ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ακούσατε ακούσατε...

Για τα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά.

Ο έντυπος τύπος, από καταβολής του, μας έχει μυήσει στον κόσμο της αγγελίας. Χιλιάδες ανάγκες ψάχνουν την ικανοποίηση ανάμεσα στους αναγνώστες των εφημερίδων.

Από το παιχνίδι δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός οι ηλεκτρονικές σελίδες. Έτσι, λοιπόν, καθότι η αμεσότητα είναι το μεγάλο τους ατού, οι ανάγκες αυτές ταξιδεύουν στον δαιδαλώδη κόσμο του διαδικτύου.

Να που ήρθε η ώρα να δούμε αγγελία για την πλήρωση της θέσης του ταμεία του Κ. Σ. Σύρου από το διαδίκτυο και την επίσημη σελίδα του.

Συγκεκριμένα η αγγελία – ανακοίνωση λέει:

«Μετά από την παραίτηση του ταμεία του συλλόγου μας, παρακαλούμε όποιος ενδιαφέρεται για την κάλυψη της κενής θέσης, να επικοινωνήσει μαζί μας ή στο παρακάτω τηλέφωνο 6932650488.»

Συνήθως τέτοιες νευραλγικές θέσεις οι οποίες είναι πέραν του δεόντως «ευαίσθητες» πληρούνται από άτομα τα οποία είναι της απολύτου εμπιστοσύνης και όχι από κάποιον που μπορεί να θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ή έστω να έχει μόνο την αγνή πρόθεση να προσφέρει, αλλά όχι τα προσόντα! Αυτό μου υπαγορεύει το δικό μου, πονηρά σκεπτόμενο, μυαλό.

Τα ερωτηματικά που αφήνει αυτή η ανακοίνωση για το σκεπτικό και τις προθέσεις του ΔΣ είναι πολλά. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο ο πρόεδρος μετά την επικριτική στάση ορισμένων για παλαιότερες αποφάσεις του, να έχει γίνει λίγο περισσότερο φειδωλός και να φυσά το γιαούρτι για να μην "καεί".

Ας ελπίσουμε ότι δεν μας περιμένει μεγαλύτερη έκπληξη, η οποία κρύβεται πίσω από αυτήν την καινοτόμο κίνηση!

Στον παραιτηθέντα ταμεία εύχομαι καλοτάξιδος και δεν θα μας λείψει, αφού ήταν απών σχεδόν από τις περισσότερες δράσεις του συλλόγου! Δανείζομαι, δε, μια δική του φράση από τα παλιά και του λέω ότι: «Οι προθέσεις του καθενός φαίνονται». Για να βγάλω και τους επισκέπτες από μάταιη αναζήτηση, εξηγώ ότι η κίνηση του αυτή, μάλλον με τρικλοποδιά μοιάζει!

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.

Η αγριαγγινάρα σπέρνεται τα τελευταία έτη στη χώρα μας για παραγωγή βιοκαυσίμων, εκτός αυτού όμως μπορεί να προσφέρει σοβαρά οφέλη και στην άγρια πανίδα. Συγκεκριμένα αποτελεί ένα φυτό που ξεπερνά τα δύο μέτρα ύψος προσφέροντας κάλυψη κάτω από τα αγκανθώδη φύλλα της και σπόρους στα σποροφάγα πτηνά. Επιπρόσθετα είναι πολυετές φυτό συνεπώς τα οφέλη είναι μακροχρόνια χωρίς να απαιτείται κάθε χρόνο σπορά.


Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης ενδιαιτημάτων, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των κυνηγών-μελών των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ πραγματοποιεί σπορές αγριαγγινάρας σε κατάλληλες περιοχές. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν σπορές στην περιοχή της Ορμύλιας του Νομού Χαλκιδικής, μετά από διερεύνηση και τεκμηρίωση από τον επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟΜΑΘ. Πέραν από την προστασία της άγριας πανίδας, αξίζει να σημειωθεί πως η εκτέλεση των εργασίων γίνεται με την ουσιαστική βοήθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Ορμύλιας, αλλά και την εθελοντική εργασία πολλών απλών κυνηγών, καθώς και αγροτών της περιοχής.

ΠΗΓΗ : www.hunter.gr