ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Οι τραμπούκοι του κυνηγίου. Οι «δικοί» μας άνθρωποι!



Στις 17/2, την περασμένη πέμπτη δηλαδή, η ΚΣΕ έκοψε την πίτα για το καλό του χρόνου. Για την πατροπαράδοτη ανταλλαγή ευχών. Ευχές από τους Συλλόγους, ευχές από Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδία, ε τι στο καλό, όλο και κάποια θα ξεφύγει προς τα «πάνω» και θα την ακούσουν τα αυτιά του Πανάγαθου να γίνει πραγματικότητα!

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή. Οι συνηθισμένες και τετριμμένες συναθροίσεις της υποτιθέμενης αφρόκρεμας του Ελληνικού κυνηγίου σε κάποιο in μαγαζί, δεν αποτέλεσε και δεν θα αποτελέσει ποτέ είδηση. Ο λόγος είναι ένας και πολύ απλός.

Γιατί όλα αυτά είναι και γίνονται για «τα μάτια» και επειδή το καλεί η παράδοση, όχι επειδή υπάρχει πραγματικά η ανάγκη να πεις χρόνια πολλά σε κάποιους που ξέρεις ότι σε μαχαιρώνουν πισώπλατα. Αν γινόταν αλλιώς, είναι σίγουρο ότι κανένας δεν θα πατούσε σε τέτοιες εκδηλώσεις, για να αποφύγει ατυχείς συναντήσεις με άτομα που δεν αξίζει ούτε καλημέρα να τους λες, όχι να τους σφίγγεις το χέρι ανταλλάσοντας ευχές!

Μια τέτοια ατυχήσασα συνάντηση είχε και ο εκπρόσωπος του δικού μας Συλλόγου κ. Άγας Σταμάτης, μέλος του Δ.Σ., με τον κύριο Καραγιάννη μέλος της Δ’ ΚΟΣΕ, της ΚΣΕ και υπεύθυνος της θηροφυλακής.

Ο Σταμάτης ευγενικά φερόμενος και υπερήφανος για την βαριά ιστορία που έχει ο Σύλλογος της Σύρας, ετοίμασε σαν δώρο για κάποιους από δαύτους, το απολυτήριο του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Γυμνάσιο της Σύρου, μαζί με κάποιες γκραβούρες του νησιού και ένα ιστορικό απόσπασμα, που αποδεικνύει ότι το κυνήγι στάθηκε αφορμή να μάθει ο πατέρας του, ότι η Σύρα είχε γυμνάσιο στο οποίο, ο μετέπειτα Εθνάρχης, θα μπορούσε να φοιτήσει. Ούτε αυτό όμως είναι η είδηση!

Η είδηση είναι ότι ο κ. Καραγιάννης προπηλάκισε τον Σταμάτη, αφαιρώντας του το δικαίωμα της διανομής των δώρων. Έφτασε μάλιστα στο αισχρό σημείο να του πει ότι αν συνεχίσει, θα καλέσει την ασφάλεια του χώρου και θα τον βγάλουν έξω να τον κάνουν μαύρο στο ξύλο…!!! Όπως το ακούτε κυρίες και κύριοι επισκέπτες της ταπεινής σελίδας μου και φίλτατοι συνάδελφοι κυνηγοί.

Δεν δίστασε μάλιστα να διακόψει την συνομιλία του συνάδελφου με τον Υφυπουργό κ. Μωραϊτη προσπαθώντας να «προστατέψει» τον εκπρόσωπο του υπουργείου από την κακιά συναναστροφή, βάζοντας το κορμί του ανάμεσά τους!

Κάποιοι από τους παραβρισκόμενους που είδαν και άκουσαν, έδρασαν πυροσβεστικά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Αποτέλεσμα είναι ότι ο συνάδελφος προτίμησε να αποχωρήσει, δίνοντας τόπο στην οργή. Τα δώρα φυσικά διανεμήθηκαν εκεί που ήταν ευπρόσδεκτα, προκαλώντας την έκπληξη και το δέος για τον Σύλλογο του νησιού μας.

Ένα πακέτο εξ αυτών, είχε αποδέκτη τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Νίκο Καλογερή, τέως  Πρόεδρο της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης.

Τα σχόλια τα αφήνω σε σας γιατί αν σχολιάσω κιόλας, η σελίδα θα κριθεί ακατάλληλη! Έτσι δρουν τα κυκλώματα στον χώρο του κυνηγίου στις μικρές και μεγάλες βαθμίδες του. Φιμώνοντας με κάθε τρόπο κάθε φιλότιμη προσπάθεια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ύπαρξης και της δράσης του.

Τραμπουκισμός, μια από τις αιτίες της απαξίωσης των Κυνηγετικών Οργανώσεων φαρδιά πλατιά!

Κλείνοντας, θα δανειστώ μια φράση ενός Προέδρου Ομοσπονδίας του νότου, αυτόπτη και αυτήκοου μάρτυρα του γεγονότος και θα πω: «χαμένο θα πάει το σάλιο μου» ……