ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τουλάχιστον ας μας λέτε τα ίδια...!


Στο φίλιο, πολύ καλό και πάντα ενημερωμένο blog του Γιώργου Ξανθόπουλου από την κοντινή (!) Σερβία, σήμερα το πρωί διάβασα δυο ειδήσεις που η μια αντικρούει την άλλη και παράλληλα καταδεικνύει και αποδεικνύει περίτρανα, την αβάσταχτη ελαφρότητα των οικ(Ω)λόγων του καναπέ!

Στην πρώτη κατά σειρά, ο κ. Γ. Μερτζάνης, επιστημονικός υπεύθυνος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», λέει στο "tovima.gr" ότι:

«Στην ώρα τους φαίνεται ότι θα κοιμηθούν εφέτος οι αρκούδες. Ήδη ορισμένες, κυρίως θηλυκές, παρά τη ζέστη, έχουν αποσυρθεί στις φωλιές τους. Το ψύχος όμως, το οποίο αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα τις στείλει σίγουρα για ύπνο.»

Στην επόμενη είδηση με τίτλο «Ξαγρύπνια για τις αρκούδες λόγω καιρού» παρμένη από το "skai.gr", διαβάζουμε ότι:

«Δεν έχουν πέσει ακόμα σε χειμερία νάρκη οι καφέ αρκούδες που ζουν στα βουνά της Πίνδου, αν και διανύουμε ήδη τον μήνα Δεκέμβριο.Οι ερευνητές από την οργάνωση «Αρκτούρος» υποστηρίζουν ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, δεν οδηγούν τις αρκούδες στη χειμερία νάρκη, φαινόμενο που διαπιστώθηκε και πέρσι το χειμώνα. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και οι αρκούδες που ζουν στο καταφύγιο στο όρος Νυμφαίο, είναι ξύπνιες και το καταφύγιο δέχεται πολλούς επισκέπτες.»

Τελικά ποιον μπορούμε να εμπιστευτούμε; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Σίγουρα η παραπληροφόρηση, η κινδυνολογία και η προπαγάνδα είναι τακτικές που έχουμε δει όλοι μας να εφαρμόζονται από πολλούς. Έχουν αυτές οι τακτικές «σπίτι» στις ψυχές όλων αυτών, που νομίζουν ότι είναι οικολόγοι;


Φυσικά σε καμία περίπτωση ο συνάδελφος blogger Γιώργος, δεν έχει ψήγμα ευθύνης σε όλο αυτό το οικολογικό ψευτοενδιαφέρον και το αλαλούμ δηλώσεων.

«Οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν τα πουλιά»


Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον αιολικής ενέργειας.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αιολική ενέργεια εγκυμονεί περιβαλλοντικούς κινδύνους, δημιουργώντας αμφιβολίες για το αν η Ρωσία, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, σκοπεύει να στραφεί στις ΑΠΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, o Πούτιν προσπαθεί να διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο της Ρωσίας στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

«Οι ανεμογεννήτριες, που είναι αρκετά διαδεδομένες στην Ευρώπη, φαίνεται να είναι περιβαλλοντικά φιλικές όμως στην πραγματικότητα σκοτώνουν πουλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Οι δονήσεις από τις ανεμογεννήτριες είναι τόσο ισχυρές που τα σκουλήκια βγαίνουν από το έδαφος, ενώ καλύτερα να μην αναφερθώ στους τυφλοπόντικες. Αυτό είναι πραγματικό περιβαλλοντικό πρόβλημα» προσέθεσε ο κ. Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο η ηλιακή ενέργεια δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Η ενέργεια από ΑΠΕ περιορίζεται μόνο στο 1% της παραγόμενης ενέργειας στη Ρωσία, ωστόσο με βάση τα ενεργειακά προγράμματα που προωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μενβέντεφ το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει το 4,5% μέχρι το 2020.

Στα σχέδια συγκαταλέγεται και η ανέγερση ηλιακού πάρκου στη Ρωσία ισχύος 5 GW, με συμμετοχή της Siemens.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Να αγιάσει το στόμα σου...!!!


Η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα, Sarah Palin, εμφανίστηκε να πυροβολεί ένα Καριμπού στο show της, Sarah Palin's Alaska .

H PETA ενημερώθηκε μέσω email από έναν blogger και μέσα σε 6 λεπτά από την προβολή της σκηνής, ο αντιπρόεδρος της PETA, Dan Mathews, δήλωσε: «Φαίνεται ότι η Σάρα νομίζει ότι οι άνθρωποι θα δουν το βαρετό show της αν δείχνει βία και αίμα. Δυστυχώς όμως τα νούμερα τηλεθέασης παραμένουν τόσο νεκρά όσο και τα καημένα ζώα που πυροβολεί»!

Αυτό το λάθος της Palin θεωρείται ότι ίσως της στοιχίσει την υποψηφιότητα της, που θέλει να θέσει , για πρόεδρος των ΗΠΑ!

Ακόμα και αν κάποιος είναι κυνηγός, δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να δείχνει στο κόσμο πώς πυροβολεί ένα ζώο στην καρδιά, λένε οι φιλόζωοι.

Η Palin έγραψε στο προφίλ της στο Facebook ότι δεν καταλαβαίνει γιατί είναι τόσο κακό το κυνήγι. «Αν δεν έχετε φορέσει δερμάτινα παπούτσια, αν δεν κάθεστε σε δερμάτινο καναπέ, αν δεν τρώτε κρέας, τότε να μιλάτε για το σημερινό επεισόδιο». Πρόσθεσε ότι παραμένει υπερήφανη και δεν ανέχεται την αντι-κυνηγετική υποκρισία!

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

=============================================

Με την λογική "μην δείχνετε σκηνές που περιέχουν βία", η παγκόσμια τηλεόραση θα έπρεπε να μην σκέφτεται καν να προβάλει εκπομπές reality με θέματα που ξεφτιλίζουν τον θεσμό της οικογένειας, της προσωπικότητας του καθενός από τους συμμετέχοντες και τόσες άλλες που αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη ζωή έχει ελάσσονα θέση στην αντίληψη των τηλεθεατών και είναι υποδυέστερη από αυτή των υπολοίπων ζώων του πλανήτη μας. Φυσικά, ούτε και ειδήσεις! Κάποιοι προσποιούνται ότι δεν αντέχουν να βλέπουν ένα ζώο να "καταλήγει", ενώ έχουν περίσσιο κουράγιο, να επιμένουν να κοιτούν άπραγοι στον δέκτη τους, εκατομμύρια παιδία να πεθαίνουν από την πεινά και τις αρρώστιες!
Οὐαὶ ὑμῖν γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί…!!!