ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαι κυνηγός, προσφέρω και είμαι υπερήφανος!


Οι σύλλογοι ή, οι Οργανώσεις η οποίες σκοπό έχουν το κέρδος, θεωρούμε ότι έχουν υποχρέωση να αποδίδουν μέρος των κερδών στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούνται και γιγαντώνονται.

Άλλες πάλι Οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ο σκοπός τους είναι να οργανώσουν τα μέλη και να αναπτύξουν μεταξύ τους αισθήματα φιλίας, αλληλεγγύης, ευγενής άμιλλας. Να «ανοίξουν» τα μυαλά τους, όπως επίσης και να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις περί του αντικειμένου που πραγματεύονται, προσπαθούν να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο, ευαισθησία για τον συνάνθρωπο και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες λέξεις – λεζάντες.

Π.χ. οι ΜκΟ, που αφού αποστραγγίσουν τις οικονομικές δεξαμενές του κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης, χωρίς να έχουν παράξει δράμι έργου, διατυμπανίζουν την αφοσίωση τους για το μέλλον του πλανήτη. Την διαφύλαξη της αειφόρου πορείας της φύσης και της άγριας ζωής.

Το θέμα όμως δεν είναι τι λες εσύ για σένα, αλλά οι άλλοι! Σε μια κοινωνία όπου η υστεροφημία υπερισχύει της εν ζωή δικαίωσης από τον καιρό του Περικλή και του Σωκράτη, έρχεται κάποιος Σύλλογος και μάλιστα Κυνηγετικός (!) να κάνει πλούσια συγκομιδή σε ευχαριστήρια και μπράβο από τους απλούς πολίτες.

Είναι ένα δείγμα των Οργανώσεων μας που σφύζει από ζωή, υγεία και ενεργητικότητα. Σίγουρα μετά από όλα αυτά, που προσφέρουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι για το νησί τους, έχουν το δικαίωμα να νιώθουν δυο φορές τον τόπο που ζουν και μεγαλώνουν, ΤΟΠΟ τους.

Ευτυχώς δεν είναι μόνο αυτός ο Κυνηγετικός Σύλλογος που προσφέρει στην κοινωνία που εδρεύει, αλλά νέα έχω μόνο από αυτόν κι αυτά σχολιάζω!

Δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ τι συμβαίνει.

Συγχαρητήρια συνάδελφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: