ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 27/3/13 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Η άλλη όψη του νομίσματος!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας
Στις 10 Μαρτίου του 2013 οι συνάδελφοι Ν. και Θ. του Δασαρχείου Τρίπολης βρέθηκαν ύστερα από καταγγελία στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Δυρραχίου Μεγαλόπολης για έλεγχο παράνομων υλοτομιών και λαθροθηρίας, γιατί στην ανωτέρω περιοχή υπάρχει έντονη παραβατικότητα και έχουν υποβληθεί πάνω από 30 μηνύσεις για λαθροϋλοτομία.
Εκεί τους σταμάτησε το Α.Τ. και τους είπε ότι έχουν καταγγελία από πολίτη ότι έριξαν φόλα και δηλητηρίασαν το σκυλί του. Οι συνάδελφοι ζήτησαν να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν φόλες. Από τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτε. Ο καταγγέλλων στην συνέχεια υπέβαλε μήνυση σε βάρος των συναδέλφων.
Οι συνάδελφοι ζήτησαν να γίνει νεκροψία στο σκυλί για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, η οποία και έγινε στις 11 Μαρτίου 2013, τόσο από πραγματογνώμονα του καταγγέλλοντα όσο και από κτηνίατρο πραγματογνώμονα που ορίστηκε .
Ο πραγματογνώμονας του καταγγέλλοντα αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να διαπιστώσει από τι προήλθε ο θάνατος του σκύλου γιατί ήταν σε σήψη και ο θάνατος του είχε επέλθει προ 24ώρου τουλάχιστον. Στο ίδιο αποτέλεσμα κατέληξε και η πραγματογνωμοσύνη του ορισθέντα πραγματογνώμονα με την διαφορά ότι ο θάνατος του σκύλου προσδιοριζόταν τουλάχιστον προ 48ωρου και η σήψη ήταν σε προχωρημένο στάδιο.
Ύστερα από τα ανωτέρω οι συνάδελφοι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν είχαν δεχθεί τηλεφωνικές απειλές για την ζωή τους και για τις οικογένειές τους, τις οποίες και έχουν καταγγείλει αρμοδίως.