθένας έψαχνε αυτό που ψάχνουν όλοι οι Έλληνες εδώ και αρκετό καιρό…τα γρόσια!

Θα μου πει τώρα κάποιος «Εσύ τι ψάχνεις και έμεινες με σταυρωμένα χέρια;». Εγώ έψαχνα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί και αγόγγυστα βάση καταστατικού, αλλά κάποιοι ενοχλήθηκαν από το διαυγές των προθέσεων μου και κολυμπώ πλέον εκεί που πατάω!

Η βοήθεια και η συνδρομή των μελών προς τον Σύλλογο θα έπρεπε να είναι δεδομένη, η συνεργασία αγαστή και απρόσκοπτη. Με απλά Ελληνικά, θα έπρεπε να ακούμε «Σύλλογος» και να τρέχουμε άνευ όρων και απαιτήσεων. Η μόνη προϋπόθεση θα έπρεπε να είναι το αμέριστο ενδιαφέρον του Συλλόγου προς τα μέλη, το οποίο εκφράζεται μέσω των μελών του Δ.Σ. σε όλα τα μήκη και πλάτη της κυνηγετικής - φιλοθηραματικής δραστηριότητας.

Πρέπει να σε νιώθει ο άλλος κοντά του, για να σου πιάσει το χέρι όταν έχεις ανάγκη.
Πρέπει να είσαι πάντα εκεί και να το ξέρει, για να σε υπολογίζει. Και τέλος, πρέπει να του έχεις δώσει πρώτα για να ζητήσεις να πάρεις.

Οι λάθος τακτικές και εκτιμήσεις της πραγματικότητας του καθενός και η μεροληπτική συμπεριφορά εκ μέρους του Δ.Σ., σε βάθος χρόνου αποκάρδιωσε πολλά ενεργά μέλη που, σε συνδυασμό με τα αδιάφορα, εκτίναξαν τον αριθμό των πλατών που είναι γυρισμένες στο 90%+.

Για να επανέλθω στο θέμα να πω, ότι στο προχθεσινό συμβούλιο του Δ.Σ. (που ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει τι θέλει από τον υπάλληλο που ψάχνει) υπερίσχυσε η υποψηφιότητα ενός ατόμου του οποίου η αμοιβή θα κυμανθεί μεταξύ 250 και 450€…! Άρα λεφτά υπάρχουν, όπως έλεγε και κάποιος άλλος που τώρα τα ψάχνει διακαώς!!!

Ακόμα βέβαια δεν έχει μάθει κανείς από επίσημα χείλη με πια κριτήρια έγινε και αν έγινε τελικά η πρόσληψη. Ελπίζω να μην ήταν κριτήριο η συγγένεια που υπάρχει με τον έναν εκ της 7αδας. Φαντάζομαι ότι πάνω στο ίδιο μοτίβο θα είναι και η πληροφόρηση για τα επικείμενα αυξημένα έξοδα του εκτροφείου στην επόμενη Γενική Συνέλευση. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο κωδικός «Λοιπά έξοδα»!

Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι η απομάκρυνση του προκάτοχου της θέσης έγινε πρώτα για λόγους αποδοτικότητας και δεύτερον για οικονομική ελάφρυνση του ταμείου του Συλλόγου. Τότε είχε επιλεχθεί ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, ο οποίος κατά την επίμαχη περίοδο είναι αργόμισθος. Τι έγινε τώρα και άλλαξαν τα πλάνα αφού η επιτυχία του στην φετινή περίοδο κρίθηκε μεγάλη;

Σίγουρα η δουλεία εκείνη την εποχή δεν έχει τέλος για όποιον θέλει να την κάνει σωστά, αλλά το Δ.Σ. που είναι για να βοηθήσει; Που είναι αυτοί οι 7 για να μοιραστούν το βάρος; Αυτοί που έβαλαν υποψηφιότητα με μόνη δικαιολογία, την όρεξη για δουλεία και προσφορά στον Σύλλογο; Οι δυνάμεις εξανεμίσθηκαν μέσα σε μια σεζόν σωστής δουλειάς; Τελείωσαν οι μπαταρίες; Ή είναι βαριά η καλογερική; Ή μήπως επειδή τα χρήματα είναι ξένα, ποιος τα λογαριάζει;

Τα έξοδα αυγαταίνουν και εμείς κάνουμε δώρο τον οβολό των μελών σε δύσκολες εποχές. Την στιγμή μάλιστα που οι γείτονες, μας πλήρωσαν με το κάλπικο νόμισμα της καλής γειτονίας, χτυπώντας τις πέρδικες νωρίτερα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων όσων πήγαν και είδαν, μα και των Θηροφυλάκων που κλήθηκαν να προστατέψουν το θήραμα τις μέρες που οι Συριανοί ήταν παρόντες…μόνο!

Υπάρχει και η μαρτυρία υψηλού στελέχους της Δ’ ΚΟΣΕ ότι σε κάποιο περδικονήσι έγινε Δ.Σ. και πάρθηκε η απόφαση να χτυπήσουν τα πουλιά νωρίτερα…! Έτσι έκριναν οι λεβέντες, αυτοί που μας κατηγορούν για μπαμπέσηδες και κλέφτες.
Μπράβο σας κυνηγαράδες μου! Όταν σας τελειώσει το κρέας, ειδοποιήστε μας να σας στείλουμε. Αν και ο Σύλλογος μας, έχει κάνει το κουμάντο του και γι’ αυτό. Ετοιμάζεται το πεσκέσι. Πληρώνετε κοροΐδα! Και όλα αυτά, για χατίρι αυτών που δεν χορταίνουν με τίποτα.

Όλα τα άλλα, για χατίρι αυτών που δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν.

Και σαν να μην έφταναν όλα, μας κατηγορούν και για κλοπή σκύλων. Δείτε ΕΔΩ.

Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε κύριοι. Καλά πάντως δεν πάμε!

Περιμένω το γραφείο τύπου του Συλλόγου και τον υπεύθυνο αυτού κ. Μπάιλα, να μας ενημερώσει για το θέμα. Ο Πρόεδρος θα μας τα πει στην Γενική, αφού για εκείνον ο μόνος χώρος που «χωρά» την γνώμη του και που πρέπει να παίρνει θέση είναι εκεί.

Νέο τεύχος Τύπος Κυνήγι.



-Δώρο DVD Τα μυστικά της ιδιογόμωσης.


Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Ποιος είδε την Δασών και δεν την φοβήθηκε!


Οι πληροφορίες μου λένε ότι χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων, ύστερα από καταγγελία, έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε μέρη όπου συνηθίζουν και στήνουν δίχτυα (Άρες) και βέργες οξού, με σκοπό την αιχμαλωσία ωδικών πτηνών στην Σύρο.

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν (ότι βρήκαν) οι υπάλληλοι του Δασαρχείου. Καταστράφηκαν πάσσαλοι, οι γνωστές φρίτζες (καλύβες παρακολούθησης) και όποιο άλλο εξάρτημα βρέθηκε εκεί.

Ο σκοπός, μάλλον, δεν ήταν η επ’ αυτοφώρω σύλληψη. Αν οι δασοφύλακες ήθελαν να «κλείσουν» σπίτια, θα περίμεναν 10 μέρες ακόμα και η έφοδος θα έπρεπε να γίνει με λεωφορείο για να χωρέσουν όλοι(!), απλά τώρα έδωσαν το στίγμα για το τι μέλη γενέσθαι στην πορεία. Ας μην ξεχνάμε και το ρητό που λέει: Κάλιο μια παραίνεση, παρά δέκα τιμωρίες.

Κάποιοι κατηγόρησαν το πρώιμο της εφόδου ότι ήταν προπέτασμα καπνού, για να γίνουν περισσότερο προσεκτικοί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.
«Αν ήθελαν να πιάσουν κάποιον, θα πήγαιναν στις 20 του μήνα που τα πουλιά έχουν φανεί για τα καλά και όλοι οι αρατζήδες είναι στα πόστα» είπαν.

Ας μην τα κρίνουμε όλα εκ του πονηρού και μηδενίζουμε το έργο της υπηρεσίας και των υπαλλήλων. Αν και με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας και έχουν ακούσει τα αυτιά μας, πώς να δουλέψουν αλλιώς τα μυαλά μας!

Οι φήμες λένε ότι η κίνηση αυτή ήταν υποκινούμενη από κάποιους που έχουν βάλει στόχο συγκεκριμένο άτομο, το οποίο ασχολείται ενεργά με τα κυνηγετικά δρώμενα του νησιού και έχει μεγάλη αγάπη στα ωδικά πτηνά και στην συγκεκριμένη τεχνική αν και παράνομη.

Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και μακάρι, αλλιώς φέτος θα δούμε πράγματα και θαύματα. Αλί στον "τυχερό" που θα την πληρώσει αιτία άλλου!!!

Όποιου η αδρεναλίνη ανεβαίνει δια της παρανόμου οδού ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!