ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σε Εισαγγελέα και Αστυνομία οι πληροφορίες της Φιλοζωϊκής για κυνομαχίες.

Μετά το τραγικό περιστατικό της θανάτωσης δεκάδων μικρών γατιών στο ''Γατόσπιτο'' της Καλλιθέας, όπως φαίνεται από σκύλο που έριξαν, μέσα επιτήδειοι, ίσως ως τρόπο εκπαίδευσης για κυνομαχίες και για να τον αγριέψουν.

Η πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Ρόδου παρέδωσε την Παρασκευή 6/5 στις 1 το μεσημέρι στην Αστυνομία όλα τα ονόματα που έχουν συγκεντρωθεί από πληροφορίες ως σήμερα για διοργάνωση κυνομαχιών, εκτροφή και παράνομη αγοραπωλησία σκύλων πιτ μπουλ αλλά και επιθετική συμπεριφορά προς άλλα ζώα με σκοπό τη θανάτωσή τους.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος ο οποίος ενημερώθηκε για την δολοφονία των γατιών στην Καλλιθέα ζήτησε να του παραδοθεί το οπτικοακουστικό υλικό και διέταξε έρευνα της υπόθεσης για να εξακριβωθεί τι ακριβώς έκαναν ορισμένοι υπάνθρωπο εκεί.

Όπως έχει διασταυρωθεί από μάρτυρες, ένας από αυτούς που πιθανολογείται είναι γιος πρώην αστυνομικού υπαλλήλου, κάτι που δεν τιμά καθόλου το σώμα και περιμένουμε να συνεργαστούν άμεσα για τον εντοπισμό του και όχι να τον καλύψουν.

Οι τρεις μέχρι στιγμής ''ύποπτοι'' (Σ.Φ., Γ.Κ. και χ Β. ) για τους οποίους έχει ενημερωθεί το adespoto.gr και τα ονόματα των οποίων παρέδωσε στην κ. Σταματίου, φέρονται να είναι κάτοικοι της περιοχής Μαριτσών.

Στην περιοχή αυτή είχε βρεθεί κατακρεουργημένο ένα πιτ μπουλ και οι φιλόζωοι που το μετέφεραν σε κτηνίατρο πληροφορήθηκαν ότι αυτές οι πληγές είναι 99% από κυνομαχίες και ο ίδιος γνώριζε ότι διοργανώνονται στην περιοχή αλλά φοβόταν να πάει στην αστυνομία!

Θείος φιλόζωης φέρεται επίσης να αγόρασε πιτ μπουλ από έναν από αυτούς, αφού κάνουν φυσικά και ζευγαρώματα. Ο τρίτος είχε αφήσει το σκυλί του να σκοτώσει ένα μικρότερο, όσο ήταν μαθητής και χαζογέλαγε με το θέματα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της φιλοζωϊκής, οι κυνομαχίες γίνονται πλέον στο Ροδίνι και πρόσφατα ανακαλύφθηκε πτώμα σκύλου, θύμα προφανώς του...αγώνα.

Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη της Ρόδου θα είναι και πάλι αυστηρή, όπως και στο παρελθόν σε περιπτώσεις κακοποιήσεων ζώων.

ΠΗΓΗ: http://parapona-rodou.blogspot.com