ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ποιος είδε την Δασών και δεν την φοβήθηκε!


Οι πληροφορίες μου λένε ότι χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων, ύστερα από καταγγελία, έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε μέρη όπου συνηθίζουν και στήνουν δίχτυα (Άρες) και βέργες οξού, με σκοπό την αιχμαλωσία ωδικών πτηνών στην Σύρο.

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν (ότι βρήκαν) οι υπάλληλοι του Δασαρχείου. Καταστράφηκαν πάσσαλοι, οι γνωστές φρίτζες (καλύβες παρακολούθησης) και όποιο άλλο εξάρτημα βρέθηκε εκεί.

Ο σκοπός, μάλλον, δεν ήταν η επ’ αυτοφώρω σύλληψη. Αν οι δασοφύλακες ήθελαν να «κλείσουν» σπίτια, θα περίμεναν 10 μέρες ακόμα και η έφοδος θα έπρεπε να γίνει με λεωφορείο για να χωρέσουν όλοι(!), απλά τώρα έδωσαν το στίγμα για το τι μέλη γενέσθαι στην πορεία. Ας μην ξεχνάμε και το ρητό που λέει: Κάλιο μια παραίνεση, παρά δέκα τιμωρίες.

Κάποιοι κατηγόρησαν το πρώιμο της εφόδου ότι ήταν προπέτασμα καπνού, για να γίνουν περισσότερο προσεκτικοί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.
«Αν ήθελαν να πιάσουν κάποιον, θα πήγαιναν στις 20 του μήνα που τα πουλιά έχουν φανεί για τα καλά και όλοι οι αρατζήδες είναι στα πόστα» είπαν.

Ας μην τα κρίνουμε όλα εκ του πονηρού και μηδενίζουμε το έργο της υπηρεσίας και των υπαλλήλων. Αν και με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας και έχουν ακούσει τα αυτιά μας, πώς να δουλέψουν αλλιώς τα μυαλά μας!

Οι φήμες λένε ότι η κίνηση αυτή ήταν υποκινούμενη από κάποιους που έχουν βάλει στόχο συγκεκριμένο άτομο, το οποίο ασχολείται ενεργά με τα κυνηγετικά δρώμενα του νησιού και έχει μεγάλη αγάπη στα ωδικά πτηνά και στην συγκεκριμένη τεχνική αν και παράνομη.

Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και μακάρι, αλλιώς φέτος θα δούμε πράγματα και θαύματα. Αλί στον "τυχερό" που θα την πληρώσει αιτία άλλου!!!

Όποιου η αδρεναλίνη ανεβαίνει δια της παρανόμου οδού ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: