ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ"


Κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 25/9 με τον Ελεύθερο Τύπο.
Για όσους λένε και είναι "ψαγμένοι". Για όσους αρέσει να αποκρυπτογραφούν τα αινίγματα. Για όσους αρέσει να τραβάνε το σεντόνι!

Ιστορία μου, αμαρτία μου...

Συχνά βλέπουμε κάποιους που, εν μέσω «τρικυμίας», κουνούν απλά το κεφάλι τους μένοντας απαθείς. Μας πιάνει πανικός εμάς τους νέους, που τα ξέρουμε όλα, και μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Αυτοί εκεί, τον χαβά τους! Πώς να σε πειράξει το μελτέμι, όταν έχεις ταξιδέψει με 12 μποφόρ στο Ικάριο!

«Βαρέθηκε μωρέ, μετά από τόσα χρόνια δεν έχει τίποτα να προσφέρει»

Είναι οι κουβέντες που έχουμε όλοι μας έτοιμες στο στόμα και που, χωρίς καμία αναστολή, ξεστομίζουμε αγνοώντας το παρελθόν τους, είτε επειδή μας βολεύει, είτε από άγνοια.

Φέτος, στις 6 Μαρτίου, το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών έσβησε 20 κεριά. Είκοσι χρόνια φαγούρας για τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Κ. κ. Τσαγκανέλια Γιώργο που, για ακόμα μια φορά, δεν μπόρεσε να μας μεταδώσει έστω και έναν από τους ψύλλους που τον τρώνε αυτή την εικοσαετία. Δεν μπόρεσαν τα άγονα και χέρσα μυαλά μας να μεγαλώσουν τους σπόρους που προσπάθησε να μας φυτέψει. Ίσως δεν είμαστε άξιοι για κάτι άλλο, κάτι καλύτερο. Ποιος ξέρει!

Η σελίδα του Κ.Ε.Κ. φιλοξενεί μαζί με το άρθρο για τα 20 χρόνια του κόμματος και μια φωτογραφία με όλους αυτούς που είχαν τότε τα ίδια όνειρα. Τις ίδιες φρούδες ελπίδες για μια κίνηση που θα έπαιρνε δύναμη από τα ίδια της τα σπλάχνα, ΕΜΑΣ!

Όλως τυχαίως, έμαθα ποιοι είναι οι περισσότεροι από αυτούς τους μαλλιάδες, τους μουστακαλήδες, τους μουσάτους. Τα αντιδραστικά στοιχεία τις δεκαετίας του ’90.

Ετεροχρονισμένα κ. Πρόεδρε σας εύχομαι να τα χιλιάσετε κι εσείς και το Κ.Ε.Κ. Ίσως μέχρι τότε να έχουμε βρει τι θέλουμε και να έχουμε καταλάβει τι μπορούμε να πετύχουμε.

Κάντε κλικ για να την δείτε μεγαλύτερη.

Από αριστερά ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ.
1ος Μπάμπης Αιγινήτης. Γνωστός αρθρογράφος σκοπευτικών θεμάτων.
2ος Αντώνης Αιγινήτης.
3ος Λάκης Ζούγρης.
4ος Απόστολος Αντωνάκης. 28 χρονών, αξιωματικός του Π/Ν τότε. Τώρα, δημοσιογράφος, Διευθυντής έκδοσης του περιοδικού «Κυνήγι» του Ελεύθερου Τύπου.
5ος Άγνωστος.
6ος Χρήστος Χατζιώτης. Εκδόσεις «Χατζιώτη», Συντάκτης του Κυνηγός κ Φύση.

Από αριστερά ΟΡΘΙΟΙ.
1ος Άγνωστος.
2ος Τσαγκανέλιας Γιώργος. Εκδότης της κυνηγετικής εφημερίδας «Κυνηγετικές ειδήσεις», Πρόεδρος Κ.Ε.Κ.
3ος Κος Στυλιανίδης.
4ος Άγνωστος.
5ος Άγνωστος.
6ος Κοτσόπουλος Γιάννης.
7ος Αραμπατζής Γιώργος. Υψηλόβαθμο στέλεχος Δ’ ΚΟΣΕ και ΚΣΕ. Τότε με μουστάκι!
8ος Άγνωστος.
9ος Τάκης Ρενιέρης.
10ος Νικήτας Κυπρίδημος. Συντάκτης του περιοδικού «Έθνος Κυνήγι»
11ος Άγνωστος.
12ος Μύρωνας Πατεράκης. Ο γνωστός κυνηγός με την γενειάδα, που πλέκει στην αφίσα του Κ.Ε.Κ. Φωνάζοντας «Κυνηγέ, το νου σου!»
13ος – 14ος – 15ος – 16ος Άγνωστος.
17ος Ντίνος Παπατσαρούχας. Οπλουργείο «Ήφαιστος»
18ος Άγνωστος.
19ος Γιώργος Μπουραϊμης. 1ος Κ.Σ. Πειραιώς

Για κάθε τι που έχουμε και απολαμβάνουμε στην ζωή μας, ΠΑΝΤΑ, κάποιοι άλλοι το έχουν φανταστεί και γεννήσει.

Είμαι κυνηγός, προσφέρω και είμαι υπερήφανος!


Οι σύλλογοι ή, οι Οργανώσεις η οποίες σκοπό έχουν το κέρδος, θεωρούμε ότι έχουν υποχρέωση να αποδίδουν μέρος των κερδών στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούνται και γιγαντώνονται.

Άλλες πάλι Οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ο σκοπός τους είναι να οργανώσουν τα μέλη και να αναπτύξουν μεταξύ τους αισθήματα φιλίας, αλληλεγγύης, ευγενής άμιλλας. Να «ανοίξουν» τα μυαλά τους, όπως επίσης και να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις περί του αντικειμένου που πραγματεύονται, προσπαθούν να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο, ευαισθησία για τον συνάνθρωπο και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες λέξεις – λεζάντες.

Π.χ. οι ΜκΟ, που αφού αποστραγγίσουν τις οικονομικές δεξαμενές του κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης, χωρίς να έχουν παράξει δράμι έργου, διατυμπανίζουν την αφοσίωση τους για το μέλλον του πλανήτη. Την διαφύλαξη της αειφόρου πορείας της φύσης και της άγριας ζωής.

Το θέμα όμως δεν είναι τι λες εσύ για σένα, αλλά οι άλλοι! Σε μια κοινωνία όπου η υστεροφημία υπερισχύει της εν ζωή δικαίωσης από τον καιρό του Περικλή και του Σωκράτη, έρχεται κάποιος Σύλλογος και μάλιστα Κυνηγετικός (!) να κάνει πλούσια συγκομιδή σε ευχαριστήρια και μπράβο από τους απλούς πολίτες.

Είναι ένα δείγμα των Οργανώσεων μας που σφύζει από ζωή, υγεία και ενεργητικότητα. Σίγουρα μετά από όλα αυτά, που προσφέρουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι για το νησί τους, έχουν το δικαίωμα να νιώθουν δυο φορές τον τόπο που ζουν και μεγαλώνουν, ΤΟΠΟ τους.

Ευτυχώς δεν είναι μόνο αυτός ο Κυνηγετικός Σύλλογος που προσφέρει στην κοινωνία που εδρεύει, αλλά νέα έχω μόνο από αυτόν κι αυτά σχολιάζω!

Δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ τι συμβαίνει.

Συγχαρητήρια συνάδελφοι